LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2020 11:08

“Μαϊμού” τεχνικοί εταιρείας λογισμικού “ξαφρίζουν” τραπεζικούς λογαριασμούς

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας. Πως οι επιτήδειοι εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες.

Ηλεκτρονικός Υπολογιστής - laptop

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για το εντοπισμό των ατόμων, που προσποιούμενοι τεχνικούς εταιρείας λογισμικού, εξαπάτησαν ή προσπάθησαν να εξαπατήσουν πολίτες σε περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στόχος των δραστών είναι να πάρουν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, ώστε να αφαιρέσουν χρήματα.

Όπως έχει προκύψει από τις έρευνες της Αστυνομίας, σχετικά με τον τρόπο δράσης των αγνώστων ατόμων, αυτοί τηλεφωνούν σε πολίτες, προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας λογισμικού, από αριθμούς κλήσης του εξωτερικού, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι εντοπίστηκε κακόβουλο λογισμικό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους ή στο κινητό τηλέφωνό τους. 

Στην συνέχεια, ζητούν από τους πολίτες την εγκατάσταση συγκεκριμένων εφαρμογών, ώστε να καταφέρουν με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν από μακριά πρόσβαση στη συσκευή τους.

 

 

 

Υποτίθεται, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, πως ο λόγος που επικαλούνται είναι να διορθώσουν το πρόβλημα, αλλά αυτό που θέλουν είναι να αποκτήσουν, αρχικά, πρόσβαση στον υπολογιστή ή στο κινητό τηλέφωνο και στη συνέχεια να πάρουν όποιο προσωπικό δεδομένο βρουν και κυρίως κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, από τους οποίους ταυτόχρονα αφαιρούν χρήματα.

 

 

 

Μάλιστα, η γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Πελοποννήσου ζητά με ανακοίνωσή της από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που τους τηλεφωνούν και σε καμία περίπτωση να μην δίνουν προσωπικά τους στοιχεία, ενώ να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Άγκυρα: Θερμή υποδοχή στον Έλληνα ΠρωθυπουργόΣήμερα 16:13 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη σημερινή συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες αναμένεται να υπογραφούν δύο νέες συμφωνίες.

Σκόπια - Σιλιάνοφσκα: "Έχω το δικαίωμα να λέω Μακεδονία"Σήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Αμετανόητη δείχνει η νέα πρόεδρος Γκορτνάνα Σιλιάνοφσκα. Τι αναφέρει η νέα ανακοίνωση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της θύρας 7Σήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Η ΕΛΑΣ θεωρεί πως ο 36χρονος, με το παρατσούκλι “Ρουμάνος”, ήταν ο ενορχηστρωτής πίσω από την δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη.

Μητέρα Κυριακής Γρίβα: Θέλω να αυτοκτονήσω, να βρω την ψυχη του παιδιού μου (βίντεο)Σήμερα 12:29 | Ειδήσεις

Αποκλειστικές πληροφορίες και ντοκουμέντα από την εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1. Σε ψυχιατρική κλινική νοσηλεύεται η μητέρα της Κυριακής, που δολοφονήθηκε ακρβώς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σκόπια - Σιλιάνοφσκα: "Έχω το δικαίωμα να λέω Μακεδονία"16:59Λάρισα: Πήγε στην τράπεζα 40000 ευρώ που κλάπηκαν στην... Λιβύη16:45Χρέη – Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Μεγάλο ενδιαφέρον από τους οφειλέτες16:32Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Άγκυρα: Θερμή υποδοχή στον Έλληνα Πρωθυπουργό 16:18Rome Masters: Ο Τσιτσιπάς στους “16” του τουρνουά16:05ΛΑΡΚΟ - Μητσοτάκης: Επιδίωξή μας η εξεύρεση βιώσιμη λύσης15:51Ρόδος – Δολοφονία Καριώτη: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον Βαγγέλη Κουλιανό15:38Conference League - Μαρινάκης: Ο τελικός θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια15:24“Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η κρυφή συμφωνία Νέλλας και Αρχοντούλας (βίντεο)15:10Νίκος Γκάτσος: Ο κορυφαίος ποιητής, η “Αμοργός” και οι μοναδικοί στίχοι14:57Daniel - Θεσσαλία: Επισπεύδονται οι πληρωμές της “Πρώτης Αρωγής”14:44Μαργαρίτης Σχοινάς για Eurovision: Είναι εξωφρενικό αυτό που έκανε η EBU14:30ΕΛΑΣ: Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ δεν συνέβη14:17Καρκίνος ωοθηκών: Τα ασαφή συμπτώματα14:03Μαρινάκης για Τουρκία: Ο διάλογος δεν σημαίνει υποχώρηση από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (βίντεο)13:49“Rouk Zouk”: Ευκαιρία για ρεβάνς στην εβδομάδα δεύτερης ευκαιρίας13:36Χαλκίδα – Καταγγελία: Ξυλοκόπησε τη μητέρα του στη “Γιορτή της Μητέρας”13:22Σιλιάνοφσκα: Το ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας “αδειάζει” την Πρόεδρο της χώρας13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Οι προβλέψεις της Δευτέρας και οι εκπλήξεις (βίντεο)12:54Μητέρα Κυριακής Γρίβα: Θέλω να αυτοκτονήσω, να βρω την ψυχη του παιδιού μου (βίντεο)12:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο