LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 10 Αυγούστου 2020 17:11 | Ανανέωση: 10 Αυγούστου 2020 17:14

Κορονοϊός - νέα μέτρα: κλείνουν μπαρ, αναστέλλονται εκδηλώσεις

Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα. Υποχρεωτικό το αρνητικό τεστ από τουρίστες συγκεκριμένων χωρών. Σε ποιες περιοχές αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των μπαρ και εστιατορίων.

AP - Κορονοϊός - Τουρισμός

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα της χώρας, καθιστάται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ πριν την είσοδο στη χώρα με πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες, ενώ σε μια σειρά από περιοχές, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι κλειστά από τις 12:00 το βράδυ μέχρι τις 7:00 το πρωί της επομένης.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε πριν από λίγη ώρα από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελεία Πελώνη, για τον κορονοϊό: «Έπειτα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με συναρμόδιους Υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα και σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα εξής:

1ον: Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.

2ον: Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

3ον: Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

4ον: Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

5ον: Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

6ον: Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

  • Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
  • Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
  • Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων».

ΣΥΡΙΖΑ: η κυβέρνηση πανικόβλητη «τρέχει και δεν φτάνει»

"Μετά από 3 μήνες επανάπαυσης, υποτίμησης του κινδύνου αναζωπύρωσης της πανδημίας και παλινωδιών στο άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού, η κυβέρνηση πανικόβλητη «τρέχει και δεν φτάνει»", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

"Ακόμα και αυτό όμως το κάνει με προχειρότητα, με αντιφάσεις, χωρίς ξεκάθαρη επιδημιολογική στρατηγική και ενιαία κριτήρια για τον έλεγχο των επισκεπτών. Η επιλεκτική αυστηρότητα και η υποχρέωση αρνητικού τεστ για ορισμένες μόνο χώρες και για συγκεκριμένες «πύλες εισόδου», ούτε βοηθά ούτε «θωρακίζει» αποτελεσματικά τη χώρα.

Η προστασία της Δημόσιας Υγείας απαιτεί σοβαρό σχέδιο, συνέπεια στους χειρισμούς και όχι πειραματισμούς υπό το φόβο της ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού και του συνεπαγόμενου κόστους στην υγεία, στην αγορά, στην απασχόληση και στα εισοδήματα των εργαζομένων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά στη σοβαρή υγειονομική και οικονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη".


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘρίλερ στη Φωκίδα: Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες στα ΒαρδούσιαΣήμερα 14:08 | Ειδήσεις

«Οι έρευνες διεξάγονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καθώς στην περιοχή επικρατούν δυσμενή καιρικά φαινόμενα, με χαμηλές θερμοκρασίες και περιορισμένη ορατότητα στα ορεινά τμήματα των Βαρδουσίων», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας.

Θάνατος 7χρονου στη Ροδόπη: Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα - Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημαΣήμερα 14:41 | Ειδήσεις

ΜΙα ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για την μοιραία πυρκαγιά.

Άρης Μουγκοπέτρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο μουσικός μετά τη μήνυση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλήΣήμερα 13:50 | Ειδήσεις

Ο μουσικός κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης, όπου οδηγήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και πήρε αναβολή για την Δευτέρα για την δίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Κολωνάκι: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Ελένης Παπαδοπούλου - Συνελήφθη ο γιος τηςΣήμερα 12:04 | Ειδήσεις

Ο 60χρονος φέρεται να νάρκωσε και να έκαψε τη μητέρα του, μέσα στο σπίτι της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαύδος: Διασώθηκαν 361 αλλοδαποί από το Λιμενικό15:51Δράμα: Σπείρα παραβίαζε μπαλκονόπορτες και αφαιρούσε χρήματα και κοσμήματα - Λεία που ξεπερνά τις 30000 ευρώ15:37Πάτρα: Δύο ανήλικοι στο νοσοκομείο έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ15:22Φαρμακονήσι - Διάσωση παράτυπων μεταναστών: Συνεχίζονται οι έρευνες για μία ανήλικη15:08Θάνατος 7χρονου στη Ροδόπη: Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα - Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα14:54Απεργούν αύριο ηθοποιοί και μουσικοί14:40Θρίλερ στη Φωκίδα: Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες στα Βαρδούσια14:25Άρης Μουγκοπέτρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο μουσικός μετά τη μήνυση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή14:11Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για εξαπάτηση 70χρονης13:57Μαρκ Ρούτε: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη13:43Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου: Τροχαίο με έναν 16χρονο νεκρό και 4 τραυματίες13:28Αυστηρή απάντηση Δένδια στην Τουρκία: Η Ελλάδα δεν απειλεί - Υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα13:14Συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα12:59e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:44Κολωνάκι: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Ελένης Παπαδοπούλου - Συνελήφθη ο γιος της12:30Έφτασε στον εισαγγελέα Τρίπολης ο Άρης Μουγκοπέτρος (βίντεο)12:16Λαϊκές αγορές: Πως θα λειτουργήσουν την περίοδο των γιορτών12:02Στο Ασκληπιείο Βούλας ανήλικη έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος11:48Συνάντηση με τον Τραμπ πριν την Πρωτοχρονιά θέλει ο Ζελένσκι11:34Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η δωρεά οργάνων και ιστών από 57χρονο δότη11:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο