LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2020 16:54 | Ανανέωση: 15 Νοεμβρίου 2020 17:32

Κορονοϊός - Λάρισα: Σε καραντίνα το Ογκολογικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Είχαν εντοπιστεί κρούσματα σε ασθενείς στη διάρκεια της εβδομάδας. Σε τεστ υποβλήθηκε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Λάρισα: Ογκολογικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα επαναλειτουργήσει η ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, έπειτα από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Όπως είναι ήδη γνωστό, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε διασπορά του covid-19 σε ασθενείς και Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Ογκολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που υπογράφει ο διευθυντής της Αθανάσιος Κωτσάκης.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τη Διοίκηση, την επιτροπή Λοιμώξεων, την Ιατρική και Νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου, προβήκαμε στις παρακάτω ενέργειες: 7ήμερη καραντίνα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, απολύμανση όλων των χώρων στο τμήμα ημερήσιας χημειοθεραπείας καθώς και της ογκολογικής κλινικής. Όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποβλήθηκε σε μοριακό έλεγχο.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς μας, αλλά και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ογκολογικής κλινικής, σας ενημερώνουμε, ότι την Τετάρτη 18/11/2020 θα επαναλειτουργήσουν η ογκολογική κλινική, η μονάδα Ημερήσιας Χημειοθεραπείας καθώς και τα εξωτερικά ιατρεία, πρωινά και απογευματινά.

Όλοι οι ασθενείς των οποίων η θεραπεία ή τα ραντεβού ακυρώθηκαν, σύντομα θα ενημερωθούν από το προσωπικό της κλινικής για την ημέρα και ώρα που θα προσέλθουν για τη θεραπεία τους και για τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού τους.

Τέλος, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θα διενεργηθεί ξανά μοριακό test, την προηγούμενη της επανόδου στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Όσον αφορά στους ογκολογικούς ασθενείς και με στόχο την μεγαλύτερη ασφάλεια όλων μας, σε συνεργασία με τη Διοίκηση και την Επιτροπή Λοιμώξεων του ΠΓΝΛ, αποφασίστηκε να υποβάλλονται σε rapid test πριν την εισαγωγή τους για θεραπεία. Επίσης, μαζί με τους φορείς του Νοσοκομείου δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, προασπίζοντας την ευάλωτη υγεία τους.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς και στους συναδέλφους μας που νόσησαν, αλλά και στο σύνολο των συμπολιτών μας που ταλαιπωρούνται από τις συνέπειες της πανδημίας.

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, το έχουμε πετύχει άλλωστε άπειρες φορές».

Πηγή: Larissanet

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κολωνός: Καραμπόλα πέντε οχημάτων στη Λένορμαν – Ένας νεκρός23:59Θρήνος στην Ιερουσαλήμ: 15χρονος έπεσε από πολυώροφο κτίριο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης (βίντεο)23:45Πολωνικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα23:31Τροχαίο - Αργολίδα: Για πρώτη φορά καταδικάστηκε και συνοδηγός 23:17Λούβρο: Πέντε οι συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα - Άφαντα τα κοσμήματα23:04Φρίκη στα Πετράλωνα: 63χρονος βίαζε ανήλικη και κατέγραφε τις πράξεις με το κινητό του22:51Τουρκία: Η 18χρονη Ντιλάρα σώθηκε από τα συντρίμμια - Δεν γνωρίζει ότι έχασε όλη της την οικογένεια22:38Αττική Οδός: Από τύχη σώθηκε ζευγάρι που αναποδογύρισε το αυτοκίνητό του22:25Ισραήλ: Η οικογένεια του ομήρου Όφιρ Τζαρφάτι τον κήδευσε για τρίτη φορά (βίντεο)22:12Εντοπίστηκε σορός άγνωστου άνδρα σε προχωρημένη σήψη στη θάλασσα21:58Πέλλα: 29χρονος ασέλγησε στην μεθυσμένη ξαδέλφη του21:44Τάσος Τέλλογλου - ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα στοιχεία που αναζητούσαν οι αρχές, στη νέα τους έφοδο21:30Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η επίπληξη του Μητροπολίτη Δωδώνης, σε διευθυντή σχολείου 21:15Γιώργος Παπαδάκης: Να απαγορευτεί η είσοδος των μαθητών στη Βουλή21:00Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:46Λειψυδρία - Αποκάλυψη ANT1: Αναμένονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ20:32Χρονοκόφτης στη Βουλή: Βαριές εκφράσεις Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου20:18Τέμπη: Ένταση στη δίκη για τα χαμένα βίντεο20:04Λειψυδρία: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση - Το σχέδιο "Εύρυτος"19:50Πειραιάς: Λεωφορείο παρέσυρε ηλικιωμένη την ώρα της επιβίβασης19:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο