LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Ιουλίου 2020 19:16

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Η Φλόριντα ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη σε κρούσματα

Παρά την έξαρση των κρουσμάτων, όμως, η νοτιοανατολική αμερικανική πολιτεία είναι όγδοη στην εθνική λίστα με τα θύματα.

AP - ΦΛΟΡΙΝΤΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Η Φλόριντα έγινε σήμερα η δεύτερη πολιτεία, μετά την Καλιφόρνια, που ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη, τη χειρότερα πληγείσα πολιτεία στην αρχή της επιδημίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

O συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της COVID-19 στη Φλόριντα αυξήθηκε κατά 9.300 για να ανέλθει στις 423.855 την Κυριακή, μία μόλις θέση πίσω από την Καλιφόρνια, που τώρα είναι η πρώτη στη χώρα με 448.497 κρούσματα. Η Νέα Υόρκη είναι στην τρίτη θέση με 415.827 κρούσματα.

Ωστόσο, η Νέα Υόρκη έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική πολιτεία, περισσότερους από 32.000. Η Φλόριντα είναι στην όγδοη θέση, με σχεδόν 6.000 θανάτους.

Κατά μέσο όρο, η Φλόριντα έχει καταγράψει περισσότερα από 10.000 κρούσματα ημερησίως τον Ιούλιο, η Καλιφόρνια 8.300 κρούσματα ημερησίως και η Νέα Υόρκη 700 κρούσματα.

AP - ΦΛΟΡΙΝΤΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Η απότομη αύξηση στη Φλόριντα συνεχίζεται, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης, Ρον ΝτεΣάντις, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τον Αύγουστο.

Αντίθετα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τον ιό, με τα καταστήματα και τα εστιατόρια να είναι κλειστά και η χρήση μάσκας υποχρεωτική.

Η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται επίσης την ώρα που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιέζει να ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο, παρά τις ανησυχίες δασκάλων και οικογενειών, ότι τα παιδιά μπορεί να προσβληθούν ή να μεταδώσουν τη νόσο εάν επιστρέψουν στην τάξη τους.

AP - ΦΛΟΡΙΝΤΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Μετά τη Φλόριντα, το Τέξας έχει τα περισσότερα συνολικά κρούσματα κορονοϊού που ανέρχονται σε 391.000. Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, δήλωσε ότι η έλευση του κυκλώνα Χάνα, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς σάρωσε μια περιοχή της πολιτείας που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό.

Περισσότεροι από 146.000 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους από την COVID-19 - σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκοσμίου συνόλου - και υπάρχουν σχεδόν 4,2 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τρίκαλα: Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες - Αποφασίζουν κι άλλες μορφές δράσεων08:04Χανιά: Παραμένουν οι αγρότες στο αεροδρόμιο - Οι επόμενες κινήσεις τους07:50Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από το Capital Link 2025 στη Νέα Υόρκη07:38Τροχαίο ατύχημα στα Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο 23χρονη07:24Τέλη Κυκλοφορίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες07:10Λίβερπουλ: Εκτός αποστολής ο Σαλάχ για τον αγώνα κόντρα στην Ίντερ06:56Εύβοια: Άγρια συμπλοκή με τραυματία και καταδίωξη06:52Γαλλία: Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Μουσείο του Λούβρου06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32Στον ΑΝΤ1 ο κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα23:18Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51Καλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητο22:37Μπλόκα Αγροτών: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο 22:23Πάτρα: Διπλός αποκλεισμός από τους αγρότες στην Ολυμπία Οδό22:09ΑΕΚ: Βαρύ διάστρεμμα ο Γκατσίνοβιτς 21:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο