LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2020 12:26

Γλυπτική ρινοπλαστική: Τι είναι και πώς επιτυγχάνεται;

Γράφει η Αργυρώ Κυπραίου, Δ/ντρια Τμήματος Λειτουργικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός ΜΗΤΕΡΑ, Diplomat Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου – ΩΡΛ.

Ρινοπλαστική - μύτη

Στη μοντέρνα ρινοπλαστική ο πλαστικός χειρουργός, για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν αφαιρεί απλώς χόνδρο και οστό, αλλά και αναπλάθει, χρησιμοποιώντας ραφές και μοσχεύματα. Πώς ακριβώς, όμως, γίνεται η επέμβαση και σε ποια σημεία εντοπίζονται τα ακόμα καλύτερα αποτελέσματα;

Η αισθητική και λειτουργική ρινοπλαστική είναι μία υψηλής τεχνικής και ακρίβειας επέμβαση που αφορά τη σμίλευση της μύτης, με εξασφάλιση πάντα της ελεύθερης αναπνοής. Στη μοντέρνα ρινοπλαστική τα αποτελέσματα προβλέπονται με φωτογράφηση του ενδιαφερομένου και προσομοίωση του αποτελέσματος με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το ζητούμενο, όμως, είναι η πρόβλεψη να έχει επιτυχία, δηλαδή αφενός η νέα μύτη να πλησιάζει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφετέρου να είναι μόνιμο το αποτέλεσμα στην πάροδο των ετών.

Αντίθετα με τις παλιές τεχνικές, η ρινοπλαστική σημαίνει πλέον σμίλευση και όχι αφαίρεση. Η διάπλαση της νέας μύτης γίνεται με συνδυασμό λεπτών ραφών και στηρικτικών μοσχευμάτων χόνδρου. Έτσι, μπορεί να στενέψουμε τη κορυφή, να χαλαρώσουμε τη ράχη της μύτης ή να υψώσουμε το ακρορρίνιο, χωρίς οι αλλαγές αυτές να δημιουργούν παρενέργειες, σκιάσεις και λακκούβες στο en face ή το profile της μύτης.

Η γλυπτική ρινοπλαστική έρχεται να ενισχύσει επιπλέον μία άρτια εκτελεσμένη επέμβαση και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στα δύσκολα περιστατικά έπειτα από τραύμα ή προηγούμενη επέμβαση. Δεν έχει σχέση με τη διάπλαση της νέας μύτης, την οποία οφείλει ο χειρουργός να δημιουργήσει, αλλά μόνο με την τελειοποίηση του αισθητικού αποτελέσματος.

Πώς επιτυγχάνεται ενιαίο αποτέλεσμα

Είναι το τελευταίο βήμα στη συνδυαστική επέμβαση ευθειασμού ρινικού διαφράγματος με ρινοπλαστική. Μοσχεύματα χόνδρου από τον ασθενή έχουν ληφθεί, (συνήθως πρόκειται για τμήματα διαφράγματος) και κόβονται πολύ προσεκτικά ώστε να γίνουν ρινίσματα και στη συνέχεια λεπτόρρευστη κρέμα.

Το υλικό αυτό θα μπει σε μια σύριγγα και έτσι ομοιόμορφα θα τοποθετηθεί σε όλη την επιφάνεια οστών και χόνδρων κάτω από το δέρμα, ξεκινώντας από τη ρίζα, έως την κορυφή της μύτης.

Η γλυπτική ρινοπλαστική με πάστα χόνδρου δημιουργεί ένα εντυπωσιακό 3D περίγραμμα μύτης και ανανεώνει το ταλαιπωρημένο δέρμα είτε από φωτογήρανση είτε από προηγούμενες επεμβάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για το γλυπτό αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι καλή συμμετρία, όμορφες καμπύλες και ανάλογες αποστάσεις με το άνω χείλος και το μέτωπο, δηλαδή μια άριστα εκτελεσμένη ρινοπλαστική.

Γλυπτική ρινοπλαστική με χρήση μικρολίπους (microfat)

Ως εναλλακτική μέθοδος της γλυπτικής-υγρής ρινοπλαστικής, η εφαρμογή γίνεται με χρήση μικροτεμαχιδίων λίπους.

Με τον ίδιο τρόπο, μετά το τέλος μιας αισθητικής ή επανορθωτικής ρινοπλαστικής, την τοποθέτηση των στηρικτικών μοσχευμάτων και την εκτέλεση των τεχνικών συρραφής, θα γίνει η λήψη του λίπους του ασθενούς με μια λεπτή κάνουλα.

Έπειτα από ειδική προετοιμασία το λίπος θα διασπαστεί ώστε να φτάσει σε μικροσκοπικά τεμαχίδια 0,001 mm (microfat).

Η τεχνική αυτή μας δίνει εξαιρετικές δυνατότητες για καμουφλάζ (κάλυψη), ενώ ταυτόχρονα ευνοεί την επούλωση των ταλαιπωρημένων ιστών δέρματος και υποδόριου.

Χρησιμοποιώντας την τεχνική μικρολίπους (microfat) για την ενίσχυση των μαλακών μορίων, ο χειρουργός έχει την ικανότητα να διοχετεύσει τα τεμαχίδια λίπους σε ανοικτό χειρουργικό πεδίο, αλλά και να προχωρήσει σε αυξητική των μαλακών μορίων, όπως της κροταφικής περιτονίας.

Το αποτέλεσμα

Είναι σαφές ότι η τεχνική της γλυπτικής ρινοπλαστικής έχει τεράστια δυναμική σε πληθώρα περιστατικών της κοσμητικής και επανορθωτικής ρινοπλαστικής.

Η υφή και η όψη της μύτης βελτιώνονται και έχουμε ομοιόμορφες φωτοσκιάσεις στο en face, profile και τις λοξές προβολές και φωτογραφήσεις.

Έχει παρατηρηθεί, επίσης, ότι το δέρμα αναζωογονείται και λάμπει, καθώς η μέθοδος αφαιρεί τη ζαρωμένη και αφυδατωμένη υφή που συνοδεύει συχνά τις ξαναχειρουργημένες μύτες.

Για τον λόγο αυτό πολλοί ασθενείς, ακόμη και ανεξάρτητα από ρινοπλαστική, τη ζητούν ως μέθοδο ανανέωσης του προσώπου και του δέρματος της μύτης.

Το πάχος του δέρματος αυξάνεται, γίνεται πιο σφριγηλό και ελαστικό, καθώς τα αυτόλογα υλικά που τοποθετούνται αντικαθιστούν τις απώλειες κολλαγόνου και ελαστίνης που αφορούν τη γήρανση του δέρματος ή της ταλαιπωρίας του από επαναλαμβανόμενες προηγούμενες επεμβάσεις.

Μία εφαρμογή είναι αρκετή και το αποτέλεσμα διαρκεί πολλά έτη! Η μέθοδος γλυπτικής ρινοπλαστικής είναι ανώδυνη και γίνεται με βραχεία νοσηλεία του ασθενούς.

Metropolitan - Κυπραίου *Άρθρο της Αργυρούς Κυπραίου, Δ/ντριας Τμήματος Λειτουργικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός ΜΗΤΕΡΑ, Diplomat Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου - ΩΡΛ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Πάτρα: καμένα σπίτια, τραυματίες και απόγνωση (εικόνες)Χθες 21:40 | Ειδήσεις

Σπίτια υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δύο πυροσβέστες και δύο κάτοικοι της περιοχής, μια γυναίκα και ένας άνδρας.

Πέτρος Φιλιππίδης: γιατί κρίθηκε προφυλακιστέος ο γνωστός κωμικός (βίντεο)Χθες 18:55 | Ειδήσεις

Οι δύο βασικοί λόγοι που οδήγησαν στην προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Μητσοτάκης: η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της όποτε είναι απαραίτητοΧθες 22:12 | ΕιδήσειςΣτον Πρωθυπουργό απονεμήθηκε το βραβείο «AHEPA Socrates Award» από τον Ύπατο Πρόεδρο της AHEPA παγκοσμίως, George Horiates.Κακοποίηση 18χρονου με νοητική υστέρηση στα Χανιά: Στη φυλακή ο πατέρας και ο φίλος τουΧθες 18:28 | Τοπικά Νέα

Προφυλακίστηκαν με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά από διαδικασία που διήρκησε πάνω από 8 ώρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεοφανία Παπαθωμά: Το πρώτο γύρισμα για την τρίτη σεζόν στις "Άγριες Μέλισσες"23:59Η... μάχη του Μπόρις Τζόνσον με την ομπρέλα του και η αντίδραση του Πρίγκιπα Κάρολου (βίντεο)23:48Κορονοϊός - Γαλλία: Νέα μέτρα μπροστά στο τέταρτο κύμα23:4010 φρούτα για να “χτίσεις” μυς!23:31Λίβανος: Νεκρός πυροσβέστης στην πύρινη κόλαση23:20Joaquin Phoenix: Αγνώριστος ο γοητευτικός ηθοποιός!23:11Πέθανε ο Dusty Hill των ZZ Top23:01Συμπληρώματα διατροφής στα παιδιά και τους εφήβους22:50Παλαιστίνη: Νεκρό παιδί από πυρά Ισραηλινών22:38Προμηθευτής της Χρονιάς η Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε.22:26Μητσοτάκης: η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της όποτε είναι απαραίτητο22:13Ολυμπιακός: Νίκη - πρόκριση για τους Πειραιώτες μέσα στο Μπακού22:01Φωτιά στην Πάτρα: καμένα σπίτια, τραυματίες και απόγνωση (εικόνες)21:49Νέα Φιλαδέλφεια: Επεισόδια μεταξύ οπαδών ΑΕΚ - Ολυμπιακού (βίντεο)21:36Χρυσοχοΐδης: καμία ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας21:22Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test την Πέμπτη σε 145 σημεία της χώρας 21:09Τουρκία: Φωτιά στην Αττάλεια - Τραυματίες και καμμένα σπίτια 20:55Κορονοϊός - Μόσιαλος: με το στέλεχος Δέλτα τα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικά (βίντεο)20:42Κακοποίηση 18χρονου με νοητική υστέρηση στα Χανιά: Στη φυλακή ο πατέρας και ο φίλος του20:29Η Μυανμάρ στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης20:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο