LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2020 14:47

Κορονοϊός - ΠΟΥ: “θετικές” ενδείξεις στην Ευρώπη, αλλά...

Τι αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε διάφορες χώρες

Γερμανία - κορονοϊός

Η ευρωπαϊκή διεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρει «θετικές ενδείξεις» στην εξέλιξη της επιδημίας Covid-19 σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης, αλλά προειδοποιεί ότι είναι «πολύ νωρίς» για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν εφαρμοσθεί για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορονοϊού στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Δεν είναι η στιγμή για την χαλάρωση των μέτρων. Είναι ώρα για διπλασιασμό και τριπλασιασμό των συλλογικών μας προσπαθειών για την αντιμετώπιση της επιδημίας με την υποστήριξη του συνόλου της κοινωνίας», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε online από την Κοπεγχάγη.

Ο Χανς Κλούγκε χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητική» την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη και κάλεσε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν «πολύ προσεκτικά» την κατάσταση πριν χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν λάβει για τον έλεγχο της διάδοσης του ιού.

«Μία δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αμβλύνει την πολύ ανησυχητική εικόνα της Ευρώπης», δήλωσε ο δρ. Χανς Κλούγκε. «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο στον μαραθώνιο».

Όταν ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί «σινοκεντρικού ΠΟΥ» και τις απειλές για διακοπή της χρηματοδότησης, ο Χανς Κλούγκε απάντησε ότι ήταν σημαντικό ο Οργανισμός να συνεργασθεί με τους Κινέζους για να έχει εικόνα της επιδημίας στις πρώτες της φάσεις και πρόσθεσε ότι στην οξεία φάση της πανδημίας δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για περικοπή χρηματοδότησης.

Από την πλευρά του, ο δρ Μπρους Έιλουορντ, ανώτατος σύμβουλος του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, ο οποίος επέστρεψε από ταξίδι στην Ισπανία, δήλωσε ότι είναι πολύ πρόωρο να γίνει λόγος για αισιοδοξία. Ωστόσο, η εξάπλωση «είναι σαφές ότι επιβραδύνεται».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το ant1news.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ10:59Πρόστιμο της ΣΤΑ.ΣΥ στον ανάδοχο αναβάθμισης συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις10:48ΝΒΑ – Αντετοκούνμπο: Συνεχίζεται ο κατήφορος… για τα “ελάφια”10:37ΕΚΤ: Αρνείται να δώσει δάνειο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας με βάση τα “δεσμευμένα χρήματα” της Ρωσίας10:26Τραγωδία στο Βερολίνο: Παιδί πέθανε μετά τον απεγκλωβισμό του από πυρκαγιά σε μονοκατοικία10:14Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν εκατοντάδες "μαϊμού" προϊόντα10:00Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο 29χρονος09:45Κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα κλεμμένη μηχανή09:31Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Ο Τσίπρας με το βιβλίο του, προσπαθεί να μετατρέψει την ενοχή του σε αφέλεια09:17Λάρισα: Κλειστή και σήμερα η Εθνική Οδός Αθηνών–Θεσσαλονίκης στη Νίκαια09:03Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν είναι αδιάφορη με το αγροτικό ζήτημα08:49Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί από πλημμύρες – περισσότερο από 1 εκ. πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους08:35Ιταλία: 24χρονη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο κέντρο του Μιλάνου08:21Χαϊδάρι: Τεράστιο δέντρο έπεσε μέσα σε παιδική χαρά!08:07Αττική - ΕΛ.ΑΣ: 10 Νεκροί και 610 τραυματίες από τροχαία ατυχήματα μέσα στον Νοέμβριο07:53Μαδούρο: Δεν θέλουμε την ειρήνη των σκλάβων, ούτε την ειρήνη των αποικιών07:39ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από σήμερα η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"07:25Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό07:11Πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος06:57ΤΑΞΙ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες06:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο