LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2020 18:58

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δάκρυσε και ζήτησε... συγγνώμη από τους Βορειοκορεάτες (βίντεο)

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έδειξε να συγκινείται κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε μετά από μια στρατιωτική παρέλαση. 

Κιμ Γιονγκ Ουν - κλάματα

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έδειξε να συγκινείται κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε έπειτα από μια στρατιωτική παρέλαση το Σαββατοκύριακο, καθώς ευχαριστούσε τα στρατεύματα για τις θυσίες τους, ενώ ζήτησε συγγνώμη στους πολίτες επειδή δεν κατάφερε να βελτιώσει τις ζωές τους. 

Στην ομιλία που εκφώνησε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 75η επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματός του, ο Κιμ ευχαρίστησε τους χιλιάδες στρατιώτες που είχαν συγκεντρωθεί, διότι αντιμετώπισαν τις πρόσφατες καταστροφικές καταιγίδες και επειδή βοήθησαν στο να αποτραπεί μια επιδημία του νέου κορονοϊού στη χώρα. 

Στο βίντεο που μόνταρε και πρόβαλε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Κιμ φαίνεται να έχει δακρύσει και κάποια στιγμή να έχει έναν κόμπο στο λαιμό. 

Ο Κιμ είπε ότι νιώθει ευγνωμοσύνη που ούτε ένας Βορειοκορεάτης δεν μολύνθηκε από τον ιό, ένας ισχυρισμός για τον οποίο Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι έχουν διατυπώσει αμφιβολίες. 

Ο αντίκτυπος των μέτρων κατά του νέου κορονοϊού, των κυρώσεων της διεθνούς κοινότητας και των τυφώνων που έπληξαν τη χώρα απέτρεψαν την κυβέρνηση να κάνει πραγματικότητα τις υποσχέσεις της περί βελτίωσης της ζωής των πολιτών, σημείωσε ο Κιμ. 


«Οι προσπάθειές μου και η ειλικρίνειά μου δεν στάθηκαν επαρκείς να απαλλάξουν τους πολίτες μας από τις δυσκολίες στη ζωή τους», τόνισε. «Ο λαός μας, εντούτοις, δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει και να με εμπιστεύεται απόλυτα και να στηρίζει την επιλογή και αποφασιστικότητά μου, όποια κι αν είναι αυτή». 

Η οικονομία της Βόρειας Κορέας, έχοντας ήδη καταπονηθεί από τις κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας που επιβλήθηκαν για τα προγράμματα πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ, επλήγη περαιτέρω, αφότου η χώρα έκλεισε σχεδόν όλα τα σύνορά της σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια επιδημία του νέου κορονοϊού. 

Σε ένα σκηνικό που συνηθίζεται σε πολλές τέτοιες εκδηλώσεις στη Βόρεια Κορέα, οι περισσότεροι πολίτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση δεν μπόρεσαν, επίσης, να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι παραγωγοί - Πού κλείνουν και ποιες ώρες11:48Συνολικά 67 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2025 - Σχεδόν οι μισοί στη Γάζα11:34Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο "καρφώθηκε" σε είσοδο πολυκατοικίας11:20Καματερό: Βίντεο ντοκουμέντο με 48χρονο που κυνήγαγε μαθήτριες κρατώντας μαχαίρι11:06Πέτρος Φιλιππίδης στο Πρωινό του ΑΝΤ1: Είμαι άστεγος, έχω καταστραφεί οικονομικά10:52Άνοιξε το αεροδρόμιο του Ηρακλείου – Αποχωρούν οι αγρότες10:38Πέντε συλλήψεις για την απόπειρα δολοφονίας του Γιάννη Λάλα10:24Θεσσαλονίκη: Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων- Προμαχώνα- Εξοχής και Νίκης10:10Μέτρα στήριξης για τους πληγέντες στο Μάτι και στη Μάνδρα09:56Λαμία: Διευρύνουν τους αποκλεισμούς οι αγρότες της Κεντρικής Ελλάδας09:42Πάτρα: Σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι09:28Εξάρχεια: Άγνωστοι έριξαν 5 μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ09:14Ιαπωνία: Δεκάδες οι τραυματίες, μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι 09:00Λίβερπουλ - Σλοτ: Δεν έχω ιδέα αν ο Σαλάχ έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι του με την Λίβερπουλ08:46Πάτρα: Ασθενής το έσκασε από το νοσοκομείο Ρίου08:32Λάρισα: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις08:18Τρίκαλα: Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες - Αποφασίζουν κι άλλες μορφές δράσεων08:04Χανιά: Παραμένουν οι αγρότες στο αεροδρόμιο - Οι επόμενες κινήσεις τους07:50Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από το Capital Link 2025 στη Νέα Υόρκη07:38Τροχαίο ατύχημα στα Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο 23χρονη07:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο