LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 21 Μαΐου 2020 13:11

Γιατί ζουν περισσότερο όσοι πάνε στη δουλειά με ποδήλατο ή με τα πόδια

Τι διαπίστωσε μελέτη σε σχέση με όσους πάνε στη δουλειά με το αυτοκίνητό τους... 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ

Οι άνθρωποι, οι οποίοι πηγαίνουν στη δουλειά τους με τα πόδια ή με ποδήλατο αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο να αρρωστήσουν σοβαρά (π.χ. από καρκίνο) ή να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους οδηγούν με το αυτοκίνητό τους μέχρι την εργασία τους, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ρίτσαρντ Πάτερσον της Μονάδας Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, οι οποίοι μελέτησαν στοιχεία για περισσότερα από 300.000 άτομα σε βάθος 25ετίας και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet Planetary Health», ανέφεραν ότι καθώς αίρονται τα περιοριστικά μέτρα (lockdown) λόγω πανδημίας είναι ευκαιρία για τους ανθρώπους να αποκτήσουν πιο υγιεινές συνήθειες, όσον αφορά τη μετάβαση από το σπίτι στη δουλειά.

 Από τους συμμετέχοντες στη μελέτη, δύο στους τρεις (το 66%) πήγαιναν στη δουλειά με το αυτοκίνητό τους, το 19% με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, το 12% με τα πόδια και το 3% με το ποδήλατο. Η μελέτη διαπίστωσε ότι, σε σχέση με όσους πάνε στη δουλειά με το αυτοκίνητό τους, αυτοί που προτιμούν το ποδήλατο έχουν 20% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, 24% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου (από έμφραγμα, εγκεφαλικό κ.ά.), 16% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο και 11% μικρότερο κίνδυνο διάγνωσης καρκίνου.

 Το περπάτημα έως τη δουλειά σχετιζόταν με 7% μικρότερο κίνδυνο διάγνωσης καρκίνου σε σχέση με την οδήγηση. Αλλά και όσοι πάνε με το τρένο/μετρό στη δουλειά τους έχουν 10% μικρότερη πιθανότητα πρόωρου θανάτου, 20% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου και 12% μικρότερη πιθανότητα διάγνωσης καρκίνου. Αυτό, πιθανώς, οφείλεται στο ότι συνήθως περπατούν ή ποδηλατούν μέχρι να φθάσουν στους σταθμούς του τρένου/μετρό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελοντές Νεότητας έψαλαν τα κάλαντα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας23:46Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δύο δράστες δεν είχαν εξωτερική βοήθεια23:32ΕΥΔΑΠ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου 202623:18ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι23:04ΑΑΔΕ: Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου σε χιλιάδες δικαιούχους22:50ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για τον ισχυρισμό περί ουκρανικής επίθεσης σε κατοικία του Πούτιν 22:36Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Προσέφερε εορταστικά γεύματα σε 200 άστεγους συμπολίτες μας22:22Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση κατά την διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν22:08Θύμα άγριου ξυλοδραμού ο αθλητής  Γιάννης Τσουκαλάς στη Σερβία21:54ΟΑΣΘ: Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια από την 1η Ιανουαρίου21:40Λάρισα: Εκτός κινδύνου το 3χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα21:26Μαρούσι – Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη για τους "πράσινους" πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό21:12Τέλλογλου: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια συνάντησης πρωθυπουργού με τους αγρότες20:58Γκίλφοϊλ: Οι σχέσεις των δύο χωρών ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρές20:44ANT1 Sports: Την απόκτηση του Βούλγαρου αμυντικού, Μάρτιν Γκεοργκίεφ έως το 2030 ανακοίνωσε η ΑΕΚ20:30Θωμάς Γεράκης στον ΑΝΤ1 - Αποτίμηση 2025: Από τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ20:16Τι καιρό θα κάνει τη παραμονή Πρωτοχρονιάς20:02Σουηδία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη19:48Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς19:34Ζελένσκι: Συζήτησε με τον Τραμπ το ενδεχόμενο ανάπτυξης αμερικανικών στρατευμάτων - Έτοιμος να συναντηθεί με τον Πούτιν19:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο