LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2020 12:36

Έιβα Ντουβερνέ: Διοργανώνει εκθέσεις τέχνης προς τιμήν προσωπικότητων της “μαύρης ιστορίας”

Η Αμερικανίδα σκηνοθέτης, διοργανώνει δύο εκθέσεις τέχνης, μια στο Λονδίνο στις 27 Οκτωβρίου και μια στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια του "Μήνα Μαύρης Ιστορίας", τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

ειβα                   

Η Αμερικανίδα σκηνοθέτης, Έιβα Ντουβερνέ, η οποία σκηνοθέτησε τις ταινίες όπως «Selma» και «13th» και τη σειρά του Netflix «When They See Us», διοργανώνει δύο εκθέσεις τέχνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ για να τιμήσει σημαντικές προσωπικότητες της μαύρης ιστορίας.

Οι εκθέσεις, με τίτλο «Say My Name» είναι μια συνεργασία της Έιβα Ντουβερνέ και της γκαλερί Signature African Art στο Λονδίνο.

Η πρώτη έκθεση θα εγκαινιαστεί στο Λονδίνο στις 27 Οκτωβρίου, ενώ η δεύτερη θα διοργανωθεί στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια του Μήνα Μαύρης Ιστορίας, τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Η σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τον διευθυντή της γκαλερί Khalil Akar για να συγκεντρώσει 13 Αφρικανούς καλλιτέχνες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν έργα που τους έχουν ανατεθεί ως φόρος τιμής σε ακτιβιστές για τα δικαιώματα της μαύρης κοινότητας και θύματα της αστυνομικής βίας.

Για την έκθεση στο Λονδίνο, ο Νιγηριανός καλλιτέχνης Oluwole Omofemi δημιούργησε μια σειρά από εννέα πίνακες αφιερωμένους στον Τζορτζ Φλόιντ. Ο αριθμός συνδέεται με το χρονικό διάστημα - σχεδόν εννέα λεπτά - Αμερικανός αστυνομικός γονάτισε στον λαιμό του Φλόιντ και προκάλεσε το θάνατό του τον Μάιο.

Η Moufouli Bello, καλλιτέχνης από το βασίλειο του Μπενίν, θα παρουσιάσει ένα πορτρέτο της Μπριόνα Τέιλορ, της 26χρονης που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της στο Κεντάκι των ΗΠΑ.

Στην έκθεση θα συμπεριληφθούν έργα αφιερωμένα σε ακτιβίστριες για τα δικαιώματα της μαύρης κοινότητας, όπως στην ακαδημαϊκό και συγγραφέα Άντζελα Ντέιβις το πορτρέτο της οποίας έχει δημιουργηθεί από τον Dennis Osakue από τη Νιγηρία και στην Wangari Maathai, την πρώτη Αφρικανή γυναίκα που κέρδισε βραβείο Νόμπελ, το πορτρέτο της οποίας ζωγράφισε ο γεννημένος στο Λάγος καλλιτέχνης Taiye Erewele.

Άλλα έργα στις εκθέσεις θα εξερευνήσουν σημαντικές στιγμές στη μαύρη ιστορία τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ.?

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα τηςΣήμερα 10:16 | Τοπικά Νέα

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο με έναν άνδρα να πέφτει νεκρός από τα χέρια της κόρης του.

Χίος - Πρώτη Ανάσταση: Ο “ιπτάμενος παπάς”... έκλεψε την παράσταση! (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Τοπικά Νέα

Για 36η συναπτή χρονιά, ο ιερέας Χριστόφορος Γουρλής "ανακοίνωσε" στους πιστούς το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο.

Μεγάλο Σάββατο - Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τροποποιήσεις και λιγότερα δρομολόγια θα εκτελέσουν τα ΜΜΜ. Πόσο νωρίτερα θα αποσυρθούν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. 

Μέση Ανατολή: Ο Μπλίνκεν “καρφώνει” την Χαμάς για την ανακωχήΣήμερα 08:18 | Ειδήσεις

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έστειλε "μήνυμα" στους επικεφαλής της οργάνωσης,  ενόψει του διαλόγου για την κατάπαυση του πυρός.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της10:17Euroleague - Σλούκας: MVP των Game 4 των play off10:06Λάρισα: Παρέσυρε δημοτικούς αστυνομικούς που πήγαν να το κόψουν κλήση (βίντεο)09:52ΝΒΑ - Αντετοκούνμπο: Δεν ξέρω πότε θα “γυρίσω” εκεί που θέλω09:39Χίος - Πρώτη Ανάσταση: Ο “ιπτάμενος παπάς”... έκλεψε την παράσταση! (βίντεο)09:25Πόλο - Champions League: Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final 409:12Μεγάλο Σάββατο - Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς08:58Μεγάλο Σάββατο: Η κάθοδος του Ιησού στον Άδη και η πρώτη Ανάσταση08:45ΟΟΣΑ - Ισραήλ: Προσφυγή κατά της Τουρκίας για το μποϊκοτάζ08:31Μέση Ανατολή: Ο Μπλίνκεν “καρφώνει” την Χαμάς για την ανακωχή08:18Παναγιώτης Χαρέλας: Πέθανε ξαφνικά ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ08:05“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Γωγώ Τσαμπά και Στέλλα Κονιτοπούλου (sneak preview)07:52Εορτολόγιο - 4 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο07:38Πήλιο: Φωτιά στο Μούρεσι07:25Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας07:11ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο