LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 03 Ιουνίου 2020 15:08

Καταγγελία της ΔΟΕ: Έλεγχοι της αστυνομίας σε σχολεία

Για "απαράδεκτες πρακτικές" κάνει λόγο η ΔΟΕ στην ανακοίνωση της υπογραμμίζοντας ότι "η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στα σχολεία".

Σχολείο - σχολεία

«Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια αστυνομικών ελέγχων σε Δημοτικά Σχολεία της Χίου, δήθεν, για να εξεταστεί αν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, αφού δεν προκύπτει από πουθενά τέτοιου είδους αρμοδιότητα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της η ΔΟΕ αναφέρει:

«Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 1/6/2020 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξανάνοιξαν ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενώ οι διευθυντές των σχολείων, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., αστυνομικοί εκτελώντας κατά τα λεγόμενά τους, πάγιες εντολές για έλεγχους σε δημόσιες υπηρεσίες,  πραγματοποίησαν ελέγχους στο 4ο και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, ζήτησαν στοιχεία από τους διευθυντές των σχολείων, δημιουργώντας την αίσθηση αστυνόμευσης των σχολικών μονάδων. Πρόκειται για απαράδεκτες πρακτικές.

Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη. Με την ανοχή της ευνοεί την καλλιέργεια της αντίληψης πως υπήρχε περίπτωση οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί να αυθαιρετούν σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών.

Αυτό που οφείλει να πράξει, είναι να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, να τις στελεχώσει με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας και να δώσει γενναίο κονδύλι για την αγορά απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Η αστυνομική διεύθυνση Χίου πρέπει άμεσα να ζητήσει συγγνώμη για τις απαράδεκτες πρακτικές της. Δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα διενέργειας εφόδων και ελέγχων στις σχολικές μονάδες διαταράσσοντας το παιδαγωγικό κλίμα και το ομαλό μαθησιακό περιβάλλον που είναι απαραίτητο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν τους θυμίζουμε πως όπως στην περίοδο των περιορισμών οι εκπαιδευτικοί στάθηκαν δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, έτσι και τώρα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία τη στιγμή που η κυβέρνηση ως μοναδικό της μέλημα έχει τo να ψηφίσει το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο που έχει φέρει στη Βουλή.  

Η κυβέρνηση, εδώ και τώρα οφείλει να εγγυηθεί, ότι δεν θα ξανασυμβεί αντίστοιχο περιστατικό αυθαιρεσίας που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. 

Η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στα σχολεία! Δε θα επιτρέψουμε καμία αυθαιρεσία, καμία αυταρχική συμπεριφορά!»

 

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)09:54Λεωφόρος Συγγρού: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών09:39Καύσωνας: Υποχωρεί από τη Γαλλία και μετακινείται πιο ανατολικά προς τη Γερμανία09:25Τραμπ: Χλευάζει όσους μετανάστες αποπειραθούν να δραπετεύσουν από το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»09:10Εύβοια: Τρελή πορεία αγροτικού οχήματος – Βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα (βίντεο)08:55Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων08:40Αργολίδα: Ανατίναξαν ΑΤΜ και άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών08:25Πάτρα: Φωτιά σε αστικό ιστό στο Κάτω Καστρίτσι08:10Μέγαρα: Ο λόγος πίσω από την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι07:55Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστή η πρόσβαση από τη βόρεια είσοδο λόγω των ανέμων07:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιουλίου07:25O ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση στα ΣΜΝ07:11Αλέκος Παναγούλης: Η απόπειρα δολοφονίας του Παπαδόπουλου και το... περίεργο τροχαίο δυστύχημα 06:57Τραμπ: Το Ισραήλ αποδέχτηκε πρόταση για 60ήμερη κατάπαυση πυρός – Κάλεσμα στη Χαμάς να συμφωνήσει06:43Τραγωδία στην Ισπανία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιές και καύσωνα – Ανάμεσά τους και παιδί 2 ετών06:29Τι καιρό θα κάνει σήμερα Τετάρτη06:15ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο