LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 03 Ιουνίου 2020 15:08

Καταγγελία της ΔΟΕ: Έλεγχοι της αστυνομίας σε σχολεία

Για "απαράδεκτες πρακτικές" κάνει λόγο η ΔΟΕ στην ανακοίνωση της υπογραμμίζοντας ότι "η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στα σχολεία".

Σχολείο - σχολεία

«Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια αστυνομικών ελέγχων σε Δημοτικά Σχολεία της Χίου, δήθεν, για να εξεταστεί αν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, αφού δεν προκύπτει από πουθενά τέτοιου είδους αρμοδιότητα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της η ΔΟΕ αναφέρει:

«Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 1/6/2020 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξανάνοιξαν ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενώ οι διευθυντές των σχολείων, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., αστυνομικοί εκτελώντας κατά τα λεγόμενά τους, πάγιες εντολές για έλεγχους σε δημόσιες υπηρεσίες,  πραγματοποίησαν ελέγχους στο 4ο και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, ζήτησαν στοιχεία από τους διευθυντές των σχολείων, δημιουργώντας την αίσθηση αστυνόμευσης των σχολικών μονάδων. Πρόκειται για απαράδεκτες πρακτικές.

Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη. Με την ανοχή της ευνοεί την καλλιέργεια της αντίληψης πως υπήρχε περίπτωση οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί να αυθαιρετούν σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών.

Αυτό που οφείλει να πράξει, είναι να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, να τις στελεχώσει με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας και να δώσει γενναίο κονδύλι για την αγορά απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Η αστυνομική διεύθυνση Χίου πρέπει άμεσα να ζητήσει συγγνώμη για τις απαράδεκτες πρακτικές της. Δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα διενέργειας εφόδων και ελέγχων στις σχολικές μονάδες διαταράσσοντας το παιδαγωγικό κλίμα και το ομαλό μαθησιακό περιβάλλον που είναι απαραίτητο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν τους θυμίζουμε πως όπως στην περίοδο των περιορισμών οι εκπαιδευτικοί στάθηκαν δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, έτσι και τώρα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία τη στιγμή που η κυβέρνηση ως μοναδικό της μέλημα έχει τo να ψηφίσει το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο που έχει φέρει στη Βουλή.  

Η κυβέρνηση, εδώ και τώρα οφείλει να εγγυηθεί, ότι δεν θα ξανασυμβεί αντίστοιχο περιστατικό αυθαιρεσίας που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. 

Η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στα σχολεία! Δε θα επιτρέψουμε καμία αυθαιρεσία, καμία αυταρχική συμπεριφορά!»

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική ΕλλάδαΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 ξεσπά καλλιεργητής φασολιών, ο οποίος είδε τη μισή του σοδειά να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόληςΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν έχουν συλληφθεί ύποπτοι σε σχέση με κανένα από τα δύο περιστατικά.

Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρότασηΧθες 20:47 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η πρότασή του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική του πρόταση.

Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - ΛαμίαςΧθες 20:09 | Ειδήσεις

Σαν πύραυλος έτρεχε τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ένας οδηγός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν μεθυσμένος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στην Γενεύη ο Υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, για συνομιλίες σχετικά με το σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία23:59Βραζιλία: Ο Ζαίρ Μπολσονάρο προσπάθησε να ανοίξει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι από "περιέργεια"23:45Νίκη Κεραμέως: Μειώθηκαν κατά 76% τα εκκρεμή ραντεβού των ΚΕΠΑ μέσα σε έναν χρόνο23:28Ολλανδία: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν λόγω εμφάνισης πλήθους drones23:14Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης23:00Καναδάς: Αρκούδα επιτέθηκε σε ομάδα μαθητών στα δυτικά της χώρας - Δύο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση 22:46Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο: Αμάξι παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:32Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο πριν την αναμέτρηση με την Ρεάλ22:18Επικοινωνία Τραμπ-Μερτς: Κατέστησα σαφή τη δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος22:04Ρέθυμνο: Νεκρός ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του21:50Αχτίδα ελπίδας για τον νεαρό Μάριο - Η μητέρα του μιλά στον ANT121:36ΗΠΑ: Ανησυχίες στο αμερικάνικο Κογκρέσο για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία21:24Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ21:10Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρόταση20:56Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:42Ξεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα20:28Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - Λαμίας20:14Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στα ορεινά της Ηπείρου20:00Τραγωδία στην Άρτα: 44χρονος έπεσε από μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο η αδελφή του μετά από φωτιά στο διαμέρισμα19:46Νικ Φαν Ντάικ: Ποιος είναι ο «γιατρός των πρωταθλητών» που θα αναλάβει τον Ματίας Λεσόρ19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο