LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Μαΐου 2020 08:11

Πλήρωμα πλοίου απώθησε πειρατές

Στον κόλπο του Άντεν συνέβη το περιστατικό. Η ανακοίνωση της εταιρείας.

Σομαλία - Πειρατές

Ένοπλοι πειρατές επιτέθηκαν σε δεξαμενόπλοιο υπό βρετανική σημαία καθώς έπλεε στα νερά του Κόλπου του Άντεν χθες Κυριακή, αλλά απωθήθηκαν, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια του σκάφους, η εταιρεία Stolt Tankers.

Οι πειρατές πλησίασαν το τάνκερ Stolt Apal με δύο ταχύπλοα, περίπου 75 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Υεμένης, διευκρίνισε η εταιρεία. Η θαλάσσια οδός που διέρχεται από τον Κόλπο του Άντεν θεωρείται μια από τις σημαντικότερες για τη μεταφορά πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη.

«Έπειτα από πολλές προειδοποιητικές βολές της ομάδας των ένοπλων φουρών πάνω στο Stolt Apal, επιβαίνοντες στα ταχύπλοα άνοιξαν πυρ εναντίον του πλοίου. Η ομάδα των ένοπλων φρουρών ανταπέδωσε τα πυρά, εξουδετερώνοντας ένα ταχύπλοο και τερματίζοντας την καταδίωξη», ενημέρωσε εκπρόσωπος της εταιρείας το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Πολεμικό πλοίο της συμμαχίας έσπευσε στην περιοχή και το Stolt Apal συνέχισε το ταξίδι του», πρόσθεσε.

Δεν διευκρίνισε σε ποια συμμαχία αναφερόταν. Κατά πηγές προσκείμενες σε υπηρεσίες αρμόδιες για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, στην περιοχή όπου έπλεε το τάνκερ περιπολούν διεθνείς ναυτικές δυνάμεις λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης επιθέσεων πειρατών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η γέφυρα του δεξαμενόπλοιου υπέστη ελαφριές ζημιές από τις σφαίρες, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε επηρεάστηκε το φορτίο.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης για να σχολιάσει το συμβάν.

Η Stolt Tankers είναι θυγατρική της νορβηγικής Stolt-Nielsen.

Εμπορικά πλοία έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στόχοι επιθέσεων στον Κόλπο του Άντεν και στο στενό Μπαμπ αλ Μάντεμπ από ένοπλες ομάδες και εξτρεμιστές, για παράδειγμα μέλη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ).

Εξάλλου η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχει κατηγορήσει το σιιτικό κίνημα ανταρτών Χούθι της Υεμένης, που θεωρείται προσκείμενο στο Ιράν, ότι έχει αποπειραθεί να επιτεθεί σε εμπορικά πλοία χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα ταχύπλοα-βόμβες.

Σύμφωνα με την εταιρεία Dryad Global, αυτό ήταν το ένατο καταγεγραμμένο συμβάν αυτής της φύσης στον Κόλπο του Άντεν φέτος.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕπίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”Σήμερα 06:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες απο διεθνή ΜΜΕ. Τι δηλώνουν επισήμως οι ιρανικές Αρχές.

Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα έντασηΣήμερα 07:12 | Ειδήσεις

"Ράλι ανόδου" καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά και τις πληροφορίες για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)Σήμερα 06:54 | Ειδήσεις

Φίλαθλοι των Πειραιωτών περίμεναν επί ώρες να επιστρέψουν τα μέλη της αποστολής, μετά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία της ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγόΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη το τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας. Ποια είναι η κατάσταση του οδηγού του δικύκλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο