LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 01 Δεκεμβρίου 2020 14:18

Καιρός: τοπικές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη

Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Τοπικές βροχές προβλέπονται την Τετάρτη στα δυτικά και νότια και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας τις πρωινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά και βοριάδες στα ανατολικά, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Θα ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον έναν) έως 8 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και βαθμιαία στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, από το μεσημέρι στα βόρεια νοτιοανατολικοί, 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες στη δυτική Κρήτη θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στις Κυκλάδες, από 9 έως 11 βαθμούς).

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι και από το απόγευμα βαθμιαία ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στο Ιόνιο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία στα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι στο Ιόνιο θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.?

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κίνα: Φωτιά σε καμπίνα αεροσκάφους προκαλεί πανικό (βίντεο)15:56"Ναι" από την Αυστρία στις νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ15:42Δήθεν ηλεκτρολόγοι εξαπατούσαν ηλικιωμένους, με λεία χιλιάδες ευρώ15:28Ο Ολυμπιακός "καθάρισε" στο δεύτερο ημίχρονο τον Πανιώνιο15:14Γάζα: Δύο ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα του θύλακα15:04Μυστρά: Στο νοσοκομείο άνδρας που προσπάθησε να ανάψει τζάκι ρίχνοντας βενζίνη14:50Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:36Ληστεία στο Λούβρο - Εκλάπησαν κοσμήματα, οι δράστες έχουν διαφύγει14:22Κέρκυρα: Ανησυχία για τους 1.500 τόνους κατεψυγμένων τροφίμων - Υγειονομική βόμβα απειλεί την περιοχή14:09GastrosoΦy Fest powered by Protergia (Live Blog)13:55Η Σάκκαρη πέρασε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά στο Τόκιο13:52Στον Ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα, η χειροτονία του Αρχιεπισκόπου Σινά Συμεών13:38Φιντάν κατά Μητσοτάκη για το SAFE: "Περηφανεύεται που απέκλεισε την Τουρκία" -  "Δεν δεχόμαστε υποδείξεις", απαντάει η Αθήνα13:24Χανιά: Βανδαλισμοί στο κέντρο της πόλης - Γυαλιά καρφιά έγιναν γραφεία και ΑΤΜ13:10Πιερρακάκης από τη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον: Η Ελλάδα προχωρά με σχέδιο και αποφασιστικότητα12:55Η Χαμάς διαψεύδει ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σχετικά με "παραβίαση της εκεχειρίας"12:40Νορβηγία: Πρώην φρουρός της πρεσβείας των ΗΠΑ κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία12:26Κύπρος: Προφυλακίστηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής για τη δολοφονία του προέδρου της Καρμιώτισσας12:12Times of Israel: Επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινά στρατεύματα στη Ράφα, οι IDF απαντούν με αεροπορικές επιδρομές11:56Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πληροφορίες για σχεδιαζόμενη επίθεση της Χαμάς κατά αμάχων στη Γάζα11:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο