LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Μαΐου 2020 10:14

Λιβάνιος: νομοθετική ρύθμιση για τα καταστήματα εστίασης

Εντός των επομένων ωρών θα ανακοινωθούν τα μέτρα. Διπλάσια τραπεζοκαθίσματα ή έκπτωση στα δημοτικά τέλη για τους επαγγελματίες.

Εστίαση - καταστήματα

 Νομοθετική πρωτοβουλία για τα καταστήματα της εστίασης, αναλαμβάνει η Κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο μέχρι αύριο 14 Μαΐου.

Όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, στη  νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπεται ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης θα μπορούν από την 1η Ιουνίου να αναπτύξουν διπλάσιο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων από αυτόν που προέβλεπε η αρχική άδεια λειτουργίας τους (προ πανδημίας δηλαδή) εντελώς δωρεάν ή να τύχουν έκπτωσης 50% από τα δημοτικά τέλη που τους αντιστοιχούν, σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος να αναπτύξουν επιπλέον τραπεζοκαθίσματα.

Στόχος είναι «να ενισχύσουμε τον κλάδο της εστίασης και από την άλλη να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χώρο», υποστήριξε ο κ. Λιβάνιος στο «Θέμα 104,6», προσθέτοντας ότι «εμείς δίνουμε το εργαλείο χωρίς περαιτέρω χρέωση, για να επεκταθεί ο χώρος των τραπεζοκαθισμάτων αλλά με 1,5 μέτρο απόσταση από το πεζοδρόμιο», για να περνούν γυναίκες με καροτσάκια και άτομα με αναπηρία, υπογράμμισε ο Υφυπουργός.

Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Λιβάνιος το διέψευσε κατηγορηματικά, υπογραμμίζοντας πως «ετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας», καθώς «αυτό που προέχει είναι η σκληρή δουλειά».

Ταυτόχρονα, «πρέπει να συνεχίσουμε με τον τρόπο της υπευθυνότητας που είχαμε κατά την πρώτη φάση», δήλωσε ο κ. Λιβάνιος, ενώ για την λειτουργία των οργανωμένων ακτών το Σαββατοκύριακο, ο ίδιος παρατήρησε ότι «πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να συμβάλουμε για να τηρηθούν τα μέτρα», διευκρινίζοντας ωστόσο πως «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε εγρήγορση ενόψει του Σαββατοκύριακου και του καύσωνα».

Στο πλαίσιο αυτό, «είμαστε κοντά και σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους δήμους της χώρας, για να τους βοηθήσουμε και οικονομικά. Θα τους στηρίξομε, ώστε να συνεχίσουν να στηρίζουν τους πολίτες», προανήγγειλε ο κ. Λιβάνιος, καταλήγοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, για να στηρίξουμε την αυτοδιοίκηση».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο