LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 03 Ιουνίου 2020 15:08

Καταγγελία της ΔΟΕ: Έλεγχοι της αστυνομίας σε σχολεία

Για "απαράδεκτες πρακτικές" κάνει λόγο η ΔΟΕ στην ανακοίνωση της υπογραμμίζοντας ότι "η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στα σχολεία".

Σχολείο - σχολεία

«Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια αστυνομικών ελέγχων σε Δημοτικά Σχολεία της Χίου, δήθεν, για να εξεταστεί αν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, αφού δεν προκύπτει από πουθενά τέτοιου είδους αρμοδιότητα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της η ΔΟΕ αναφέρει:

«Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 1/6/2020 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξανάνοιξαν ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενώ οι διευθυντές των σχολείων, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., αστυνομικοί εκτελώντας κατά τα λεγόμενά τους, πάγιες εντολές για έλεγχους σε δημόσιες υπηρεσίες,  πραγματοποίησαν ελέγχους στο 4ο και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, ζήτησαν στοιχεία από τους διευθυντές των σχολείων, δημιουργώντας την αίσθηση αστυνόμευσης των σχολικών μονάδων. Πρόκειται για απαράδεκτες πρακτικές.

Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη. Με την ανοχή της ευνοεί την καλλιέργεια της αντίληψης πως υπήρχε περίπτωση οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί να αυθαιρετούν σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών.

Αυτό που οφείλει να πράξει, είναι να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, να τις στελεχώσει με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας και να δώσει γενναίο κονδύλι για την αγορά απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Η αστυνομική διεύθυνση Χίου πρέπει άμεσα να ζητήσει συγγνώμη για τις απαράδεκτες πρακτικές της. Δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα διενέργειας εφόδων και ελέγχων στις σχολικές μονάδες διαταράσσοντας το παιδαγωγικό κλίμα και το ομαλό μαθησιακό περιβάλλον που είναι απαραίτητο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν τους θυμίζουμε πως όπως στην περίοδο των περιορισμών οι εκπαιδευτικοί στάθηκαν δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, έτσι και τώρα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία τη στιγμή που η κυβέρνηση ως μοναδικό της μέλημα έχει τo να ψηφίσει το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο που έχει φέρει στη Βουλή.  

Η κυβέρνηση, εδώ και τώρα οφείλει να εγγυηθεί, ότι δεν θα ξανασυμβεί αντίστοιχο περιστατικό αυθαιρεσίας που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. 

Η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στα σχολεία! Δε θα επιτρέψουμε καμία αυθαιρεσία, καμία αυταρχική συμπεριφορά!»

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτρατής Λιαρέλλης για Γιώργο Παπαδάκη: Ο Γιώργος ήταν ένας αυθεντικός άνθρωποςΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Ο Στρατής  Λιαρέλλης ο εντεταλμένος σύμβουλος ANTENNA GROUP, μίλησε για τα 35 χρόνια που τον συνέδεαν με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Λιάγκας για Παπαδάκη: Ήταν ένας καλός πατέρας, καλός σύζυγος, αγαπούσε όλους τους ανθρώπουςΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Συντετριμμένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Δευτέρας, μετά την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Γιώργου Παπαδάκη.

Καλημέρα Ελλάδα – Γιώργος Παπαδάκης: "Λύγισε" στον αέρα η αρχισυντάκτρια του "Έκανε τόσα όνειρα και δεν πρόλαβε να τα ζήσει"Σήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Με λυγμούς το τελευταίο αντίο από την Άννυ Ζιώγα, αρχισυντάκτρια της εκπομπής για δεκαετίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά για τα Θεοφάνια τα μπλόκα12:47Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καιταιγίδες και χαλάζι12:33Τέρενς Κουίκ για Γιώργο Παπαδάκη: Ίσως είναι το πιο βαρύ αντίο να το λέω για το Γιώργο Παπαδάκη…Α ρε Γιώργο γιατί το έκανες αυτό12:18Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το black out στο FIR Αθηνών12:04Διαδήλωση στη Βενεζουέλα με αίτημα την απελευθέρωση του Μαδούρο11:50Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:35Οι πολιτικοί αποχαιρετούν τον Γιώργο Παπαδάκη (βίντεο)11:21Κώστας Γιαννόπουλος στο Καλημέρα Ελλάδα: Οι καλές στιγμές της τηλεόρασης ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης11:07Λιάγκας για Παπαδάκη: Ήταν ένας καλός πατέρας, καλός σύζυγος, αγαπούσε όλους τους ανθρώπους 10:53Στρατής Λιαρέλλης για Γιώργο Παπαδάκη: Ο Γιώργος ήταν ένας αυθεντικός άνθρωπος10:38Καλημέρα Ελλάδα – Νικόλας Βαφειάδης: Ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν μοναδικός10:25Καλημέρα Ελλάδα – Γιώργος Παπαδάκης: "Λύγισε" στον αέρα η αρχισυντάκτρια του "Έκανε τόσα όνειρα και δεν πρόλαβε να τα ζήσει"10:10Κινηματογραφική καταδίωξη στον Πειραιά09:56H Mαρία Μπαλοδήμου αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Δεν το πίστευα...Έλεγα είναι fake news09:42Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μας09:28Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/109:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από σήμερα το πρόγραμμα δρομολογίων09:00ΑΑΔΕ: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι το 202608:43Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Βάθκεθ της Βαλένθια για το αριστερό άκρο της άμυνας08:29Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν οι 40 νεκροί του Κραν Μοντανά08:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο