LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Μαΐου 2020 08:11

Πλήρωμα πλοίου απώθησε πειρατές

Στον κόλπο του Άντεν συνέβη το περιστατικό. Η ανακοίνωση της εταιρείας.

Σομαλία - Πειρατές

Ένοπλοι πειρατές επιτέθηκαν σε δεξαμενόπλοιο υπό βρετανική σημαία καθώς έπλεε στα νερά του Κόλπου του Άντεν χθες Κυριακή, αλλά απωθήθηκαν, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια του σκάφους, η εταιρεία Stolt Tankers.

Οι πειρατές πλησίασαν το τάνκερ Stolt Apal με δύο ταχύπλοα, περίπου 75 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Υεμένης, διευκρίνισε η εταιρεία. Η θαλάσσια οδός που διέρχεται από τον Κόλπο του Άντεν θεωρείται μια από τις σημαντικότερες για τη μεταφορά πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη.

«Έπειτα από πολλές προειδοποιητικές βολές της ομάδας των ένοπλων φουρών πάνω στο Stolt Apal, επιβαίνοντες στα ταχύπλοα άνοιξαν πυρ εναντίον του πλοίου. Η ομάδα των ένοπλων φρουρών ανταπέδωσε τα πυρά, εξουδετερώνοντας ένα ταχύπλοο και τερματίζοντας την καταδίωξη», ενημέρωσε εκπρόσωπος της εταιρείας το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Πολεμικό πλοίο της συμμαχίας έσπευσε στην περιοχή και το Stolt Apal συνέχισε το ταξίδι του», πρόσθεσε.

Δεν διευκρίνισε σε ποια συμμαχία αναφερόταν. Κατά πηγές προσκείμενες σε υπηρεσίες αρμόδιες για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, στην περιοχή όπου έπλεε το τάνκερ περιπολούν διεθνείς ναυτικές δυνάμεις λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης επιθέσεων πειρατών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η γέφυρα του δεξαμενόπλοιου υπέστη ελαφριές ζημιές από τις σφαίρες, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε επηρεάστηκε το φορτίο.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης για να σχολιάσει το συμβάν.

Η Stolt Tankers είναι θυγατρική της νορβηγικής Stolt-Nielsen.

Εμπορικά πλοία έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στόχοι επιθέσεων στον Κόλπο του Άντεν και στο στενό Μπαμπ αλ Μάντεμπ από ένοπλες ομάδες και εξτρεμιστές, για παράδειγμα μέλη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ).

Εξάλλου η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχει κατηγορήσει το σιιτικό κίνημα ανταρτών Χούθι της Υεμένης, που θεωρείται προσκείμενο στο Ιράν, ότι έχει αποπειραθεί να επιτεθεί σε εμπορικά πλοία χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα ταχύπλοα-βόμβες.

Σύμφωνα με την εταιρεία Dryad Global, αυτό ήταν το ένατο καταγεγραμμένο συμβάν αυτής της φύσης στον Κόλπο του Άντεν φέτος.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άρση απαγορευτικού απόπλου για λιμάνια της Αττικής08:05ΗΠΑ: Νεκροί πυροσβέστες σε ενέδρα - Είχαν πάει για να σβήσουν φωτιά (βίντεο)07:50Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα07:34Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτη07:20Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου 06:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:14Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο