LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2020 17:13

ΓΓΠΠ: Σχέδιο “Βορέας” για έκτακτες ανάγκες από χιονοπτώσεις - παγετό

«Θωρακίζεται η χώρα έναντι κινδύνων από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Χιόνια - Πήλιο

Ολοκληρώθηκε και εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το πρώτο γενικό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Βορέας» για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

Ο σκοπός του Γενικού Σχεδίου είναι η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων Φορέων σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο διοίκησης:

για την υλοποίηση προπαρασκευαστικών μέτρων και δράσεων Πολιτικής Προστασίας που συμβάλλουν στην ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων των επιχειρησιακά εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους από τους επιχειρησιακά εμπλεκομένους φορείς, δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.

Με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου γενικού σχεδίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε: «Το νέο Σχέδιο «Βορέας» έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά κρίσιμων Γενικών Σχεδίων για τη θωράκιση της χώρας έναντι κινδύνων από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές που έχει επεξεργαστεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Μετά από τα Σχέδια «Εγκέλαδος» (σεισμοί), «Δάρδανος» (πλημμύρες), «Ιόλαος» (δασικές πυρκαγιές), «Τάλως» (ηφαιστειακή δραστηριότητα), καθώς και «Ηράκλειτος» (τεχνολογικά ατυχήματα), θέτουμε στη διάθεση όλων των συναρμόδιων φορέων ένα πλήρες, αναλυτικό σχέδιο δράσεων ετοιμότητας, αλλά και ένα συνεκτικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών και των συνεπειών που μπορούν να προκύψουν από φαινόμενα χιονοπτώσεων και παγετού. Ενόψει του χειμώνα, λοιπόν, ενισχύουμε τις δυνάμεις μας, προετοιμαζόμαστε έγκαιρα και για πρώτη φορά, όλοι οι φορείς Πολιτικής Προστασίας λειτουργούν συντονισμένα, στη βάση ενός κοινού Σχεδίου προετοιμασίας και ενεργειών που δεν επιτρέπει αλληλοεπικαλύψεις και διάχυση της ευθύνης».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού, οι εμπλεκόμενοι φορείς καλούνται να ολοκληρώσουν εντός μηνός το σχετικό σχεδιασμό τους.

Αντίγραφο του εγκεκριμένου από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γενικού Σχεδίου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Διαύγεια» με ΑΔΑ 6Δ4Ω46ΜΤΛΒ-Ε67, όπως επίσης και στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ στην ενότητα «Σχεδιασμός Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών» (σύνδεσμος).

Σημειώνεται ότι ο «Βορέας» στην ελληνική μυθολογία ήταν ο θεός του βόρειου ανέμου και του χειμώνα, του χιονιού και του πάγου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο