LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Νοεμβρίου 2020 18:33 | Ανανέωση: 07 Νοεμβρίου 2020 18:33

Αμερικανικές εκλογές: Νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν

Ξεπέρασε το "φράγμα" των 270 εκλεκτόρων και επικράτησε του Ντόναλντ Τραμπ ο Τζο Μπαίντεν.

Μπάιντεν - Λευκός Οίκος - Σημαία ΗΠΑ - Αστερόεσσα

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν εξελέγη 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, επικρατώντας του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Η νίκη του Μπάιντεν έρχεται μετά από τουλάχιστον τρεις μέρες αβεβαιότητας, καθώς ο Δημοκρατικός υποψήφιος που για μέρες ήταν με 264 εκλέκτορες, κέρδισε την κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια και τη Νεβάδα και ξεπερνώντας τους 270 εκλέκτορες, απαραίτητους για την εκλογή του στην Προεδρία των ΗΠΑ, κέρδισε με 284 εκλέκτορες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που έχει πολλάκις αμφισβητήσει το αποτέλεσμα, προτού ακόμα βγει, βάζοντας στο επίκεντρο τις επιστολικές ψήφους από τις οποίες έχασε τις εκλογές, γίνεται ο πρώτος Προέδρος των ΗΠΑ, μετά τον Τζορτ Μπους του γηραιότερου το 1992, που δεν επανακλέγεται στην προεδρία των ΗΠΑ.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, εκλέγεται γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, η Καμάλα Χάρις, που κατακτά και το ρεκόρ της πρώτης έγχρωμης και της πρώτης ασιάτισσας αντιπροέδρου.

Αμερικανικές εκλογές

«Αμερική, με τιμά που με επέλεξες για να ηγηθώ αυτής της υπέροχης χώρας. Η δουλειά που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολη, αλλά υπόσχομαι αυτό: Θα είμαι Πρόεδρος όλων των Αμερικανών, είτε με ψήφισαν είτε όχι.

Θα διατηρήσω την πίστη που με έφερε εδώ», αναφέρει σε τουίτ του ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η πρώτη γυναίκα που εξελέγη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η Κάμαλα Χάρις, δεσμεύθηκε σήμερα να «στρωθεί στη δουλειά» χωρίς καθυστέρηση προκειμένου να αποκατασταθεί «η ψυχή της Αμερικής», στην πρώτη δήλωσή της μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

«Σε αυτές τις εκλογές επρόκειτο για κάτι πολύ περισσότερο από τον Τζο Μπάιντεν ή από εμένα. Ήταν η ψυχή της Αμερικής και η αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για αυτήν. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας στρωθούμε στη δουλειά», έγραψε στο Twitter.

Συγχαρητήρια από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε Μπάιντεν και Χάρις

«Θερμά συγχαρητήρια στον Joe Biden, νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, και την Kamala Harris, πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο. Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας. Η επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή είναι το πρώτο βήμα!», ήταν το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μπάιντεν

Συγχαρητήρια ανάρτηση για την εκλογή του Τζο Μπάιντεν έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε αληθινός φίλος της Ελλάδας και είμαι βέβαιος ότι υπό την προεδρία του η σχέση μεταξύ των χωρών μας θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Τα συγχαρητήρια του στον Τζο Μπάινεν για την εκλογή του έδωσε με ανάρτηση στα social media και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσιπρας.

Α. ΤΣΙΠΤΡΑΣ - ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ - TWITTER

Φώφη Γεννηματά: Μέρα χαράς και ελπίδας  για τις ΗΠΑ

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, χαιρέτησε με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ.

Δημοσίευσε φωτογραφία του μαζί με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρρις, κι ανέφερε: «Είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον κόσμο. Η νίκη του Τζο Μπάιντεν είναι μια νίκη της προόδου απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό, της ελπίδας απέναντι στο φόβο, της συμφιλίωσης απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό, που τόσο ταλαιπώρησε και την αμερικανική κοινωνία. Είναι και μια νίκη για τις γυναίκες, με την πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ. Εύχομαι ο 46ος Πρόεδρος, με τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία των αμερικανικών εκλογών, να σταθεί δίπλα στην Ευρώπη και να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την ασφάλεια. Μόνο μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η πανδημία, η κλιματική κρίση, η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και οι ανισότητες. Κυρίως όμως, είμαι βέβαιη ότι μια νέα σελίδα ουσιαστικής συνεργασίας και κατανόησης ανοίγει σήμερα για τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις».

Φον ντερ Λάιεν: Ανανεωμένη με ιδιαίτερη σημασία η συνεργασίας μας

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να εντείνει τη συνεργασία με τη νέα διοίκηση και το νέο Κογκρέσο για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε και ιδίως την καταπολέμηση της πανδημίας της COVID-19 και των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού" τονίζει στο συγχαρητήριο μήνυμά της προς τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Παράλληλα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημειώνει ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι φίλοι και σύμμαχοι, οι πολίτες μας μοιράζονται τους βαθύτερους δεσμούς. Μαζί έχουμε δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου διατλαντική σχέση που έχει ως βάση την κοινή ιστορία και τις κοινές αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανοιχτής οικονομίας» και προσθέτει ότι «καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αλλάζει και εμφανίζονται νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, η ανανεωμένη συνεργασία μας θα έχει ιδιαίτερη σημασία".

Ελπιδοφόρος: Οι άνθρωποι της Αμερικής μίλησαν

«Οι άνθρωποι της Αμερικής μίλησαν. Είναι καιρός να ενωθούμε για χάρη του Έθνους. Συγχαρητήρια στον εκλεγέντα Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. Προσευχόμαστε για αυτούς και τον Πρόεδρο Τραμπ να συνεργαστούν για την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας. Ένα έθνος υπό τον Θεό!» γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, συγχαίροντας τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις για την εκλογή τους στις θέσεις του Προέδρου και της Αντιπροέδρου αντίστοιχα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο