LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2020 19:42

Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1: βίντεο-ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του Γιώργου Ζαπάντη (βίντεο)

Το υλικό από τις κάμερες που έφεραν πάνω στην στολή τους οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, με τραγική κατάληξη για τον ομογενή. Τι λέει η μητέρα του άτυχου άνδρα.

Ζαπάντης - ANT1

Του Θανάση Κ. Τσίτσα 

Ανατριχιαστικές σκηνές και συγκλονιστικούς διαλόγους φέρνει στην δημοσιότητα το υλικό από τις κάμερες των αστυνομικών κατά την διάρκεια της σύλληψης του ομογένη, Γιώργου Ζαπάντη, ο οποίος έχασε την ζωή του από ανακοπή καρδιάς δεχόμενος βολές από ηλεκτρικό πιστόλι  taser. 

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιούνιο στην περιοχή του Κουίνς της Νέας Υόρκης. Ο  Γιώργος Ζαπάντης, ο οποίος έπασχε από διπολισμό, βρισκόταν μόνος στο υπόγειο του σπιτιού του ντυμένος μονομάχος και κρατώντας ένα ξίφος σαμουράι. Η αστυνομία έφτασε εκεί κληθείσα από έναν γείτονα, ο οποίος ανέφερε ότι ο Ζαπάντης οπλοφορούσε. Κατά την αστυνομία, ο 29χρονος ενεπλάκη με τους άνδρες της κρατώντας το ξίφος και αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές τους και να το πετάξει. Η  αστυνομία προέβη τότε σε χρήση τέιζερ κάτι που του προκάλεσε ανακοπή. 

Το υλικό από το βίντεο όμως που εξασφάλισε αποκλειστικά  ο ΑΝΤ1 και προέρχεται από τις κάμερες της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δείχνει ότι ο 29χρονος την ώρα  της  σύλληψής του  είναι άοπλος. Εκπληκτος για την παρουσία της αστυνομίας διαπληκτίζεται πολύ έντονα στην πόρτα του σπιτιού του με 4-5 αστυνομικούς οι οποίοι προσπαθούν να το συλλάβουν. Οι αστυνομικοί αποφασίζουν να κάνουν απανωτές  φορές χρήση tazer  με το θύμα να ουρλιάζει απο την ηλεκτρική εκκένωση που δέχεται. Ο Γιώργος Ζαπάντης  ακούγεται  τουλάχιστον τέσσερις φορές να εκλιπαρεί  τους αστυνομικούς  ότι δεν «μπορώ να αναπνεύσω» και ότι «με πνίγεται» ενώ ένας  εξ αυτών φωνάζει  σε συνάδελφό του «χτύπα τον πάλι, χτύπα τον πάλι...».  

 Τρείς σχεδόν μήνες μετά η οικογένεια του Γιώργου Ζαπάντη περιμένει το πόρισμα του γενικού εισαγελλέα για το τραγικό περιστατικό το οποίο λόγω της πανδημίας ενδέχεται να καθυστερήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.Η μητέρα του 29χρονου, Αθανασία Ζαπάντη δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι στις 3 Σεπτεμβρίου κατέθεσε μήνυση έναντίον της Πολιτείας,της Αστυνομίας  και του ΕΚΑΒ της Νέας Υόρκης για την  υπερβολική βία  που ασκήθηκε  σε άτομο  που έπασχε απο ψυχολογικές διαταραχές ενώ  κατά την διάρκεια της σύλληψης του γιου της και της μεταφοράς του στο νοσοκομείο διεπράχθησαν μοιραία  λάθη για τη ζωή του. «Εγιναν πολλά λάθη απο την Αστυνομία όταν κλήθηκαν να επέμβουν.Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου, δεν θα ησυχάσω μέχρι να αναπαυτεί η ψυχή του» δήλωσε  η κα Ζαπάντη στον ΑΝΤ1. «Με έχει πειράξει πολύ οτι οι αστυνομικοί  που ήρθαν να τον συλλάβουν δουλεύουν ακόμα κανονικά και δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα»

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο