LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Απριλίου 2020 11:33

Τραγωδία εν πλω για... την καραντίνα λόγω κορονοϊού

Επιβάτες ενός φέρι μπόουτ, που τους μετέφερε στο σπίτι τους, στο πλαίσιο των μέτρων του κορονοϊού, έπεσαν στη θάλασσα εξαιτίας κυκλώνα!

Νησιά Σολομώντα - ναυάγιο

Τουλάχιστον 28 επιβάτες ενός φέρι μπόουτ που μετέφερε σπίτι τους πολίτες στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού έπεσαν στη θάλασσα εξαιτίας κυκλώνα στα ανοικτά των Νησιών Σολομώντα , μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ένας αριθμός επιβατών εξαφανίστηκε στη θάλασσα αφού παρασύρθηκε από το φέρι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μανασέχ Σοβαγκάρε απευθυνόμενος στους πολίτες. Ο ίδιος εξήγησε ότι το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι «παρά τις πολλές προειδοποιήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας» την ώρα που ο κυκλώνας Χάρολντ κατευθυνόταν προς τα Νησιά Σολομώντα. Έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, πρόσθεσε. Ο καπετάνιος ενημερώθηκε για το συμβάν μόνο αφού το πλοίο έφτασε στον προορισμό του.

Το Taimareho αναχώρησε την Πέμπτη το βράδυ από την πρωτεύουσα Χονιάρα με κατεύθυνση τη Δυτική Αρεάρε, στο νησί Μαλάιτα, μια απόσταση μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων. Το πλοίο είχε ναυλωθεί από την κυβέρνηση για να μεταφέρει ανθρώπους στις γενέτειρές τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία covid-19.

Επιζώντες διηγήθηκαν ότι πολλοί άνθρωποι παρασύρθηκαν από τεράστια κύματα και τους ισχυρούς ανέμους και έπεσαν στη θάλασσα, με τουλάχιστον 28 εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί ο αριθμός αυτός.

Νησιά Σολομώντα - ναυάγιο

«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, ο καπετάνιος του πλοίου δεν ενημερώθηκε για την εξαφάνιση των επιβατών μέχρι αυτό να φτάσει στο Αρεάρε», εξήγησε ο Τσαρλς Φοξ Σάου διοικητής του λιμενικού. «Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πόσοι είναι οι αγνοούμενοι, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για το τραγικό συμβάν», πρόσθεσε.

Ο κυκλώνας Χάρολντ έπληξε τα Νησιά Σολομώντα την ώρα που οι αρχές του νησιωτικού κράτους που διαθέτει περιορισμένες ιατρικές υποδομές προσπαθούν να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας covid-19 στη χώρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα μεταξύ των 600.000 κατοίκων.

Ο κυκλώνας, που συνοδευόταν από ανέμους που έπνεα με ταχύτητα έως και 160 χιλιομέτρων την ώρα, ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε ζημιές σε κατοικίες, προτού απομακρυνθεί. Αύριο Κυριακή το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στο Βανουάτου, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Οι υλικές ζημιές στα Νησιά Σολομώντα δεν έχουν εκτιμηθεί ακόμη, αλλά η Αυστραλία έχει κάνει ήδη έκτακτη δωρεά 100.000 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 55.000 ευρώ).

Νησιά Σολομώντα - ναυάγιο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκα Αγροτών: Live ο χάρτης των κινητοποιήσεωνΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Τα μπλόκα των αγροτών να απλώνονται σε ολοένα και περισσότερες περιοχές.

Δένδιας: Όποιος μετατίθεται σε τόπο που δεν επιθυμεί, δικαιούται από το κράτος την παροχή δωρεάν αξιοπρεπούς και επαρκούς κατοικίαςΣήμερα 15:05 | Ειδήσεις

Τα νέα οικήματα που παραδόθηκαν σήμερα σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική, όπως και αυτά που κατασκευάζονται, εντάσσονται στην πρώτη φάση του νέου στεγαστικού προγράμματος που υλοποιείται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι πολύ σύντομα να μην είμαστε η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην ΕυρώπηΣήμερα 13:46 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων ενώ, περιγράφοντας την εικόνα της Οικονομίας, έκανε λόγο για έναν πολύ μεγάλο οικονομικό μετασχηματισμό που αποτελεί κεκτημένο τα τελευταία χρόνια.

Έληξε ο αποκλεισμός στο λιμάνι του Βόλου - Επιστροφή των αγροτών στο μπλόκο της ΝίκαιαςΣήμερα 13:47 | Ειδήσεις

Με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα είχε αποκλειστεί η κεντρική είσοδος της προβλήτας 1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Together We Shine: Η επίσημη έναρξη της συνεργασίας Athens City Events & Δειπνοσοφιστήριον15:40Ζωγράφου: Άγρια επίθεση σε οδηγό λεωφορείου - Τον χτύπησε οδηγός Ι.Χ. για μια προσπέραση15:36Δένδιας: Όποιος μετατίθεται σε τόπο που δεν επιθυμεί, δικαιούται από το κράτος την παροχή δωρεάν αξιοπρεπούς και επαρκούς κατοικίας 15:26Πανελλαδικό συλλαλητήριο από τους αγροτοκτηνοτρόφους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης15:12Εύβοια: Οδηγός τσιμπήθηκε από σφήκα και καρφώθηκε σε κολώνα με το ΙΧ του14:58Πεσκόφ: Η Ρωσία συμφωνεί με πολλές από τις απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα ο πρόεδρος Τραμπ14:44Μπλόκα Αγροτών: Live ο χάρτης των κινητοποιήσεων14:30Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι πολύ σύντομα να μην είμαστε η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη14:16Έληξε ο αποκλεισμός στο λιμάνι του Βόλου - Επιστροφή των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας14:02Μπλόκο της αστυνομίας στους αγρότες - Δεν τους αφήνουν να πλησιάσουν τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου13:48Υπόθεση Novartis - Γεωργιάδης: Οι δύο κατηγορούμενοι έπαιξαν, ως όργανα, βασικούς ρόλους σε μια σκευωρία13:34ΕΕ: Η κομισιόν ενέκρινε νέο κλιματικό στόχο μέχρι το 204013:20Ηράκλειο - Αγρότες: Προχώρησαν σε κατάληψη κτιρίου της ΑΑΔΕ13:06Υπουργείο Ανάπτυξης: Διακινείται ψευδεπίγραφο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για δωρεάν πακέτο γιορτών12:52Συνάντηση Μητσοτάκη με Αλγερινό ΥΠΕΞ: Αμοιβαία βούληση για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Αλγερίας12:38Θεσσαλονίκη: Σύλληψη οπαδού ομάδας - Στην κατοχή του βρέθηκαν όπλο και φωτοβολίδες12:24Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στα Χανιά12:10Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί των αγροτοκτηνοτροφικών μπλόκων σε 4 τελωνεία της Μακεδονίας11:56Στο λιμάνι του Βόλου οι αγρότες της Θεσσαλίας (εικόνες)11:42Μαρόκο: Αναφορές για 19 νεκρούς από κατάρρευση δύο κτηρίων 11:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο