LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2020 13:32 | Ανανέωση: 24 Οκτωβρίου 2020 14:45

Μηταράκης: Η χώρα φυλάει τα σύνορα της με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στον Πάνο Σκουρλέτη. Έκανε λόγο για προπαγάνδα από το Spiegel.

 AP - Frontex - φύλαξη συνόρων - μετανάστες - πρόσφυγες

«Η παρούσα Κυβέρνηση αντιμετωπίζει επιτυχώς κάθε πρόκληση που της παρουσιάζεται. Σε συνθήκες πανδημίας στηρίζει την οικονομία, την αγορά και τα νοικοκυριά από την κατάρρευση. Με στοχευμένες και ουσιαστικές ενισχύσεις σε όλα τα μέτωπα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που επιφέρει η μη κανονικότητα του κορωνοϊού. Με την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις, τη στήριξη των ευάλωτων δανειοληπτών και των ιδιοκτητών ακινήτων και των κλάδων που επλήγησαν εντονότερα από την υγειονομική κρίση, όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, οι μεταφορές και ο πρωτογενής τομέας. Καταψηφίζω την πρόταση δυσπιστίας». 

Αυτό τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης δηλώνοντας ότι καταψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. 

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Μηταράκη όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, τον κάλεσε να απαντήσει αν αληθεύει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Σπήγκελ», περί επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο από το ελληνικό Λιμενικό και τη Frontex. 

«Η επιτυχημένη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να φυλάσσει τα ελληνικά σύνορα από τον Μάρτιο του 2020, έχει δημιουργήσει μία τεράστια οικονομική καταστροφή στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών. Η Ελλάδα υπολογίζει ότι έχασαν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ αυτοί που εμπορεύονται την ανθρώπινο πόνο. Έχουμε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωποι με οργανωμένη προπαγάνδα. Με άρθρα τα οποία αναφέρουν την τουρκική ακτοφυλακή ως πηγή της πληροφόρησης. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η χώρα μας φυλάσσει τα σύνορά της, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και νοιώθω ότι αναπολείτε την περίοδο των αυξημένων ροών του 2015. Θέλετε η χώρα μας να μην φυλάσσει τα σύνορά της; Θέλετε να μπούνε πάλι 1.000.000 άνθρωποι στη χώρα μας; Αυτό προτείνετε; Δεν είστε περήφανοι που η χώρα φυλάσσει τα σύνορά της; Εγώ είμαι περήφανος που το ελληνικό Λιμενικό φέτος έχει σώσει δεκάδες ζωές στο Αιγαίο, φέτος έχουμε τους λιγότερους θανάτους ποτέ στη χώρα μας και σας λέω ξεκάθαρα: Η χώρα μας φυλάσσει τα σύνορά της με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και παρακαλώ μην αναπαράγουμε προπαγάνδα άλλων κρατών μέσα σε αυτή την αίθουσα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒραυρώνα: Ομολόγησε ο πατέρας ότι αυτός πέταξε το βρέφος στη χωματερήΣήμερα 19:38 | Ειδήσεις

Τι ισχυρίστηκε ο πατέρας του βρέφους. Το βίντεο που τον «πρόδωσε» και η έρευνα στη χωματερή.

Μαφιόζικη δολοφονία στον Βύρωνα: Ποιο ήταν το θύμα (βίντεο)Σήμερα 21:47 | Ειδήσεις

Εν ψυχρώ δολοφονία σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο του Βύρωνα. Ποιος ήταν ο 32χρονος που έπεσε νεκρός.

Ράφα: Το Ισραήλ “διευρύνει” την πολεμική επιχείρησηΣήμερα 18:10 | Ειδήσεις

Παρακούωντας τις διεθνείς εκκλήσεις, το Ισραήλ όχι μόνο προχωρά, αλλά επιτείνει τις επιχειρήσεις στην πόλη όπου βρίσκονται ένα εκατομμύριο άμαχοι.

Ηλιακή καταιγίδα που μπορεί να βλάψει τα δίκτυα πλησιάζει τη ΓηΣήμερα 22:38 | Ειδήσεις

Πώς μπορεί να επηρεάσει τα δίκτυα και τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή καταιγίδα που πλησιάζει τη Γη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κηφισίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το τέλος Ιουνίου23:37Νέα Ιωνία: Σύλληψη νεαρού με εκατοντάδες κροτίδες (εικόνες)23:25Ηλιακή καταιγίδα που μπορεί να βλάψει τα δίκτυα πλησιάζει τη Γη 23:11Μεσανατολικό: Το κράτος της Παλαιστίνης αναγνωρίζουν ευρωπαϊκές χώρες22:58Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πάτρας: Με κεκτημένη ταχύτητα… το “τριφύλι”22:46Σακελλαροπούλου: Η υποδοχή και η διάκριση στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας22:32Τροχαίο δυστύχημα στην Καλαμάτα22:19Μαφιόζικη δολοφονία στον Βύρωνα: Ποιο ήταν το θύμα (βίντεο)22:06“Ψυχοκόρες”: Συγκλονιστικά τα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ1 (εικόνες)21:55Επίμονη ζάλη: Όταν νιώθετε πως χάνετε την ισορροπία σας21:42Ξάνθη: Νεκρός άνδρας από φωτιά στο σπίτι του21:28Fire Rainbow: Το σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε στον ουρανό 21:15Diamond League: Ο Τεντόγλου δεύτερος στην Ντόχα21:01Ολυμπιακός –Αναστόπουλος: Έτσι θα κερδίσουμε την Φιορεντίνα στον τελικό20:48Κέιτ Μίντλετον: Η σπάνια δήλωση του πρίγκιπα Γουίλιαμ για την κατάσταση της υγείας της20:34Ουκρανία: Αναμένει τα πρώτα F-16 μέσα στο καλοκαίρι20:21ΟΗΕ: Συμβολική αναγνώριση της Παλαιστίνης ως μέλος 20:07 “I LOVE ΣΟΥ ΚΟΥ”: Οι καλεσμένοι του Σαββατοκύριακου (βίντεο)19:54Βραυρώνα: Ομολόγησε ο πατέρας ότι αυτός πέταξε το βρέφος στη χωματερή19:40Θεσσαλονίκη: Έκρηξη στη Ρωμαϊκή Αγορά (εικόνες)19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο