LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Ιουλίου 2020 23:16

Κουτσούμπας: Ο αγώνας έχει ξεκινήσει και το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή

«Η νέα καπιταλιστική κρίση επιταχύνθηκε από την πανδημία, αλλά δεν προκλήθηκε από αυτήν», σημείωσε.

ΠΑΤΡΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ - ΚΚΕ

«Αποκαλύπτουμε, παλεύουμε, συζητούμε, για να πείσουμε κι άλλους να μοιραστούμε τον ίδιο αγώνα και τον ίδιο δύσκολο, αλλά μόνο ελπιδοφόρο δρόμο: την πάλη για μία άλλη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, που στο επίκεντρο της θα έχει την εξασφάλιση πραγματικής λαϊκής ευημερίας». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε σύσκεψη με φορείς που πραγματοποιήθηκε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «τώρα χρειάζεται όλο και περισσότεροι να κάνουν δικό τους σύνθημα το σύνθημα της σημερινής μας εκδήλωσης: Οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες της Αχαΐας πλήρωσαν πολλά. Μένουμε δυνατοί, οργανώνουμε την πάλη μας για να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους». Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο αγώνας έχει ξεκινήσει και το ΚΚΕ είναι, όπως πάντα, στην πρώτη γραμμή, πιο έμπειρο, έτοιμο και μαχητικό».

Στην συνέχεια είπε ότι «είμαστε ήδη μέσα σε μία νέα καπιταλιστική κρίση, η οποία επιταχύνθηκε από την πανδημία, αλλά δεν προκλήθηκε από την πανδημία», προσθέτοντας ότι «είμαστε επίσης μέσα στην πανδημία και δεν χωρά κανένας εφησυχασμός, ούτε όσον αφορά τα μέτρα ατομικής προστασίας, ούτε όσον αφορά την απαίτηση και την διεκδίκηση για πραγματική ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας».

ΠΑΤΡΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ - ΚΚΕ

Σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε ότι «στέλνουν μηνύματα που δείχνουν μόνο νέους κινδύνους για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς, καθώς πυκνώνουν οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι σπίθες δηλαδή που μπορεί να γίνουν φωτιά».

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο», παρατήρησε, «έχουμε και την ένταση της κρατικής τρομοκρατίας, όπως αυτή αποτυπώνεται γραμμή προς γραμμή στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της ανεργίας, προτείνοντας μία σειρά από μέτρα για την στήριξη των ανέργων. Παράλληλα, όπως σημείωσε, «η περίφημη στήριξη της εργασίας, για την οποία πλειοδοτούν, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, είναι ουσιαστικά το όχημα για περαιτέρω ξήλωμα των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων, των μισθών και των θέσεων εργασίας».

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «στο στόχαστρο της ίδιας πολιτικής είναι οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι», προσθέτοντας: «Τα μέτρα που ανακοινώνονται από την κυβέρνηση, αλλά και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Υιοθετούν τη σχεδόν οριζόντια λογική “όλοι είμαστε επιχειρηματίες” και κρύβουν το πιο βασικό: Ότι όποια χρηματοδοτικά εργαλεία και αν προτείνουν, δεν μπορούν να ξεπεράσουν το γεγονός ότι οι τζίροι στα μικρά μαγαζιά είναι χαμηλοί. Λογικό κι επόμενο, αφού η πελατεία των μικρών επαγγελματιών είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι. Όπως είναι εξίσου λογικό ο εργαζόμενος να ψάξει την χαμηλότερη τιμή γιατί δεν έχει για περισσότερα. Τα μικρά μαγαζιά πρέπει να στηριχτούν από το κράτος, με τα μέτρα ανακούφισης που προτείνει το ΚΚΕ».

ΠΑΤΡΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ - ΚΚΕ

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο θέμα της υγειονομικής κρίσης, λέγοντας ότι «η περίοδος της πανδημίας έφερε στο προσκήνιο, έστω και με επώδυνο τρόπο, το δικαίωμα του λαού στην προστασία της υγείας του», τονίζοντας ότι «όλοι δώσαμε και δίνουμε μάχη για να προστατεύσουμε και να προστατευτούμε». Όμως, όπως συμπλήρωσε, «μαζί δίνουμε και την μάχη για να παρθούν μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και πρέπει να είναι μάχη, όχι μόνο για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά γιατί ούτως ή άλλως η κατάσταση στο δημόσιο τομέα υγείας ήταν και είναι ακόμα τραγική».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπογράμμισε ότι «κανένα όφελος δεν έχουν οι λαοί, ούτε της Ελλάδας, ούτε της Τουρκίας, ούτε κάποιας άλλης χώρας, τόσο από τις συναλλαγές, όσο και από τις συγκρούσεις των αστικών τάξεων». Αντίθετα, όπως πρόσθεσε, «κινδυνεύουν τόσο από “θερμά επεισόδια” ή τις πιο γενικευμένες συγκρούσεις, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, όσο κι από τις συμφωνίες άνευ αρχών που γίνονται στο σκοτάδι, με την καθοδήγηση και τις προτροπές των “ισχυρών συμμάχων” και τη “σημαία” της “συνεκμετάλλευσης”».

Η θέση του ΚΚΕ, συνέχισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «είναι πως οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, μαζί με όλους τους άλλους γειτονικούς λαούς, πρέπει να δυναμώσουν και να συντονίσουν την κοινή τους πάλη, ενάντια στους εκμεταλλευτές, στις συμμαχίες τους και να μετατρέψουν σε παρελθόν τις αιτίες που προκαλούν τους πολέμους».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τουςΧθες 21:16 | Ειδήσεις

Σκηνές έντασης, αποκλεισμοί δρόμων και μαζικές κινητοποιήσεις συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα από τις διαμαρτυρίες αγροτών και κτηνοτρόφων.

Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογέςΧθες 22:51 | Ειδήσεις

«Για όσα ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε και καταφέραμε, δεν είμαι απλώς αμετανόητος. Είμαι υπερήφανος», δήλωσε για την εποχή της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμόςΧθες 20:54 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος τόσο στη δύσκολη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για αναγκαίες τομές με κόστος αλλά και για πολιτικές ευθύνες του παρελθόντος.

Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνιΧθες 21:27 | Ειδήσεις

Στην απολογία του αύριο, ο 29χρονος αναμένεται να ρίξει την απολογία σε άλλο οδηγό υποστηρίζοντας ότι του έκοψε τον δρόμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους 22:46Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία μετά τα επεισόδια 22:32Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός22:04Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το "3 στα 3" ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά21:50ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ21:36Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων21:22Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:44Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων19:56Σέρρες: Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία έφτασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο