LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 28 Αυγούστου 2020 11:21

Banksy: αγόρασε πλοίο για διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο

Ο γνωστός άγνωστος αγόρασε το πλοίο, το ζωγράφισε και εκείνο άρχισε τις διασώσεις. Εκκληση απο το πλήρωμα του, μετά την διάσωση δεκάδων μεταναστών.

AP - Banksy - πλοία διάσωσης - μετανάστες - πρόσφυγες - Μεσόγειος

Ο street artist Banksy χρηματοδότησε ένα νέο πλοίο για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο, το οποίο έχει ήδη αναλάβει δράση και έχει διασώσει 89 ανθρώπους, αποκάλυψε την Πέμπτη η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Το πλοίο ονομάσθηκε «Louise Michel», από το όνομα μιας γαλλίδας αναρχικής του 19ου αιώνα, και διακοσμήθηκε με ένα γκράφιτι του βρετανού καλλιτέχνη. Απέπλευσε στις 18 Αυγούστου από το ισπανικό λιμάνι Μπουριάνα, κοντά στη Βαλένθια, σύμφωνα με την Guardian. Ναυλώθηκε με τη μεγαλύτερη μυστικότητα και την Πέμπτη, διέσωσε στην κεντρική Μεσόγειο 89 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους 14 γυναίκες και δύο παιδιά, σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, η οποία δεν διευκρινίζει την ακριβή θέση του πλοίου.

Το πλοίο που έχει χρηματοδοτήσει ο Βρετανός street artist Banksy για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο εξέδωσε έκκληση για βοήθεια τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο, αφού έχει διασώσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων από τη θάλασσα, αναφέροντας ότι υπάρχει ήδη ένας νεκρός στο πλοίο και ότι η κατάσταση σε αυτό είναι απελπιστική.

AP - Banksy - πλοία διάσωσης - μετανάστες - πρόσφυγες - Μεσόγειος

Το πλοίο “Louise Michel” περισυνέλεξε χθες Παρασκευή 130 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα η οποία έβαζε νερά, έγραψαν στο Twitter οι διοργανωτές της εκστρατείας στον λογαριασμό @MVLouiseMichel.

Καθώς είχε ήδη διασώσει μετανάστες την Πέμπτη, στο πλοίο πλέον επιβαίνουν 219 διασωθέντες και 10μελές πλήρωμα.

AP - Banksy - πλοία διάσωσης - μετανάστες - πρόσφυγες - Μεσόγειος

Εξαιτίας του συνωστισμού το πλοίο δεν μπορεί να προχωρήσει, ενώ 33 άνθρωποι βρίσκονται σε ναυαγοσωστική σχεδία που είναι δεμένη με αυτό.

«Χρειαζόμαστε άμεση βοήθεια», τόνισε το πλήρωμα του Louise Michel, επισημαίνοντας ότι έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου προς τις αρχές της Ιταλίας και της Μάλτας, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

«Υπάρχει ήδη ένας νεκρός στο πλοίο. Οι άλλοι έχουν εγκαύματα από το πετρέλαιο, έχουν περάσει μέρες στη θάλασσα», πρόσθεσε.

AP - Banksy - πλοία διάσωσης - μετανάστες - πρόσφυγες - Μεσόγειος

Το πλοίο, το οποίο πήρε το όνομά του από μία Γαλλίδα αναρχική του 19ου αιώνα, ναυλώθηκε με μεγάλη μυστικότητα. Αναχώρησε στις 18 Αυγούστου από το λιμάνι Μπουριάνα, κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

AP - Banksy - πλοία διάσωσης - μετανάστες - πρόσφυγες - Μεσόγειος

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Marinetraffic, το Louise Michel βρισκόταν σήμερα το πρωί ακινητοποιημένο στη θάλασσα, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας.

AP - Banksy - πλοία διάσωσης - μετανάστες - πρόσφυγες - Μεσόγειος

Το πλοίο Sea- Watch 4, το οποίο έχουν ναυλώσει οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) και η οργάνωση Sea-Watch για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε ότι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το Louise Michel του παρείχε βοήθεια στις επιχειρήσεις του και κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας «να σπεύσετε αμέσως στη θέση (του πλοίου) και να κάνετε τη δουλειά σας!».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοιΧθες 15:29 | Ειδήσεις

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της”Χθες 21:05 | Ειδήσεις

Στο ρεπορτάζ των ''Times'' του Λονδίνου γίνεται εκτενής αναφορά στον ελληνικό τουρισμό, την μείωση της ανεργίας και την οικονομία της Ελλάδας.

Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)Χθες 19:18 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας 29χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα βαρύτατου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο