LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2020 11:28

Θεοδωρικάκος: το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις διασφαλίζει την κανονικότητα και την ασφάλεια

Τι είπε για την επένδυση του Ελληνικού, τον νέο νόμο για απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας και την πρόθεση της κυβέρνησης για την απλή αναλογική.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΕΔΗΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις διασφαλίζει και το δικαίωμα των πολιτών στις διαδηλώσεις αλλά και την κανονικότητα στη λειτουργία της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είναι δημοκρατικό δικαίωμα η διαδήλωση, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται χωρίς να παρακωλύεται η τάξη και η ασφάλεια και να μη ενοχλούνται οι υπόλοιποι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες της πόλης οι οποίοι έχουν κι αυτοί δικαίωμα σε μια κανονική ζωή», σημείωσε σε συνέντευξή του στο Mega.

Αναφερόμενος στην επέτειο από την εκλογική νίκη της ΝΔ, είπε ότι «οι Έλληνες θέλησαν να βάλουν τέλος σε μια εποχή τεχνητού διχασμού, δημαγωγίας και λαϊκισμού» και προσέθεσε ότι με την αλλαγή της 7ης Ιουλίου «περάσαμε σε μια νέα εποχή, ρεαλισμού, ευθύνης, ενότητας και δίκαιων μεταρρυθμίσεων».

Στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, σημαντικό ρόλο έχει το υπουργείο Εσωτερικών με την υλοποίηση του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης", ύψους 2,5 δισ., μέσω του οποίου θα γίνουν 5.000 έργα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού είπε ότι χάθηκαν 5 χρόνια από την προηγούμενη κυβέρνηση λόγω των ιδεοληπτικών αντιπαραθέσεων και με την άρνηση να υπογραφούν ΚΥΑ. Από τη στιγμή που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση όλα έτρεξαν πιο γρήγορα, και όπως σημείωσε, η όποια καθυστέρηση οφείλεται στις δικαστικές αντιπαραθέσεις που υπήρχαν για την άδεια του καζίνο. «Τα πράγματα πλέον επιταχύνονται. Και το Ελληνικό θα αποτελέσει πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών». Αναφέρθηκε στα συνοδά έργα που έχουν προγραμματιστεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο με στόχο, όπως τόνισε, να γίνει η περιοχή το ωραιότερο κομμάτι της Ευρώπης.

Σχετικά με τον νέο νόμο για απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, είπε ότι η ιθαγένεια θα αποδίδεται στους αλλογενείς μετά από πανελλαδικές εξετάσεις κύρους που θα γίνονται δύο φορές το χρόνο. Με το σύστημα αυτό θα διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα και μπαίνει τέλος στη διαφθορά. «Την τιμητική ιδιότητα να είναι κανείς Έλληνας πολίτης θα την παίρνουν όσοι θα έχουν ικανοποιητική γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και της λειτουργίας των θεσμών στη χώρα μας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1: 3.330.000 είναι συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε για τα παιδιά02:14Ηλεκτρονικές πληρωμές: Διαρθρωτική αλλαγή στην ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία01:53Νετανιάχου προς Ιράν: Οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του Ισραήλ θα αντιμετωπιστεί με πολύ αυστηρή απάντηση01:33To Παιδικό χωριό SOS Αλεξανδρούπολης στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 (βίντεο)01:12Η Κεφαλονιά στηρίζει τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 (βίντεο)00:52Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Παραπάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ έχουν συγκεντρωθεί00:32Η μικρή Ανδριανή μιλά για την ευχή που της πραγματοποίησε το "Make- A- Wish" (βίντεο)00:17Σέρρες: Νεκρός 50χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι00:00Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον υπουργό Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου23:46Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ23:32Αστυνομικές Πηγές: Επιβεβλημένη η ρύθμιση και η εκτροπή κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων23:18"Υπόθεση Πελικό" στη Βρετανία: Άνδρας νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγο του επί χρόνια μαζί με άλλου πέντε23:04Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 - Make A Wish: Η ιστορία του 17χρονου Δημήτρη που πάλεψε με τη λευχαιμία 22:49Τι αλλάζει στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ με το νέο έτος – Όλες οι απαντήσεις σε 17 ερωτήσεις22:35Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ οι προσφορές22:20Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριμερή Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο22:06Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο "ΕΛΙΖΑ"21:52Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος στηρίζει το σύνδεσμο Φλόγας που σκοπό έχει τη συντήρηση τεσσάρων σπιτιών φιλοξενίας21:38Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει τα  Παιδικά Χωριά SOS21:24Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 - "Δεσμός": Σκοπός η αγορά κλινών για το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς21:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο