LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Απριλίου 2020 11:33

Τραγωδία εν πλω για... την καραντίνα λόγω κορονοϊού

Επιβάτες ενός φέρι μπόουτ, που τους μετέφερε στο σπίτι τους, στο πλαίσιο των μέτρων του κορονοϊού, έπεσαν στη θάλασσα εξαιτίας κυκλώνα!

Νησιά Σολομώντα - ναυάγιο

Τουλάχιστον 28 επιβάτες ενός φέρι μπόουτ που μετέφερε σπίτι τους πολίτες στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού έπεσαν στη θάλασσα εξαιτίας κυκλώνα στα ανοικτά των Νησιών Σολομώντα , μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ένας αριθμός επιβατών εξαφανίστηκε στη θάλασσα αφού παρασύρθηκε από το φέρι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μανασέχ Σοβαγκάρε απευθυνόμενος στους πολίτες. Ο ίδιος εξήγησε ότι το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι «παρά τις πολλές προειδοποιήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας» την ώρα που ο κυκλώνας Χάρολντ κατευθυνόταν προς τα Νησιά Σολομώντα. Έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, πρόσθεσε. Ο καπετάνιος ενημερώθηκε για το συμβάν μόνο αφού το πλοίο έφτασε στον προορισμό του.

Το Taimareho αναχώρησε την Πέμπτη το βράδυ από την πρωτεύουσα Χονιάρα με κατεύθυνση τη Δυτική Αρεάρε, στο νησί Μαλάιτα, μια απόσταση μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων. Το πλοίο είχε ναυλωθεί από την κυβέρνηση για να μεταφέρει ανθρώπους στις γενέτειρές τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία covid-19.

Επιζώντες διηγήθηκαν ότι πολλοί άνθρωποι παρασύρθηκαν από τεράστια κύματα και τους ισχυρούς ανέμους και έπεσαν στη θάλασσα, με τουλάχιστον 28 εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί ο αριθμός αυτός.

Νησιά Σολομώντα - ναυάγιο

«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, ο καπετάνιος του πλοίου δεν ενημερώθηκε για την εξαφάνιση των επιβατών μέχρι αυτό να φτάσει στο Αρεάρε», εξήγησε ο Τσαρλς Φοξ Σάου διοικητής του λιμενικού. «Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πόσοι είναι οι αγνοούμενοι, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για το τραγικό συμβάν», πρόσθεσε.

Ο κυκλώνας Χάρολντ έπληξε τα Νησιά Σολομώντα την ώρα που οι αρχές του νησιωτικού κράτους που διαθέτει περιορισμένες ιατρικές υποδομές προσπαθούν να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας covid-19 στη χώρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα μεταξύ των 600.000 κατοίκων.

Ο κυκλώνας, που συνοδευόταν από ανέμους που έπνεα με ταχύτητα έως και 160 χιλιομέτρων την ώρα, ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε ζημιές σε κατοικίες, προτού απομακρυνθεί. Αύριο Κυριακή το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στο Βανουάτου, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Οι υλικές ζημιές στα Νησιά Σολομώντα δεν έχουν εκτιμηθεί ακόμη, αλλά η Αυστραλία έχει κάνει ήδη έκτακτη δωρεά 100.000 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 55.000 ευρώ).

Νησιά Σολομώντα - ναυάγιο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητοΧθες 22:25 | Ειδήσεις

Στο σημείο βρίσκόνται αστυνομικές δυνάμεις που πιθανότατα θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπήςΧθες 23:28 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι μετά την είσοδο των αγροτών στην πίστα του αεροδρομίου το μεσημέρι, αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας του.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφώνΧθες 19:20 | Ειδήσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη.

Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)Χθες 19:36 | Ειδήσεις

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουν στην πολυσέλιδη έκθεσή τους οι έμπειροι ερευνητές της Πυροσβεστικής αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32Στον ΑΝΤ1 ο κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα23:18Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51Καλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητο22:37Μπλόκα Αγροτών: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο 22:23Πάτρα: Διπλός αποκλεισμός από τους αγρότες στην Ολυμπία Οδό22:09ΑΕΚ: Βαρύ διάστρεμμα ο Γκατσίνοβιτς 21:55Χολαργός: 15χρονος συναντήθηκε με κοπέλα και τον μαχαίρωσαν 2 άτομα21:41Υπουργείο Παιδείας: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στον αδερφό του 2χρονου που έχασε τη ζωή του από επίθεση σκύλου21:31Σύσκεψη Αγροτών στο Τρίλοφο: Αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων 21:21Super League: Ο Παναιτωλικός «βύθισε» κι άλλο τον Πανσερραϊκό 21:11Μπλόκα Αγροτών: Η ατζέντα της συνέλευσης των εκπροσώπων της Βορείου Ελλάδος21:01Ορμπάν: Διαβεβαίωση της Τουρκίας για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουγγαρία 20:51Αμφίκλεια: Σοβαρό τροχαίο με δύο νταλίκες και ένα ΙΧ (βίντεο)20:41ANT1 Sports: O Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη νίκη του στη League Phase του Champions League20:27Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)20:13Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφών19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο