LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 24 Μαΐου 2020 14:42

Ο καιρός για τους αγρότες

Με ανοιξιάτικες συνθήκες ξεκινά η εβδομάδα. Οδηγίες από ειδικούς για τους καλλιεργητές.

Ο Καιρός για τους Αγρότες

Την Δευτέρα, αρχικά στην Μακεδονία και στην Θράκη, βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, εντάσεως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ο καιρός την Δευτέρα σε 20 αγροτικές περιοχές

 Καιρός για Αγρότες- κάρτα - 25/5/2020

Οδηγίες για τους αγρότες

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Καβάλας, ενημερώνει για τα Ακάρεα.   Τα ακάρεα προκαλούν παραμορφώσεις στα φύλλα και στους καρπούς των ελαιοδέντρων, υποβαθμίζοντας την ποιότητα των καρπών, ιδιαίτερα στις επιτραπέζιες ποικιλίες. 

Ψεκασμοί: Όπου υπάρχει πρόβλημα ακάρεων, συνιστάται να γίνει καταπολέμηση του εντόμου σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση του πυρηνοτρήτη λίγο πριν την ανθοφορία. Επίσης θα πρέπει να γίνει ένας επαναληπτικός ψεκασμός με την πτώση των πετάλων και όταν ο καρπός της ελιάς έχει το μέγεθος της κεφαλής καρφίτσας. Ο επαναληπτικός ψεκασμός είναι απαραίτητος μόνο στις επιτραπέζιες ποικιλίες. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Τζάστιν και η Χέιλι Μπίμπερ θα γίνουν γονείς23:59Κιλιάν Μπαμπέ – Παρί Σεν Ζερμέν: Το διαζύγιο και το “αντίο” του (βίντεο)23:48Κηφισίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το τέλος Ιουνίου23:37Νέα Ιωνία: Σύλληψη νεαρού με εκατοντάδες κροτίδες (εικόνες)23:25Ηλιακή καταιγίδα που μπορεί να βλάψει τα δίκτυα πλησιάζει τη Γη 23:11Μεσανατολικό: Το κράτος της Παλαιστίνης αναγνωρίζουν ευρωπαϊκές χώρες22:58Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πάτρας: Με κεκτημένη ταχύτητα… το “τριφύλι”22:46Σακελλαροπούλου: Η υποδοχή και η διάκριση στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας22:32Τροχαίο δυστύχημα στην Καλαμάτα22:19Μαφιόζικη δολοφονία στον Βύρωνα: Ποιο ήταν το θύμα (βίντεο)22:06“Ψυχοκόρες”: Συγκλονιστικά τα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ1 (εικόνες)21:55Επίμονη ζάλη: Όταν νιώθετε πως χάνετε την ισορροπία σας21:42Ξάνθη: Νεκρός άνδρας από φωτιά στο σπίτι του21:28Fire Rainbow: Το σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε στον ουρανό 21:15Diamond League: Ο Τεντόγλου δεύτερος στην Ντόχα21:01Ολυμπιακός –Αναστόπουλος: Έτσι θα κερδίσουμε την Φιορεντίνα στον τελικό20:48Κέιτ Μίντλετον: Η σπάνια δήλωση του πρίγκιπα Γουίλιαμ για την κατάσταση της υγείας της20:34Ουκρανία: Αναμένει τα πρώτα F-16 μέσα στο καλοκαίρι20:21ΟΗΕ: Συμβολική αναγνώριση της Παλαιστίνης ως μέλος 20:07 “I LOVE ΣΟΥ ΚΟΥ”: Οι καλεσμένοι του Σαββατοκύριακου (βίντεο)19:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο