LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 28 Ιουνίου 2020 14:20 | Ανανέωση: 28 Ιουνίου 2020 14:31

Χαρδαλιάς: μέχρι την Δευτέρα οριστικοποιούνται οι υποδομές καραντίνας

Ο κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε σε τεχνικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα αεροδρόμια Καρπάθου, Ρόδου, Κω...

Νίκος Χαρδαλιάς - Ρόδος

Τα αεροδρόμια Καρπάθου, Ρόδου και Κω επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει της έναρξης των διεθνών πτήσεων, από την 1η Ιουλίου, προκειμένου να εξετάσει, με κλιμάκιο τεχνικών, την ετοιμότητα βάσει των οδηγιών που έχουν δοθεί.

Ο κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε σε τεχνικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν και στα τρία αεροδρόμια. Στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, τον κ. Χαρδαλιά υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ετοιμότητα των αεροδρομίων και την αισιοδοξία τους για την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε τα εξής: «Είμαστε εδώ, στην όμορφη Ρόδο, για την απαραίτητη τεχνική σύσκεψη του αεροδρομίου, αφού την Τετάρτη θα ανοίξουν οι πτήσεις από το εξωτερικό. Η Ρόδος είναι μία από τις κύριες πύλες εισόδου τουριστών και νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ένα μεγάλο γρανάζι στην προσπάθεια μας για την επανεκκίνηση του τουρισμού, σε συνεργασία και με την περιφέρεια και με τον δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς. Ήδη κάναμε την πρώτη αυτοψία του χώρου σε σχέση με την χωροταξική διάταξη και την Τρίτη θα γίνει η άσκηση προσομοίωσης, θα ακολουθήσει τεχνική σύσκεψη, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων και με τους γιατρούς, οι οποίοι θα κάνουν τους στοχευμένους ελέγχους. Και μιλάω για στοχευμένους ελέγχους, διότι κάθε μέρα θα γίνονται στη Ρόδο 605 έλεγχοι, έτσι ώστε να έχουμε ικανό αριθμό στοιχείων.

Οι έλεγχοι, λέω ότι θα είναι στοχευμένοι, διότι θα γίνονται μέσω μιας πλατφόρμας, βάσει της οποίας, όποιος ταξιδιώτης μπαίνει στη χώρα θα γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή, συμπληρώνοντας το απαραίτητο έντυπο το οποίο ήδη ανακοινώθηκε χθες με την σχετική νότα, βάσει του οποίου δεν θα υπάρχει κανένας που να εισέρχεται στη χώρα και να μην ξέρουμε την πορεία και την διαδρομή του. Νομίζω ότι είναι μια περίοδος που θα πρέπει όλοι να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Έχουμε περάσει το πρώτο στάδιο δυσκολίας, άλλα έχουμε μπροστά μας δυο μήνες στους οποίους θα τεσταριστούν τα αντανακλαστικά μας και οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα μας. Νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά και σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι προτεραιότητα το άνοιγμα της οικονομίας, είναι η στήριξη του τουρισμού, πέρα και από οτιδήποτε άλλο, είναι απόλυτη επιλογή μας το ζήτημα της δημόσιας υγείας.

Στο ζήτημα αυτό δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κάτω από οποιεσδήποτε πιέσεις. Υπάρχουν πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται και μέχρι την Δευτέρα θα έχουν οριστικοποιηθεί οι υποδομές που αφορούν την καραντίνα. Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να είναι μόνο οι ταξιδιώτες ασφαλείς, αλλά και ο γενικός πληθυσμός και οι άνθρωποι που θα τους υποδεχθούν».

Νίκος Χαρδαλιάς - Ρόδος

Νίκος Χαρδαλιάς - Ρόδος

Νίκος Χαρδαλιάς - Ρόδος

Νίκος Χαρδαλιάς - Ρόδος

Νίκος Χαρδαλιάς - Ρόδος



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της ΦθιώτιδαςΣήμερα 16:36 | Ειδήσεις

«Ήρθαμε για να μείνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λαμίας.

Άνοιξαν προσωρινά οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο - Τι ώρα θα κλείσουνΣήμερα 14:56 | Ειδήσεις

Οι σταθμοί είχαν κλείσει νωρίτερα το Σάββατο λόγω των συγκεντρώσεων στα Προπύλαια που πραγματοποιούνται για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

17η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία μνήμης (Εικόνες)Σήμερα 15:06 | Ειδήσεις

Με πολλά συνθήματα, αλλά χωρίς εντάσεις, η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα και οι διαδηλωτές που τίμησαν τη μνήμη του 15χρονου μαθητή.

Ζάκυνθος: Νεκρό παιδί 18 μηνών - Του επιτέθηκε σκύλοςΣήμερα 15:26 | Ειδήσεις

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το περιστατικό, ενώ οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία Byron: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στη Δυτική Αττική17:04Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της Φθιώτιδας16:50Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:36Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ στην Αζοφική θάλασσα 16:22Αυστραλία - Νέα Νότια Ουαλία: Πάνω από 50 πυρκαγιές μαίνονταν στην πολιτεία σήμερα 16:08Λαμία: Οι αγρότες έκλεισαν τον κόμβο του Μπράλου15:5417η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία μνήμης (Εικόνες)15:40Ζάκυνθος: Νεκρό παιδί 18 μηνών - Του επιτέθηκε σκύλος15:26Άνοιξαν προσωρινά οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο - Τι ώρα θα κλείσουν15:12Ξάνθη: Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων14:5817η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Σε εξέλιξη η μαθητική πορεία14:44Κακοκαιρία Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Μεγαρέων, Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα14:30Φλόριντα: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ουκρανών και Αμερικάνων14:16Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες14:02Κάλας: Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ΕΕ13:48Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου, συγκάλεσε Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου13:34Κυρανάκης: Τα τρόλεϊ υπηρέτησαν αποτελεσματικά την Αττική για πάνω από μισό αιώνα13:20Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία13:06Λαμία: Πλημμύρες στον Δομακό- Διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών - Θεσσαλονίκης12:52Τρόμος για 42χρονο στην Θεσσαλονίκη- Τον χτύπησαν και τον απείλησαν για να αποσύρει μήνυση12:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο