LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 28 Ιουνίου 2020 14:20 | Ανανέωση: 28 Ιουνίου 2020 14:31

Χαρδαλιάς: μέχρι την Δευτέρα οριστικοποιούνται οι υποδομές καραντίνας

Ο κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε σε τεχνικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα αεροδρόμια Καρπάθου, Ρόδου, Κω...

Νίκος Χαρδαλιάς - Ρόδος

Τα αεροδρόμια Καρπάθου, Ρόδου και Κω επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει της έναρξης των διεθνών πτήσεων, από την 1η Ιουλίου, προκειμένου να εξετάσει, με κλιμάκιο τεχνικών, την ετοιμότητα βάσει των οδηγιών που έχουν δοθεί.

Ο κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε σε τεχνικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν και στα τρία αεροδρόμια. Στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, τον κ. Χαρδαλιά υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ετοιμότητα των αεροδρομίων και την αισιοδοξία τους για την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε τα εξής: «Είμαστε εδώ, στην όμορφη Ρόδο, για την απαραίτητη τεχνική σύσκεψη του αεροδρομίου, αφού την Τετάρτη θα ανοίξουν οι πτήσεις από το εξωτερικό. Η Ρόδος είναι μία από τις κύριες πύλες εισόδου τουριστών και νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ένα μεγάλο γρανάζι στην προσπάθεια μας για την επανεκκίνηση του τουρισμού, σε συνεργασία και με την περιφέρεια και με τον δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς. Ήδη κάναμε την πρώτη αυτοψία του χώρου σε σχέση με την χωροταξική διάταξη και την Τρίτη θα γίνει η άσκηση προσομοίωσης, θα ακολουθήσει τεχνική σύσκεψη, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων και με τους γιατρούς, οι οποίοι θα κάνουν τους στοχευμένους ελέγχους. Και μιλάω για στοχευμένους ελέγχους, διότι κάθε μέρα θα γίνονται στη Ρόδο 605 έλεγχοι, έτσι ώστε να έχουμε ικανό αριθμό στοιχείων.

Οι έλεγχοι, λέω ότι θα είναι στοχευμένοι, διότι θα γίνονται μέσω μιας πλατφόρμας, βάσει της οποίας, όποιος ταξιδιώτης μπαίνει στη χώρα θα γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή, συμπληρώνοντας το απαραίτητο έντυπο το οποίο ήδη ανακοινώθηκε χθες με την σχετική νότα, βάσει του οποίου δεν θα υπάρχει κανένας που να εισέρχεται στη χώρα και να μην ξέρουμε την πορεία και την διαδρομή του. Νομίζω ότι είναι μια περίοδος που θα πρέπει όλοι να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Έχουμε περάσει το πρώτο στάδιο δυσκολίας, άλλα έχουμε μπροστά μας δυο μήνες στους οποίους θα τεσταριστούν τα αντανακλαστικά μας και οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα μας. Νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά και σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι προτεραιότητα το άνοιγμα της οικονομίας, είναι η στήριξη του τουρισμού, πέρα και από οτιδήποτε άλλο, είναι απόλυτη επιλογή μας το ζήτημα της δημόσιας υγείας.

Στο ζήτημα αυτό δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κάτω από οποιεσδήποτε πιέσεις. Υπάρχουν πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται και μέχρι την Δευτέρα θα έχουν οριστικοποιηθεί οι υποδομές που αφορούν την καραντίνα. Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να είναι μόνο οι ταξιδιώτες ασφαλείς, αλλά και ο γενικός πληθυσμός και οι άνθρωποι που θα τους υποδεχθούν».

Νίκος Χαρδαλιάς - Ρόδος

Νίκος Χαρδαλιάς - Ρόδος

Νίκος Χαρδαλιάς - Ρόδος

Νίκος Χαρδαλιάς - Ρόδος

Νίκος Χαρδαλιάς - Ρόδος



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός 2026: Από τον Νοέμβριο τα μέτρα ενίσχυσης – Πώς ωφελούνται μεσαία τάξη και ευάλωτοιΣήμερα 11:00 | Ειδήσεις

Τα μέτρα στήριξης, με έμφαση στη μεσαία τάξη αλλά και στη μείωση της φτώχειας, αναλύονται στο προσχέδιο Προϋπολογισμού (Draft Budgetary Plan – DBP 2026) το οποίο υπέβαλε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας


 


 


 


 


 


 


 


 

Κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ και το νέο εργασιακό νομοσχέδιοΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

«Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα εκδοθεί η απόφαση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης που είναι από 100 έως 800 ευρώ» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι – Νέα στοιχεία εξετάζουν οι ΑρχέςΣήμερα 09:32 | Ειδήσεις

Σήμερα, Κυριακή αναμένονται οι απολογίες των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι κρατούνται σε ξεχωριστά κελιά στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Γεραπετρίτης για δηλώσεις Φιντάν: Θέματα εθνικού συμφέροντος δεν μπαίνουν σε συζήτησηΣήμερα 09:53 | Ειδήσεις

«Η Ελλάδα επιδιώκει εμπράκτως την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας, εντούτοις σε θέματα εθνικού συμφέροντος, δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προϋπολογισμός 2026: Από τον Νοέμβριο τα μέτρα ενίσχυσης – Πώς ωφελούνται μεσαία τάξη και ευάλωτοι11:14Μητσοτάκης: Κραυγαλέο fake news της αντιπολίτευσης, η δήθεν γενικευμένη επιβολή 13ωρης εργασίας11:00Πέθανε η Σοφία Κοράντι, η δημιουργός του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus10:46Κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο10:32Συμφωνία Πακιστάν - Αφγανιστάν για άμεση κατάπαυση του πυρός10:18Γεραπετρίτης για δηλώσεις Φιντάν: Θέματα εθνικού συμφέροντος δεν μπαίνουν σε συζήτηση10:04Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι – Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές09:51Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ ανήλικος, μετά από σοβαρό τροχαίο με την μητέρα του09:37Σε πλήρη εξέλιξη ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του e-ΕΦΚΑ: Επιταχύνεται η απονομή συντάξεων και η διεκπεραίωση αιτημάτων09:23Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 09:09Σε ισχύ από τις 20 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας08:54Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν αφοπλιστεί η Χαμάς08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Οκτωβρίου08:26Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:12Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διακινητή που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράνομους μετανάστες23:59Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Ένας τραυματίας23:50Αγρότες σε αδιέξοδο: "Άφαντες" οι επιδοτήσεις 23:36Πάτρα: Δεν κατέβαιναν οι μπάρες του τρένου γιατί…είχε παρκάρει αυτοκίνητο23:22Η Χαμάς παρέδωσε επιστολές στις οικογένειες των ομήρων που έχουν πλέον απελευθερωθεί μέσω του Ερυθρού Σταυρού23:07Βόρεια Μακεδονία: Δημοτικές εκλογές διεξάγονται αύριο στη χώρα22:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο