LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Ιουλίου 2020 08:40

Στο νοσοκομείο ο βασιλιάς Σαλμάν

Ο μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν εισήχθη στο νοσοκομείο για εξετάσεις. 

AP - Βασιλιάς Σαλμάν

Ο 84χρονος μονάρχης Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας εισήχθη σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας της χώρας Ριάντ με φλεγμονή στη χοληδόχο κύστη, μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ο μονάρχης, ο οποίος κυβερνά τη χώρα που εξάγει τη μεγαλύτερη ποσότητα αργού στον πλανήτη και αποτελεί στενό σύμμαχο των ΗΠΑ από το 2015, υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις, πρόσθεσε το πρακτορείο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Έπειτα από τη μετάδοση της είδησης αυτής, ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μουστάφα αλ Καντίμι ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο βασίλειο, γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, ο Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ.

Ο μονάρχης Σαλμάν, θεματοφύλακας των δύο ιερότερων τόπων λατρείας του Ισλάμ, ήταν για πάνω από δυόμισι χρόνια πρίγκιπας διάδοχος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από τον Ιούνιο του 2012, προτού γίνει βασιλιάς. Υπήρξε εξάλλου κυβερνήτης της περιφέρειας του Ριάντ για πάνω από 50 χρόνια.

Ο de facto ηγέτης της χώρας και πρίγκιπας διάδοχος σήμερα είναι ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος έχει αναγγείλει σειρά μεταρρυθμίσεων με σκοπό να μεταμορφωθεί η οικονομία του βασιλείου και να τερματιστεί η «εξάρτησή του» από το πετρέλαιο.

Η προσπάθεια του 34χρονου πρίγκιπα να κερδίσει τους νέους στη χώρα του χαλαρώνοντας κάποιους κοινωνικούς περιορισμούς, παραχωρώντας περισσότερα δικαιώματα στις γυναίκες και υποσχόμενος να διαφοροποιήσει την οικονομία έχει αμαυρωθεί από την πάταξη κάθε διαφωνίας, την εκστρατεία εκκαθαρίσεων μεταξύ γαλαζοαίματων και επιχειρηματιών στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που θεωρητικά είχε στόχο την πάταξη της διαφθοράς, τον δαπανηρό πόλεμο στην Υεμένη, αλλά και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ και το νέο εργασιακό νομοσχέδιοΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

«Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα εκδοθεί η απόφαση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης που είναι από 100 έως 800 ευρώ» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Γεραπετρίτης για δηλώσεις Φιντάν: Θέματα εθνικού συμφέροντος δεν μπαίνουν σε συζήτησηΣήμερα 09:53 | Ειδήσεις

«Η Ελλάδα επιδιώκει εμπράκτως την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας, εντούτοις σε θέματα εθνικού συμφέροντος, δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι – Νέα στοιχεία εξετάζουν οι ΑρχέςΣήμερα 09:32 | Ειδήσεις

Σήμερα, Κυριακή αναμένονται οι απολογίες των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι κρατούνται σε ξεχωριστά κελιά στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Σε ισχύ από τις 20 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της ΑθήναςΣήμερα 08:15 | Ειδήσεις

Επανέρχεται από τις 20 Οκτωβρίου ο δακτύλιος - Έως και τις 24 Ιουλίου 2026 είναι σε ισχύ τα μέτρα - Σε ποιους δρόμους εφαρμόζεται

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο10:32Συμφωνία Πακιστάν - Αφγανιστάν για άμεση κατάπαυση του πυρός10:18Γεραπετρίτης για δηλώσεις Φιντάν: Θέματα εθνικού συμφέροντος δεν μπαίνουν σε συζήτηση10:04Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι – Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές09:51Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ ανήλικος, μετά από σοβαρό τροχαίο με την μητέρα του09:37Σε πλήρη εξέλιξη ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του e-ΕΦΚΑ: Επιταχύνεται η απονομή συντάξεων και η διεκπεραίωση αιτημάτων09:23Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 09:09Σε ισχύ από τις 20 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας08:54Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν αφοπλιστεί η Χαμάς08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Οκτωβρίου08:26Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:12Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διακινητή που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράνομους μετανάστες23:59Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Ένας τραυματίας23:50Αγρότες σε αδιέξοδο: "Άφαντες" οι επιδοτήσεις 23:36Πάτρα: Δεν κατέβαιναν οι μπάρες του τρένου γιατί…είχε παρκάρει αυτοκίνητο23:22Η Χαμάς παρέδωσε επιστολές στις οικογένειες των ομήρων που έχουν πλέον απελευθερωθεί μέσω του Ερυθρού Σταυρού23:07Βόρεια Μακεδονία: Δημοτικές εκλογές διεξάγονται αύριο στη χώρα22:52Euroleague: Οι Ισραηλινές ομάδες ζήτησαν την διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων στην χώρα τους22:38Με επιφυλακτικότητα παρακολουθεί η Άγκυρα την πρόταση Μητσοτάκη για διάσκεψη Ανατολικής Μεσογείου22:24Γερμανός ΥΠΕΞ: Για να ενταχθεί στο SAFE, η Τουρκία πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή22:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο