LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Απριλίου 2020 11:33

Τραγωδία εν πλω για... την καραντίνα λόγω κορονοϊού

Επιβάτες ενός φέρι μπόουτ, που τους μετέφερε στο σπίτι τους, στο πλαίσιο των μέτρων του κορονοϊού, έπεσαν στη θάλασσα εξαιτίας κυκλώνα!

Νησιά Σολομώντα - ναυάγιο

Τουλάχιστον 28 επιβάτες ενός φέρι μπόουτ που μετέφερε σπίτι τους πολίτες στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού έπεσαν στη θάλασσα εξαιτίας κυκλώνα στα ανοικτά των Νησιών Σολομώντα , μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ένας αριθμός επιβατών εξαφανίστηκε στη θάλασσα αφού παρασύρθηκε από το φέρι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μανασέχ Σοβαγκάρε απευθυνόμενος στους πολίτες. Ο ίδιος εξήγησε ότι το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι «παρά τις πολλές προειδοποιήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας» την ώρα που ο κυκλώνας Χάρολντ κατευθυνόταν προς τα Νησιά Σολομώντα. Έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, πρόσθεσε. Ο καπετάνιος ενημερώθηκε για το συμβάν μόνο αφού το πλοίο έφτασε στον προορισμό του.

Το Taimareho αναχώρησε την Πέμπτη το βράδυ από την πρωτεύουσα Χονιάρα με κατεύθυνση τη Δυτική Αρεάρε, στο νησί Μαλάιτα, μια απόσταση μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων. Το πλοίο είχε ναυλωθεί από την κυβέρνηση για να μεταφέρει ανθρώπους στις γενέτειρές τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία covid-19.

Επιζώντες διηγήθηκαν ότι πολλοί άνθρωποι παρασύρθηκαν από τεράστια κύματα και τους ισχυρούς ανέμους και έπεσαν στη θάλασσα, με τουλάχιστον 28 εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί ο αριθμός αυτός.

Νησιά Σολομώντα - ναυάγιο

«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, ο καπετάνιος του πλοίου δεν ενημερώθηκε για την εξαφάνιση των επιβατών μέχρι αυτό να φτάσει στο Αρεάρε», εξήγησε ο Τσαρλς Φοξ Σάου διοικητής του λιμενικού. «Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πόσοι είναι οι αγνοούμενοι, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για το τραγικό συμβάν», πρόσθεσε.

Ο κυκλώνας Χάρολντ έπληξε τα Νησιά Σολομώντα την ώρα που οι αρχές του νησιωτικού κράτους που διαθέτει περιορισμένες ιατρικές υποδομές προσπαθούν να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας covid-19 στη χώρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα μεταξύ των 600.000 κατοίκων.

Ο κυκλώνας, που συνοδευόταν από ανέμους που έπνεα με ταχύτητα έως και 160 χιλιομέτρων την ώρα, ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε ζημιές σε κατοικίες, προτού απομακρυνθεί. Αύριο Κυριακή το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στο Βανουάτου, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Οι υλικές ζημιές στα Νησιά Σολομώντα δεν έχουν εκτιμηθεί ακόμη, αλλά η Αυστραλία έχει κάνει ήδη έκτακτη δωρεά 100.000 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 55.000 ευρώ).

Νησιά Σολομώντα - ναυάγιο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Κακοκαιρία BYRON”: Μήνυμα του 112 σε Μέγαρα και Μάνδρα – Απομακρυνθείτε από υπόγεια και ισόγειαΣήμερα 06:21 | Ειδήσεις

Τα προβλήματα στα Μέγαρα, εντοπίζονται ειδικά στις περιοχές Λάκκα Καλογήρου και Αλμυρές.

“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να απουσιάσουν σήμερα από τις υπηρεσίες τουςΣήμερα 06:48 | Ειδήσεις

Ποιες υπηρεσίες εξαιρούνται και κατά συνέπεια οι υπάλληλοι που τις στελεχώνουν πρέπει να εργαστούν κανονικά.

“Κακοκαιρία BYRON”: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμεραΧθες 12:56 | Ειδήσεις

Πολλές περιφέρειες της χώρας, έχουν τεθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code).

“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιο δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική – Πρόβλημα και στην Εθνική Οδό Αθηνών – ΚορίνθουΣήμερα 07:43 | Ειδήσεις

Στις 12.00 θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για να αξιολογήσει τα μέχρι τώρα δεδομένα και την υπό εξέλιξη κακοκαιρία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εταιρεία με ανακυκλώσιμα υλικά στα Διαβατά (βίντεο)08:22“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιο δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική – Πρόβλημα και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου08:08F1: Ο πιο συναρπαστικός τελικός έρχεται την Κυριακή στις 15:00 ζωντανά σε ANT1 και ΑΝΤ1+07:54“Κακοκαιρία BYRON”: Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική σε Αττική και Πελοπόννησο07:40Νέλσον Μαντέλα: Tο σύμβολο της καταπίεσης και του αγώνα για ισότητα που “έφυγε” σαν σήμερα07:25“Κακοκαιρία BYRON”: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα 07:11“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να απουσιάσουν σήμερα από τις υπηρεσίες τους06:57Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Δεκεμβρίου06:42“Κακοκαιρία BYRON”: Μήνυμα του 112 σε Μέγαρα και Μάνδρα – Απομακρυνθείτε από υπόγεια και ισόγεια06:28Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:14Πάτρα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ - Δύο συλλήψεις23:59Χαλκιδική: Στο εδώλιο 6 άτομα για τον θάνατο 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης23:46Μονακό: Η ομάδα του Σπανούλη κατέγραψε τους περισσότερους πόντους σε αγώνα στην ιστορία της Euroleague23:33ΗΠΑ: Αναστέλλονται τα αιτήματα για μετανάστευση από 19 χώρες 23:23ΚΑΕ Άρης: "Παραδοσιακή" νίκη της Κλούζ23:14Κακοκαιρία Byron: Προειδοποιητικά μηνύματα 112 σε δέκα περιοχές - Οι συστάσεις του υπουργείου Εργασίας23:04“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Μήνυμα του 11222:54Eurovision 2026: Κανονικά η συμμετοχή του Ισραήλ – Τέσσερις χώρες αποχωρούν μετά από την απόφαση22:44Αγρότες- Μπλόκα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου22:34Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της έπληξαν ουκρανικές εγκαταστάσεις υποδομών και μεταφορών22:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο