LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 06 Αυγούστου 2020 15:21

Καιρός: καταιγίδες και χαλάζι την Παρασκευή

«Φθινοπωρινό» σκηνικό με καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σε ποιες περιοχές θα πέσει η θερμοκρασία. Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα.

Την Παρασκευή άστατος θα παραμείνει ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πιο ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, κυρίως στα βόρεια και ηπειρωτικά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

Στην Αττική άστατος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα, ενώ ενδέχεται να αναπτυχθούν και σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους πιο ισχυρές, από τα ξημερώματα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Στη Μακεδονία ωστόσο θα αναπτυχθούν ισχυρές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους πιο ισχυρές στα δυτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς κελσίου στην Μακεδονία ενώ στη Θράκη από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους πιο ισχυρά στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου και στη δυτική Πελοπόννησο έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πιο ισχυρά από τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και υφηλές θερμοκρασίες καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας . Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στην Κρήτη τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου και τοπικά στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αίθριος θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια και καθαρό ουρανό από το πρωί έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο άστατος θα παραμείνει ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ανατολικά ,ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται να αναπτυχθούν λίγες παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών23:59Βίρτους – Ολυμπιακός: Πέρασε από την Μπολόνια και κοιτάει ψηλά ο “Θρύλος”23:44Στον ουρανό της Αθήνας 3.000 φαναράκια για τη «Νύχτα των Ευχών»23:29Επίθεση με μαχαίρι και χλωρίνη σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία - 15 τραυματίες23:14Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς22:59Ασία: 21 χρόνια από το φονικότερο τσουνάμι στην ιστορία22:45Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εύβοια (εικόνες)22:31Amber Alert Hellas: Αρπαγή 8χρονου από την μητέρα του22:17Euroleague: Πέμπτη διαδοχική νίκη η Μακάμπι, με κατοστάρα επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι22:02Παρίσι: Νεαρός μαχαίρωσε 3 γυναίκες σε ισάριθμους σταθμούς του Μετρό21:48Νέα περιστατικά με μετανάστες στα νότια της Κρήτης 21:33Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για όσους επισκέπτονται την Τουρκία21:19Πέθανε ο διάσημος λυράρης Μανώλης Σκουλάς21:05Τζανάκης στον ΑΝΤ1: Η επιδημία αναπτύχθηκε νωρίτερα φέτος - Τι πρέπει να προσέξουμε 20:51Καλλιθέα: Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη - Δύο άτομα απανθρακωμένα20:37Το ασήμι ξεπερνά τα 75 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία 20:23Ant1 Sports: Σενάρια για την επιστροφή Φορτούνη και Τσιμίκα… στο λιμάνι20:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο19:55Αταλάντη: Σκύλος δάγκωσε και ακρωτηρίασε γυναίκα - Έχασε δύο δάχτυλα19:40Ροδόπη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα - Δεν γνωρίζει για τον θάνατο του 7χρονου γιού της19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο