LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Οκτωβρίου 2020 08:03

ΗΠΑ: βαριά ποινή για τον “γκουρού” με τις σκλάβες του σεξ

"Έπεσε" ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον Κιθ Ρανίερ, που ασκούσε τεράστια επιρροή στις γυναίκες οπαδούς του.

Κιθ Ρανίερ - δίκη

Ο Κιθ Ρανίερ, ο υποτιθέμενος "γκουρού" που είχε ιδρύσει μια οργάνωση τύπου αίρεσης, στην οποία οι γυναίκες υποχρεώνονταν να κάνουν δίαιτες λιμοκτονίας, να χαράζουν στο σώμα τους τα αρχικά του και να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί του, καταδικάστηκε σήμερα σε 120 χρόνια κάθειρξης έπειτα από την καταδίκη του σε όλες τις κατηγορίες που του είχαν ασκηθεί.

Τον Ιούνιο του 2019 οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, είχαν κρίνει τον Ρανίερ ένοχο μετά από δίκη έξι εβδομάδων.

Μεταξύ άλλων είχε κατηγορηθεί για εμπορία ανθρώπων, απειλές, διαφθορά ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο 60χρονος σήμερα Ρανίερ είχε ιδρύσει την εταιρεία Nxivm ("Νέξιουμ"), έναν υποτιθέμενο οργανισμό αυτοβελτίωσης με έδρα τη Νέα Υόρκη. Εντός της εταιρείας αυτής οργάνωσε μια μυστική "αδελφότητα", την DOS, στην οποία οι "σκλάβες" υποχρεώνονταν να παραδίδουν υλικό επιβαρυντικό για τις ίδιες, ώστε στη συνέχεια να μπορεί να τις εκβιάζει.

Ο "Πρωτοστάτης", όπως του άρεσε να τον αποκαλούν, ήταν ο εγκέφαλος ενός συστήματος βασικός στόχος του οποίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν να αποσπά χρήματα από τις πιστές και να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του. Μέσα σε διάστημα 20 ετών περισσότερες από 16.000 γυναίκες παρακολούθησαν τα "μαθήματα" του Ρανίερ που τους υποσχόταν ότι "θα αναπτύξουν το ανθρώπινο δυναμικό τους" πληρώνοντας 5.000 δολάρια για ένα πενθήμερο σεμινάριο.

Πολλές από τις γυναίκες βρέθηκαν πολύ γρήγορα καταχρεωμένες, σε σημείο που αναγκάστηκαν να εργαστούν για τη Nxivm (προφέρεται "Νέξιουμ"), την οργάνωση που είχε ιδρύσει εκείνος, για να τον αποπληρώσουν.

Στην αρχή ο Ρανίερ είχε υπό την επιρροή του έναν μικρό κύκλο 15-20 γυναικών, με τις οποίες είχε σεξουαλικές επαφές όποτε επιθυμούσε εκείνος. Μεταξύ των θυμάτων του ήταν και μια 15χρονη. Όπως και σε άλλες αιρέσεις, όλα εξαρτώνταν από την ψυχολογική επιρροή του γκουρού, ένα μίγμα ψευδοφιλοσοφικής διδασκαλίας, φροντίδας και ταπεινώσεων. Οι γυναίκες του στενού κύκλου του έπρεπε να τηρούν πολύ αυστηρή δίαιτα, ώστε να του είναι αρεστές.

Κιθ Ρανίερ - δίκη

Η οργάνωσή του, που είχε την έδρα της στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης, άνοιξε σταδιακά παραρτήματα σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ, στον Καναδά, το Μεξικό και σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Το 2015 ο Ρανίερ ίδρυσε μια παράλληλη οργάνωση-πυραμίδα, την DOS, τα μέλη της οποίας χωρίζονταν σε "σκλάβες" και "αφέντες". Αφού όλα τα μέλη ήταν γυναίκες, ο μοναδικός "αφέντης", στην κορυφή της πυραμίδας, ήταν ο ίδιος.

Οι "σκλάβες" ήταν υποχρεωμένες να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί του ενώ, πριν να γίνουν δεκτές στην οργάνωση, έπρεπε να δώσουν κάποιες "εγγυήσεις" –γράμματα, φωτογραφίες ή έγγραφα που ήταν επιβαρυντικά για τις ίδιες– ώστε να τις εκβιάζει για να μην τολμήσουν να τον εγκαταλείψουν. Κάποιες μάλιστα τις "μάρκαρε" με τα αρχικά του, βιντεοσκοπώντας τη σκηνή.

Ο Κιθ Ρανίερ "παρουσιαζόταν σαν μέντορας, όμως ήταν ένα αρπακτικό" είχε δηλώσει στη δίκη η εισαγγελέας Τάνια Χάτζαρ. "Αυτό ήταν ένα οργανωμένο έγκλημα και ο Κιθ Ρανίερ ήταν ο επικεφαλής του", πρόσθεσε.

Μετά την "αποστασία" πολλών μελών και την αποκάλυψη της δράσης του από την εφημερίδα New York Times, ο "γκουρού" διέφυγε στο Μεξικό, όπου συνελήφθη τον Μάρτιο του 2018, σε μια πολυτελή έπαυλη στο Πουέρτο Βαγιάρτα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτρατής Λιαρέλλης για Γιώργο Παπαδάκη: Ο Γιώργος ήταν ένας αυθεντικός άνθρωποςΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Ο Στρατής  Λιαρέλλης ο εντεταλμένος σύμβουλος ANTENNA GROUP, μίλησε για τα 35 χρόνια που τον συνέδεαν με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Λιάγκας για Παπαδάκη: Ήταν ένας καλός πατέρας, καλός σύζυγος, αγαπούσε όλους τους ανθρώπουςΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Συντετριμμένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Δευτέρας, μετά την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Γιώργου Παπαδάκη.

Καλημέρα Ελλάδα – Γιώργος Παπαδάκης: "Λύγισε" στον αέρα η αρχισυντάκτρια του "Έκανε τόσα όνειρα και δεν πρόλαβε να τα ζήσει"Σήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Με λυγμούς το τελευταίο αντίο από την Άννυ Ζιώγα, αρχισυντάκτρια της εκπομπής για δεκαετίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διαδήλωση στη Βενεζουέλα με αίτημα την απελευθέρωση του Μαδούρο11:50Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:35Οι πολιτικοί αποχαιρετούν τον Γιώργο Παπαδάκη (βίντεο)11:21Κώστας Γιαννόπουλος στο Καλημέρα Ελλάδα: Οι καλές στιγμές της τηλεόρασης ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης11:07Λιάγκας για Παπαδάκη: Ήταν ένας καλός πατέρας, καλός σύζυγος, αγαπούσε όλους τους ανθρώπους 10:53Στρατής Λιαρέλλης για Γιώργο Παπαδάκη: Ο Γιώργος ήταν ένας αυθεντικός άνθρωπος10:38Καλημέρα Ελλάδα – Νικόλας Βαφειάδης: Ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν μοναδικός10:25Καλημέρα Ελλάδα – Γιώργος Παπαδάκης: "Λύγισε" στον αέρα η αρχισυντάκτρια του "Έκανε τόσα όνειρα και δεν πρόλαβε να τα ζήσει"10:10Κινηματογραφική καταδίωξη στον Πειραιά09:56H Mαρία Μπαλοδήμου αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Δεν το πίστευα...Έλεγα είναι fake news09:42Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μας09:28Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/109:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από σήμερα το πρόγραμμα δρομολογίων09:00ΑΑΔΕ: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι το 202608:43Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Βάθκεθ της Βαλένθια για το αριστερό άκρο της άμυνας08:29Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν οι 40 νεκροί του Κραν Μοντανά08:15Ουκρανία: Δυο άμαχοι νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας08:06O γιος του Μαδούρο κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στον δρόμο07:52Καλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπή07:38Αίτημα Κωνσταντοπούλου στον Κακλαμάνη για σύγκληση της Βουλής, μετά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα07:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο