LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 19 Νοεμβρίου 2020 14:08

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση του ΓΕΛ Σουφλίου (εικόνες)

Στόχος αυτής της καλλιτεχνικής παρέμβασης ήταν η δημιουργία ενός καλαίσθητου και ευχάριστου σχολικού περιβάλλοντος που να προτρέπει τους μαθητές να προσέρχονται με χαρά κι ενέργεια για μάθηση και γνώση.

Σχολείο - Σουφλί - Μητρουλάκης

Η εικαστική αναβάθμιση σχολικών μονάδων μέσω του project «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» της καλλιτεχνικής ομάδας CREW MITROULAKIS υλοποιήθηκε με επιτυχία, αυτή τη φορά στο Γενικό Λύκειο Σουφλίου.

Στόχος αυτής της καλλιτεχνικής παρέμβασης ήταν η δημιουργία ενός καλαίσθητου και ευχάριστου σχολικού περιβάλλοντος που να προτρέπει τους μαθητές να προσέρχονται με χαρά κι ενέργεια για μάθηση και γνώση.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Σχολικής Βιβλιοθήκης του σχολείου, στις 2 μεγάλες πλευρές του οποίου η έμπνευση της καλλιτεχνικής ομάδας αφουγκραζόμενη τον παλμό και τη σκέψη των μαθητών, κυρίως όμως τη λειτουργία και τον στόχο της βιβλιοθήκης που αποτελεί πυρήνα της γνώσης, σκέφτηκε να συνδυάσει τους κίονες αρχαίων ναών με την προέκταση βιβλίων σε τρισδιάστατη μορφή, παντρεύοντας το κλασικό και το μοντέρνο με χρώματα ζωηρά που μαγνητίζουν το βλέμμα με την έντασή τους.

Σχολείο - Σουφλί - Μητρουλάκης

Πιο χαρακτηριστικά το μπλε και το πορτοκαλί που συνθέτουν τη μορφή μιας περήφανης αλκυόνης αναπαριστώντας το ελεύθερο πνεύμα που θα πρέπει να διακατέχει τους μαθητές στο λύκειο ενώ με την ιδιότητά της να γλυκαίνει κάποιες ημέρες του χειμώνα παραπέμπει στην ηλιαχτίδα, στην ελπίδα, το φως που βρίσκει κανείς σε ένα βιβλίο, αφού η προσωπική ανάγνωση φωτίζει το πνεύμα και κάνει τον άνθρωπο, πιο πλούσιο σε συναισθήματα, εικόνες, εμπειρίες και σοφότερο γνωστικά και συναισθηματικά.

Η κύρια είσοδος της Βιβλιοθήκης δοσμένη σε τόνους του μπλε, γκρι και πορτοκαλί, έρχεται σε αντίθεση και ισορροπία ταυτόχρονα με το πράσινο του περιβάλλοντα χώρου εκατέρωθεν, ενώ η κεντρική απεικόνιση επιδιώκει να υπηρετήσει τον βασικό στόχο της εκπαίδευσης, να δώσει κίνητρο για τη γνώση, με το βιβλίο να κυριαρχεί ως το αναμφισβήτητα πρώτο, παραδοσιακό μέσο για την κατάκτησή της. 

Η στέγη της Βιβλιοθήκης είναι ένα ανοιχτό βιβλίο που η τρισδιάστατη απόδοσή τους δίνει την αίσθηση του βάθους όχι μόνο κυριολεκτικά μέσω της όρασης αλλά και μεταφορικά της σκέψης, ενώ μοιάζει να προσκαλεί τον μαθητή αλλά και τον επισκέπτη να εισαχθεί στον κόσμο της γνώσης και να βυθιστεί στη μαγεία των νέων εμπειριών και στους νέους ορίζοντες που διανοίγονται με την ανάγνωση βιβλίων.

Σχολείο - Σουφλί - Μητρουλάκης

Τέλος, το απόφθεγμα του Albert Einstein που διακρίνεται αισθητά στη πρόσοψη του σχολικού κτιρίου «Εκπαίδευση δεν είναι ή εκμάθηση γεγονότων,αλλα η εξάσκηση του μυαλού να σκέφτεται», δίνει το έναυσμα για σκέψη και προβληματισμό στους μαθητές.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης στο λύκειο απώτερος στόχος όλης της σχολικής κοινότητας δεν θα πρέπει να είναι μόνο η πρόσβαση στο πανεπιστήμιο αλλά και η διάπλαση των μαθητών σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες ως μελλοντικοί ενήλικες, με πνευματική και ψυχική καλλιέργεια και ανεπτυγμένη κριτική σκέψη ώστε να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της καθημερινότητας και να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις για θέματα που θα αφορούν τόσο τους ίδιους όσο και το κοινωνικό σύνολο.

Σχολείο - Σουφλί - Μητρουλάκης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαιανία: Τροχαίο δυστύχημα - Νεκροί δύο ηλικιωμένοιΣήμερα 12:10 | Ειδήσεις

Η προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σοβαρά επεισόδια στο ΠολυτεχνείοΣήμερα 16:08 | Ειδήσεις

Από τα επεισόδια έχουν υπάρξει τραυματισμοί, καθώς τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ σοβαρές είναι οι υλικές ζημιές. 

Πώς η Τουρκία καλύπτει το 20% των πολεμικών δαπανών της Ρωσίας με εισαγωγές ορυκτών καυσίμωνΣήμερα 10:59 | Ειδήσεις

Από την αρχή του πολέμου έως τις αρχές Νοεμβρίου 2025 η Τουρκία έχει αγοράσει ρωσικά ορυκτά καύσιμα αξίας 118 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Από σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 52η επέτειο του ΠολυτεχνείουΣήμερα 12:37 | Ειδήσεις

Στους χώρους του Πολυτεχνείου βρίσκονται φοιτητικοί σύλλογοι που αποτίουν φόρο τιμής για την 52η επέτειο της εξέγερσης του Νοεμβρίου 1973.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στην Αθήνα την Κυριακή ο Ζελένσκι - Απαγόρευση υπαίθριων συναθροίσεων17:22Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές σε Κιλκίς και Σέρρες – Τρεις συλλήψεις (εικόνα)17:08Πάπας Λέων ΙΔ': Ο κινηματογράφος κινδυνεύει, πρέπει να προστατευθεί16:54Πώς η Τουρκία καλύπτει το 20% των πολεμικών δαπανών της Ρωσίας, με εισαγωγές ορυκτών καυσίμων16:40Σοβαρά επεισόδια στο Πολυτεχνείο16:26Σύλληψη δύο 13χρονων για κλοπή πορτοφολιού στο Μετρό «Κορυδαλλός»16:12Ημαθία: Έκρυβε την κοκαΐνη σε κλουβί εκτροφής σκύλων15:58Η τεχνητή νοημοσύνη στα charts: Η Xania Monet ανοίγει νέο κεφάλαιο στη μουσική15:44Βόλος: Τον απόλυτο τρόμο βίωσε γυναίκα σε είσοδο πολυκατοικίας - Την απείλησε με μαχαίρι για 100 ευρώ15:30Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου 15:16Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο - Στο νοσοκομείο δύο άτομα (εικόνες)15:02EURO: Η εθνική U19 συνέτριψε 8-0 το Λιχτενστάιν και προκρίθηκε στην Elite Round 14:48ΥΠΕΞ για ψευδοκράτος: Η Ελλάδα δε θα αποδεχτεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής14:34Από σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου14:20Ολυμπιακός: Ο Μουζακίτης κατέκτησε το Golden Boy Web14:06Η Fitch αναβαθμίζει την Ελλάδα με θετική προοπτική13:52Κυπριακό: Πράσινο φως Ερντογάν σε Ερχιουρμάν για επανέναρξη διαπραγματεύσεων13:38Τέσσερις συλλήψεις για την δολοφονία του Γιάννη Λάλα13:24Θεσσαλονίκη: Νεαροί αλλοδαποί λήστεψαν παράνομο μικροπωλητή - Συνελήφθησαν και οι τρεις13:10Κρήτη: Άνδρας κατέληξε την ώρα που μάζευε ελιές12:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο