LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Οκτωβρίου 2020 08:03

ΗΠΑ: βαριά ποινή για τον “γκουρού” με τις σκλάβες του σεξ

"Έπεσε" ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον Κιθ Ρανίερ, που ασκούσε τεράστια επιρροή στις γυναίκες οπαδούς του.

Κιθ Ρανίερ - δίκη

Ο Κιθ Ρανίερ, ο υποτιθέμενος "γκουρού" που είχε ιδρύσει μια οργάνωση τύπου αίρεσης, στην οποία οι γυναίκες υποχρεώνονταν να κάνουν δίαιτες λιμοκτονίας, να χαράζουν στο σώμα τους τα αρχικά του και να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί του, καταδικάστηκε σήμερα σε 120 χρόνια κάθειρξης έπειτα από την καταδίκη του σε όλες τις κατηγορίες που του είχαν ασκηθεί.

Τον Ιούνιο του 2019 οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, είχαν κρίνει τον Ρανίερ ένοχο μετά από δίκη έξι εβδομάδων.

Μεταξύ άλλων είχε κατηγορηθεί για εμπορία ανθρώπων, απειλές, διαφθορά ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο 60χρονος σήμερα Ρανίερ είχε ιδρύσει την εταιρεία Nxivm ("Νέξιουμ"), έναν υποτιθέμενο οργανισμό αυτοβελτίωσης με έδρα τη Νέα Υόρκη. Εντός της εταιρείας αυτής οργάνωσε μια μυστική "αδελφότητα", την DOS, στην οποία οι "σκλάβες" υποχρεώνονταν να παραδίδουν υλικό επιβαρυντικό για τις ίδιες, ώστε στη συνέχεια να μπορεί να τις εκβιάζει.

Ο "Πρωτοστάτης", όπως του άρεσε να τον αποκαλούν, ήταν ο εγκέφαλος ενός συστήματος βασικός στόχος του οποίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν να αποσπά χρήματα από τις πιστές και να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του. Μέσα σε διάστημα 20 ετών περισσότερες από 16.000 γυναίκες παρακολούθησαν τα "μαθήματα" του Ρανίερ που τους υποσχόταν ότι "θα αναπτύξουν το ανθρώπινο δυναμικό τους" πληρώνοντας 5.000 δολάρια για ένα πενθήμερο σεμινάριο.

Πολλές από τις γυναίκες βρέθηκαν πολύ γρήγορα καταχρεωμένες, σε σημείο που αναγκάστηκαν να εργαστούν για τη Nxivm (προφέρεται "Νέξιουμ"), την οργάνωση που είχε ιδρύσει εκείνος, για να τον αποπληρώσουν.

Στην αρχή ο Ρανίερ είχε υπό την επιρροή του έναν μικρό κύκλο 15-20 γυναικών, με τις οποίες είχε σεξουαλικές επαφές όποτε επιθυμούσε εκείνος. Μεταξύ των θυμάτων του ήταν και μια 15χρονη. Όπως και σε άλλες αιρέσεις, όλα εξαρτώνταν από την ψυχολογική επιρροή του γκουρού, ένα μίγμα ψευδοφιλοσοφικής διδασκαλίας, φροντίδας και ταπεινώσεων. Οι γυναίκες του στενού κύκλου του έπρεπε να τηρούν πολύ αυστηρή δίαιτα, ώστε να του είναι αρεστές.

Κιθ Ρανίερ - δίκη

Η οργάνωσή του, που είχε την έδρα της στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης, άνοιξε σταδιακά παραρτήματα σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ, στον Καναδά, το Μεξικό και σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Το 2015 ο Ρανίερ ίδρυσε μια παράλληλη οργάνωση-πυραμίδα, την DOS, τα μέλη της οποίας χωρίζονταν σε "σκλάβες" και "αφέντες". Αφού όλα τα μέλη ήταν γυναίκες, ο μοναδικός "αφέντης", στην κορυφή της πυραμίδας, ήταν ο ίδιος.

Οι "σκλάβες" ήταν υποχρεωμένες να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί του ενώ, πριν να γίνουν δεκτές στην οργάνωση, έπρεπε να δώσουν κάποιες "εγγυήσεις" –γράμματα, φωτογραφίες ή έγγραφα που ήταν επιβαρυντικά για τις ίδιες– ώστε να τις εκβιάζει για να μην τολμήσουν να τον εγκαταλείψουν. Κάποιες μάλιστα τις "μάρκαρε" με τα αρχικά του, βιντεοσκοπώντας τη σκηνή.

Ο Κιθ Ρανίερ "παρουσιαζόταν σαν μέντορας, όμως ήταν ένα αρπακτικό" είχε δηλώσει στη δίκη η εισαγγελέας Τάνια Χάτζαρ. "Αυτό ήταν ένα οργανωμένο έγκλημα και ο Κιθ Ρανίερ ήταν ο επικεφαλής του", πρόσθεσε.

Μετά την "αποστασία" πολλών μελών και την αποκάλυψη της δράσης του από την εφημερίδα New York Times, ο "γκουρού" διέφυγε στο Μεξικό, όπου συνελήφθη τον Μάρτιο του 2018, σε μια πολυτελή έπαυλη στο Πουέρτο Βαγιάρτα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦθιώτιδα: Αγροτικό τούμπαρε στην Εθνική Οδό (εικόνες)Σήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Το αγροτικό εξετράπη της πορείας του αριστερά και προσέκρουσε στο διαχωριστικό διάζωμα όπου και ανετράπη.

Πατέρας Κυριακής Γρίβα: Αν ήξερα τότε ότι η κόρη μου εκβιάζεται θα τον είχα καθαρίσει εγώΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Πριν ανοίξει ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου επανέλαβε στο δικαστήριο ότι στον 40χρονο πρέπει να αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα (χάρτης)Σήμερα 17:33 | Ειδήσεις

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθήνα. Πού υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Ψηφιακό πελατολόγιο: Μέχρι πότε θα μείνουν κλειστά τα συνεργεία αυτοκινήτων;Σήμερα 16:47 | Ειδήσεις

Μέχρι ποτε θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες συνεργείων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κύθηρα: Φωτιά σε δασική έκταση - Εστάλη 11220:12Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα (χάρτης)17:58Φθιώτιδα: Αγροτικό τούμπαρε στην Εθνική Οδό (εικόνες)17:44Φωτιά στη Βουρβουρού: Στην μάχη και εναέρια μέσα - Μήνυμα από το 112 (βίντεο)17:30Κρήτη: Φωτιά στην Ιεράπετρα - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής17:17Ψηφιακό πελατολόγιο: Μέχρι πότε θα μείνουν κλειστά τα συνεργεία αυτοκινήτων;17:03Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:46Πατέρας Κυριακής Γρίβα: Αν ήξερα τότε ότι η κόρη μου εκβιάζεται θα τον είχα καθαρίσει εγώ 16:31Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Νεκροί σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία 16:16ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεχίζονται οι ψευδείς δηλώσεις μετά το σκάνδαλο15:55Μαραθώνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω φωτιάς - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί15:41Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ - Όλα όσα συζητήθηκαν15:24Παναθηναϊκός: Πρώτη νίκη για τους «πράσινους» με 3-0 επί της Μέταλιστ15:07Κρήτη: Πεζός παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα14:53Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: Στο επίκεντρο το μεσανατολικό (βίντεο)14:35Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός για ενδοοικογενειακή βία14:20Φωτιά στον Μαραθώνα - Επιχειρούν εναέρια μέσα14:05Ψηφιακό Πελατολόγιο: "Ταφόπλακα" χαρακτηρίζεται από τους ιδιοκτήτες του κλάδου13:50Ιαπωνία: Περισσότεροι από 900 σεισμοί έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 10 μέρες13:35Κυριακή Γρίβα: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της (βίντεο)13:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο