LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2020 14:47

Κορονοϊός - ΠΟΥ: “θετικές” ενδείξεις στην Ευρώπη, αλλά...

Τι αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε διάφορες χώρες

Γερμανία - κορονοϊός

Η ευρωπαϊκή διεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρει «θετικές ενδείξεις» στην εξέλιξη της επιδημίας Covid-19 σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης, αλλά προειδοποιεί ότι είναι «πολύ νωρίς» για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν εφαρμοσθεί για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορονοϊού στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Δεν είναι η στιγμή για την χαλάρωση των μέτρων. Είναι ώρα για διπλασιασμό και τριπλασιασμό των συλλογικών μας προσπαθειών για την αντιμετώπιση της επιδημίας με την υποστήριξη του συνόλου της κοινωνίας», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε online από την Κοπεγχάγη.

Ο Χανς Κλούγκε χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητική» την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη και κάλεσε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν «πολύ προσεκτικά» την κατάσταση πριν χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν λάβει για τον έλεγχο της διάδοσης του ιού.

«Μία δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αμβλύνει την πολύ ανησυχητική εικόνα της Ευρώπης», δήλωσε ο δρ. Χανς Κλούγκε. «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο στον μαραθώνιο».

Όταν ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί «σινοκεντρικού ΠΟΥ» και τις απειλές για διακοπή της χρηματοδότησης, ο Χανς Κλούγκε απάντησε ότι ήταν σημαντικό ο Οργανισμός να συνεργασθεί με τους Κινέζους για να έχει εικόνα της επιδημίας στις πρώτες της φάσεις και πρόσθεσε ότι στην οξεία φάση της πανδημίας δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για περικοπή χρηματοδότησης.

Από την πλευρά του, ο δρ Μπρους Έιλουορντ, ανώτατος σύμβουλος του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, ο οποίος επέστρεψε από ταξίδι στην Ισπανία, δήλωσε ότι είναι πολύ πρόωρο να γίνει λόγος για αισιοδοξία. Ωστόσο, η εξάπλωση «είναι σαφές ότι επιβραδύνεται».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκινά η επιστροφή πινακίδων από τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας23:59Νιγηρία: Αφέθηκαν ελεύθεροι 130 από τους μαθητές καθολικού σχολείου που απήχθησαν τον Νοέμβριο23:43Τηλεφωνική επικοινωνία Στάρμερ – Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία23:29Super League: Ξανά με ανατροπή στην κορυφή η ΑΕΚ 23:14"Νυχτερινός Ποιμήν": Εντοπίστηκαν ανήλικα άτομα στα οποία είχε χορηγηθεί αλκοόλ σε νυχτερινά κέντρα23:00Λίβανος: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση του Ισραήλ22:44Ακριβότερο της τελευταίας πενταετίας θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι22:30Πόλεμος στην Ουκρανία: Εποικοδομητικές οι συνομιλίες στο Μαϊάμι, δηλώνει ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ22:16Δύο τραυματίες από μαχαιρώματα στην Αχαρνών22:02ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη για τους Θεσσαλονικείς στην Τούμπα21:48Είδος πολυτελείας...το νερό21:34Λαμία: Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας 21:20Super League: Το απόλυτο... μηδέν στη Λάρισα21:06Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:52ANT1 Sports: Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν με ισοπαλία το 202520:38Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου20:24Διπλός σεισμός ανοικτά της Ραφήνας20:10Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 - Στηρίζει το σωματείο "Ελίζα" που μάχεται ενάντια στην κακοποίηση παιδιών19:56Τρίκαλα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα της Δυτικής Θεσσαλίας19:42Θεσσαλονίκη: Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο