LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2020 16:54 | Ανανέωση: 15 Νοεμβρίου 2020 17:32

Κορονοϊός - Λάρισα: Σε καραντίνα το Ογκολογικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Είχαν εντοπιστεί κρούσματα σε ασθενείς στη διάρκεια της εβδομάδας. Σε τεστ υποβλήθηκε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Λάρισα: Ογκολογικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα επαναλειτουργήσει η ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, έπειτα από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Όπως είναι ήδη γνωστό, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε διασπορά του covid-19 σε ασθενείς και Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Ογκολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που υπογράφει ο διευθυντής της Αθανάσιος Κωτσάκης.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τη Διοίκηση, την επιτροπή Λοιμώξεων, την Ιατρική και Νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου, προβήκαμε στις παρακάτω ενέργειες: 7ήμερη καραντίνα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, απολύμανση όλων των χώρων στο τμήμα ημερήσιας χημειοθεραπείας καθώς και της ογκολογικής κλινικής. Όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποβλήθηκε σε μοριακό έλεγχο.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς μας, αλλά και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ογκολογικής κλινικής, σας ενημερώνουμε, ότι την Τετάρτη 18/11/2020 θα επαναλειτουργήσουν η ογκολογική κλινική, η μονάδα Ημερήσιας Χημειοθεραπείας καθώς και τα εξωτερικά ιατρεία, πρωινά και απογευματινά.

Όλοι οι ασθενείς των οποίων η θεραπεία ή τα ραντεβού ακυρώθηκαν, σύντομα θα ενημερωθούν από το προσωπικό της κλινικής για την ημέρα και ώρα που θα προσέλθουν για τη θεραπεία τους και για τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού τους.

Τέλος, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θα διενεργηθεί ξανά μοριακό test, την προηγούμενη της επανόδου στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Όσον αφορά στους ογκολογικούς ασθενείς και με στόχο την μεγαλύτερη ασφάλεια όλων μας, σε συνεργασία με τη Διοίκηση και την Επιτροπή Λοιμώξεων του ΠΓΝΛ, αποφασίστηκε να υποβάλλονται σε rapid test πριν την εισαγωγή τους για θεραπεία. Επίσης, μαζί με τους φορείς του Νοσοκομείου δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, προασπίζοντας την ευάλωτη υγεία τους.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς και στους συναδέλφους μας που νόσησαν, αλλά και στο σύνολο των συμπολιτών μας που ταλαιπωρούνται από τις συνέπειες της πανδημίας.

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, το έχουμε πετύχει άλλωστε άπειρες φορές».

Πηγή: Larissanet

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσηςΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσαν στην τελετή παράδοσης-παραλαβής για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο νέος Υπουργός και ο Μάκης Βορίδης.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η ΕισαγγελέαςΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Η υπόθεση αφορά απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες το χρονικό διάστημα 2019-2020.

Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβηΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Τα δύο παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γουίμπλεντον: Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα17:48Χαλκιδική: Στη φυλακή ο αρχηγός της "μαφίας των λουκουμάδων"17:34Κυπριακό: Άτυπη συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο17:19Θάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης17:06Καπνοί στο τρένο Έδεσσα- Θεσσαλονίκη16:52Φωτιά στη Σμύρνη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους16:38Νάπολη: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών - Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων16:25Τεντόγλου: Στα Δρόμεια θα προσπαθήσω για πανελλήνιο ρεκόρ16:11Ισπανία: Θερμοκρασία 46° Κελσίου καταγράφηκε το Σάββατο - Ρεκόρ για τον Ιούνιο15:57Μύκονος: Απειλούσε πολίτες με πιστόλι έξω από νυχτερινό κέντρο15:43Χαλκιδική: 7χρονος παρασύρθηκε με φουσκωτό στην θάλασσα15:29Τένις: Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο 26 του κόσμου15:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:01Βόνιτσα: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υπό την επήρεια μέθης14:47Χανιά: Έχασε τη ζωή του από μεταλλική κατασκευή που σήκωσε ο αέρας14:33ΟΠΕΚΕΠΕ: O τσαμπουκάς των μαυροπουκαμισάδων14:18ΔΕΠΑ Εμπορίας: Οδηγός της Πράσινης Μετάβασης με Στρατηγικές Επενδύσεις και Διεθνή Προοπτική14:18Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Όλη η διαδικασία14:04Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβη13:47Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου περιπατητή13:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο