LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2020 17:13

ΓΓΠΠ: Σχέδιο “Βορέας” για έκτακτες ανάγκες από χιονοπτώσεις - παγετό

«Θωρακίζεται η χώρα έναντι κινδύνων από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Χιόνια - Πήλιο

Ολοκληρώθηκε και εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το πρώτο γενικό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Βορέας» για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

Ο σκοπός του Γενικού Σχεδίου είναι η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων Φορέων σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο διοίκησης:

για την υλοποίηση προπαρασκευαστικών μέτρων και δράσεων Πολιτικής Προστασίας που συμβάλλουν στην ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων των επιχειρησιακά εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους από τους επιχειρησιακά εμπλεκομένους φορείς, δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.

Με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου γενικού σχεδίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε: «Το νέο Σχέδιο «Βορέας» έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά κρίσιμων Γενικών Σχεδίων για τη θωράκιση της χώρας έναντι κινδύνων από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές που έχει επεξεργαστεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Μετά από τα Σχέδια «Εγκέλαδος» (σεισμοί), «Δάρδανος» (πλημμύρες), «Ιόλαος» (δασικές πυρκαγιές), «Τάλως» (ηφαιστειακή δραστηριότητα), καθώς και «Ηράκλειτος» (τεχνολογικά ατυχήματα), θέτουμε στη διάθεση όλων των συναρμόδιων φορέων ένα πλήρες, αναλυτικό σχέδιο δράσεων ετοιμότητας, αλλά και ένα συνεκτικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών και των συνεπειών που μπορούν να προκύψουν από φαινόμενα χιονοπτώσεων και παγετού. Ενόψει του χειμώνα, λοιπόν, ενισχύουμε τις δυνάμεις μας, προετοιμαζόμαστε έγκαιρα και για πρώτη φορά, όλοι οι φορείς Πολιτικής Προστασίας λειτουργούν συντονισμένα, στη βάση ενός κοινού Σχεδίου προετοιμασίας και ενεργειών που δεν επιτρέπει αλληλοεπικαλύψεις και διάχυση της ευθύνης».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού, οι εμπλεκόμενοι φορείς καλούνται να ολοκληρώσουν εντός μηνός το σχετικό σχεδιασμό τους.

Αντίγραφο του εγκεκριμένου από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γενικού Σχεδίου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Διαύγεια» με ΑΔΑ 6Δ4Ω46ΜΤΛΒ-Ε67, όπως επίσης και στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ στην ενότητα «Σχεδιασμός Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών» (σύνδεσμος).

Σημειώνεται ότι ο «Βορέας» στην ελληνική μυθολογία ήταν ο θεός του βόρειου ανέμου και του χειμώνα, του χιονιού και του πάγου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητοΧθες 22:25 | Ειδήσεις

Στο σημείο βρίσκόνται αστυνομικές δυνάμεις που πιθανότατα θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπήςΧθες 23:28 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι μετά την είσοδο των αγροτών στην πίστα του αεροδρομίου το μεσημέρι, αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας του.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφώνΧθες 19:20 | Ειδήσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη.

Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)Χθες 19:36 | Ειδήσεις

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουν στην πολυσέλιδη έκθεσή τους οι έμπειροι ερευνητές της Πυροσβεστικής αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32Στον ΑΝΤ1 ο κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα23:18Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51Καλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητο22:37Μπλόκα Αγροτών: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο 22:23Πάτρα: Διπλός αποκλεισμός από τους αγρότες στην Ολυμπία Οδό22:09ΑΕΚ: Βαρύ διάστρεμμα ο Γκατσίνοβιτς 21:55Χολαργός: 15χρονος συναντήθηκε με κοπέλα και τον μαχαίρωσαν 2 άτομα21:41Υπουργείο Παιδείας: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στον αδερφό του 2χρονου που έχασε τη ζωή του από επίθεση σκύλου21:31Σύσκεψη Αγροτών στο Τρίλοφο: Αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων 21:21Super League: Ο Παναιτωλικός «βύθισε» κι άλλο τον Πανσερραϊκό 21:11Μπλόκα Αγροτών: Η ατζέντα της συνέλευσης των εκπροσώπων της Βορείου Ελλάδος21:01Ορμπάν: Διαβεβαίωση της Τουρκίας για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουγγαρία 20:51Αμφίκλεια: Σοβαρό τροχαίο με δύο νταλίκες και ένα ΙΧ (βίντεο)20:41ANT1 Sports: O Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη νίκη του στη League Phase του Champions League20:27Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)20:13Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφών19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο