LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2020 21:11

Κορονοϊός - Καταλονία: 5πλάσια η θνητότητα των φτωχών έναντι των πλούσιων

Αύξηση σε κρούσματα και θανάτους ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας...

AP - Ισπανία - ουρές - συσίτιο

Ο αριθμός των νέων θανάτων από τη νόσο Covid-19 αυξήθηκε κατά 56 σήμερα, με το σύνολο των νεκρών από τον νέο κορονοϊό να ανέρχεται πλέον σε 28.628, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 234.824 από 233.037 χθες, προσθέτει το υπουργείο.

Την ίδια ώρα, η θνητότητα από τον νέο κορονοϊό μεταξύ των φτωχότερων Καταλανών είναι πενταπλάσια σε σύγκριση με τους εύπορους κατοίκους της ισπανικής περιφέρειας, καταδεικνύει μελέτη, άλλη μια απόδειξη του πώς η COVID-19 πλήττει σκληρότερα τους πιο ευάλωτους.

Η βορειοανατολική περιφέρεια της Καταλονίας, ο πληθυσμός της οποίας αντιπροσωπεύει το ένα έκτο του πληθυσμού των 47 εκατομμυρίων της Ισπανίας, καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων μεταξύ των περιφερειών της χώρας.

Η έρευνα, που διεξήγαγε ινστιτούτο υγείας της περιφέρειας, διασταύρωσε τα κρούσματα νέου κορονοϊού και τους θανάτους στην Καταλονία έως την 7η Μαίου με τις ηλικίες και τα εισοδήματα.

Μεταξύ των ηλικιών 45-64, η έρευνα δείχνει ποσοστό θνησιμότητας 100 ανά 100.000 ανδρών στην ομάδα με τα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ στους πλουσιότερους ο δείκτης μειώνεται στους 20 θανάτους.

Αν και οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι μεταξύ των γυναικών, η διαφορά μεταξύ των ομάδων είναι η ίδια: 50 θάνατοι έναντι 10.

Η διαφορά είναι μικρότερη στις ηλικίες 65-79, με τη θνησιμότητα μεταξύ των ανδρών να ανέρχεται σε περίπου 500 ανά 100.000 στους φτωχότερους έναντι 250 στους ευπορότερους. Μεταξύ των γυναικών, η διαφορά είναι περίπου 300 θάνατοι έναντι 100 μεταξύ των δύο ομάδων.

Για τους άνω των 79, η θνησιμότητα μεταξύ ανδρών ανέρχεται σε περίπου 2.830 θανάτους ανά 100.000 στην ομάδα με τα χαμηλότερα εισοδήματα και 1.910 στους πλουσιότερους. Μεταξύ των γυναικών, είναι 1.360 έναντι 1.090. Η έρευνα δεν αναλύει τον λόγο αυτών των διαφορών.

«Όταν η πανδημία τελειώσει, θα πρέπει να αναλύσουμε όλα τα στοιχεία και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα που θα μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε τις πολιτικές υγείας», είπε η Άννα Γκαρσία Άλτες, διευθύντρια του Health Inequalities Observatory, που διεξήγαγε την έρευνα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο