LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 26 Νοεμβρίου 2020 16:47

Πως η διατροφή επηρεάζει την λειτουργία της στύσης

Τα ευρήματα της επιστημονικής μελέτης που θα πρέπει όλοι οι άνδρες να διαβάσουν με προσοχή.

AP - Υγιεινή διατροφή

Οι άνδρες μέσης και τρίτης ηλικίας που κάνουν υγιεινή διατροφή, κυρίως μεσογειακού τύπου, έχουν έως 22% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία, σε σχέση με όσους δεν προσέχουν τη διατροφή τους, όπως δείχνει μία νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο και Χάρβαρντ (Σχολή Δημόσιας Υγείας), οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», ανέλυσαν στοιχεία για 21.469 άνδρες με μέση ηλικία 62 ετών, από τους οποίου, κατά τη διάρκεια μίας δεκαετίας, διαγνώστηκαν με στυτική δυσλειτουργία 968 άνδρες έως 60 ετών, 3.703 άνδρες 60 έως 70 ετών και 4.793 άνω των 70 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες άνω των 60 ετών που ήταν «πιστοί» της μεσογειακής διατροφής, είχαν κατά μέσο όρο 18% μικρότερο κίνδυνο προβλημάτων στύσης, ενώ ο κίνδυνος ήταν κατά 7% μειωμένος για τους άνδρες άνω των 70 ετών.

Οι άνδρες που τρώνε υγιεινά με συστηματικό τρόπο είναι λιγότερο πιθανό να έχουν διαβήτη, καρδιοπάθεια ή υπέρταση, τρεις παράγοντες που συνδέονται με τη στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η μεσογειακή διατροφή δίνει έμφαση στα λαχανικά, φρούτα, βότανα, ξηρούς καρπούς, όσπρια, πλήρη δημητριακά και στο παρθένο ελαιόλαδο, με παράλληλη μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών, πουλερικών, αυγών και θαλασσινών, καθώς και με ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος.

Ως στυτική δυσλειτουργία θεωρείται, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, η αδυναμία ενός άνδρα να έχει επαρκώς σταθερή στύση, ώστε να έχει σεξουαλική επαφή. Έως το 15% των ανδρών βιώνει τέτοια προβλήματα κατά καιρούς ή πιο μόνιμα, ιδίως όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει βιολογικό υπόβαθρο στο πρόβλημα (π.χ. καρδιαγγειακή νόσος), ενώ σε άλλες είναι κατά βάση ψυχολογικό.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμεραΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Από την 1η Ιανουαρίου ενεργοποιείται το νέο καθεστώς προσαυξήσεων για εκπρόθεσμη καταβολή.

Αθήνα: Τα τελευταία δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάςΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, τι ώρα θα αναχωρήσουν σήμερα, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025, οι τελευταίοι συρμοί στις Γραμμές του Μετρό και του Τραμ.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε είσοδο πολυκατοικίας - Ζημιές σε μηχανέςΣήμερα 08:45 | Ειδήσεις

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Μάλγαρα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει η πανελλαδική σύσκεψη αγροτώνΣήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Η Ελληνική Αστυνομία, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση για τα μπλόκα των αγροτών και πού δημιουργείται πρόβλημα, ενημερώνει για τους λόγους των εκτροπών κυκλοφορίας που κάνει η Τροχαία, ενώ προτείνει εναλλακτικές διαδρομές με χάρτες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αθήνα: Τα τελευταία δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάς09:34Ρεβεγιόν στα μπλόκα: Νέα κλιμάκωση μετά τις γιορτές - Ο ρόλος της Αστυνομίας09:20Περού: Σφοδρή σύγκρουση δυο τρένων - Αναφορές για πολλούς τραυματίες (Βίντεο)09:06Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε είσοδο πολυκατοικίας - Ζημιές σε μηχανές08:52Μάλγαρα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει η πανελλαδική σύσκεψη αγροτών 08:382025: Γνωστά πρόσωπα σε όλο τον κόσμο που έφυγαν από τη ζωή τη φετινή χρονιά08:24Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμερα08:10Πέθανε ο ηθοποιός Αϊζάια Γουίτλοκ 07:56Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό: Τέσσερις τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά07:42Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς07:28Forbes: Η Beyonce εκτινάχθηκε και μπήκε στην λίστα των δισεκατομμυριούχων07:14ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή στο Μητρώο του ετήσιου αρχείου εισοδημάτων06:56Ιταλία: Σκίερ κατεβαίνουν την Αίτνα που... "βρυχάται" (βίντεο)06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη παραμονή Πρωτοχρονιάς06:14EuroCup: Βαριά ήττα του Άρη στο Αλεξάνδρειο από Τσεντεβίτα23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελοντές Νεότητας έψαλαν τα κάλαντα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας23:46Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δύο δράστες δεν είχαν εξωτερική βοήθεια23:32ΕΥΔΑΠ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου 202623:18ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι23:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο