LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 25 Απριλίου 2020 07:54

Κορονοϊός - Βρετανία: δοκιμές για θεραπεία με πλάσμα αίματος

Σε πόσους ασθενείς ξεκινά δοκιμαστική η χορήγηση πλάσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της νόσου στον οργανισμό.

ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η Βρετανία θα αρχίσει δοκιμές για να διαπιστωθεί αν το πλάσμα αίματος από δωρητές που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική θεραπεία για όσους νοσούν σοβαρά από την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.
Έως και 5.000 σοβαρά άρρωστοι με Covid-19 μπορεί σύντομα να λάβουν θεραπεία με μετάγγιση πλάσματος στο πλαίσιο μιας νέας προσέγγισης για την αντιμετώπιση του ιού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας.
Πλάσμα αίματος από ασθενείς που είχαν αναρρώσει χρησιμοποιήθηκε ως μια αποτελεσματική θεραπεία κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος το 2002 ως το 2004 του SARS, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Παράλληλα με την κλινική αυτή δοκιμή που θα γίνει σε τυχαίο δείγμα σοβαρά νοσούντων, η βρετανική κυβέρνηση εντείνει το εθνικό πρόγραμμα για την συλλογή πλάσματος ώστε η θεραπεία αυτή να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ευρέως αν αποδειχθεί αποτελεσματική, σύμφωνα και πάλι με το βρετανικό υπουργείο Υγείας.
Η συλλογή πλάσματος μπορεί να αυξηθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο για να αποφέρει έως και 10.000 μονάδες πλάσματος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) κάθε εδομάδα, ποσότητα που κρίνεται αρκετή για τη θεραπεία 5.000 ασθενών με Covid-19 κάθε εβδομάδα.
"Έχω πολλές ελπίδες ότι η θεραπεία αυτή θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο στον αγώνα μας κατά της ασθένειας αυτής", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.
Ο καθηγητής Τζόναθαν Βαν-Ταμ, ο οποίος είναι αναπληρωτής αρχίατρος, σημείωσε παράλληλα: "Η Βρετανία ηγείται των μεγαλύτερων δοκιμών παγκοσμίως για να βρεθεί μια θεραπεία για την Covid-19 με περισσότερους από 7.000 ανθρώπους να εμπλέκονται μέχρι στιγμής στην δοκιμή μιας σειράς φαρμάκων. Ελπίζουμε να προσθέσουμε το πλάσμα σε αυτόν τον κατάλογο σύντομα".
"Το πλάσμα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει έχει χρησιμοποιηθεί ως μια αποτελεσματική θεραπεία για πρωτοεμφανιζόμενες λοιμώξεις στο παρελθόν και αυτό το βήμα προς τα μπροστά ενισχύει την υποστηριζόμενη από την επιστήμη προσέγγισή μας για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό", πρόσθεσε.
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείςΣήμερα 15:02 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες για την σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. 

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείς15:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο