LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Απριλίου 2020 11:33

Τραγωδία εν πλω για... την καραντίνα λόγω κορονοϊού

Επιβάτες ενός φέρι μπόουτ, που τους μετέφερε στο σπίτι τους, στο πλαίσιο των μέτρων του κορονοϊού, έπεσαν στη θάλασσα εξαιτίας κυκλώνα!

Νησιά Σολομώντα - ναυάγιο

Τουλάχιστον 28 επιβάτες ενός φέρι μπόουτ που μετέφερε σπίτι τους πολίτες στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού έπεσαν στη θάλασσα εξαιτίας κυκλώνα στα ανοικτά των Νησιών Σολομώντα , μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ένας αριθμός επιβατών εξαφανίστηκε στη θάλασσα αφού παρασύρθηκε από το φέρι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μανασέχ Σοβαγκάρε απευθυνόμενος στους πολίτες. Ο ίδιος εξήγησε ότι το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι «παρά τις πολλές προειδοποιήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας» την ώρα που ο κυκλώνας Χάρολντ κατευθυνόταν προς τα Νησιά Σολομώντα. Έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, πρόσθεσε. Ο καπετάνιος ενημερώθηκε για το συμβάν μόνο αφού το πλοίο έφτασε στον προορισμό του.

Το Taimareho αναχώρησε την Πέμπτη το βράδυ από την πρωτεύουσα Χονιάρα με κατεύθυνση τη Δυτική Αρεάρε, στο νησί Μαλάιτα, μια απόσταση μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων. Το πλοίο είχε ναυλωθεί από την κυβέρνηση για να μεταφέρει ανθρώπους στις γενέτειρές τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία covid-19.

Επιζώντες διηγήθηκαν ότι πολλοί άνθρωποι παρασύρθηκαν από τεράστια κύματα και τους ισχυρούς ανέμους και έπεσαν στη θάλασσα, με τουλάχιστον 28 εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί ο αριθμός αυτός.

Νησιά Σολομώντα - ναυάγιο

«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, ο καπετάνιος του πλοίου δεν ενημερώθηκε για την εξαφάνιση των επιβατών μέχρι αυτό να φτάσει στο Αρεάρε», εξήγησε ο Τσαρλς Φοξ Σάου διοικητής του λιμενικού. «Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πόσοι είναι οι αγνοούμενοι, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για το τραγικό συμβάν», πρόσθεσε.

Ο κυκλώνας Χάρολντ έπληξε τα Νησιά Σολομώντα την ώρα που οι αρχές του νησιωτικού κράτους που διαθέτει περιορισμένες ιατρικές υποδομές προσπαθούν να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας covid-19 στη χώρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα μεταξύ των 600.000 κατοίκων.

Ο κυκλώνας, που συνοδευόταν από ανέμους που έπνεα με ταχύτητα έως και 160 χιλιομέτρων την ώρα, ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε ζημιές σε κατοικίες, προτού απομακρυνθεί. Αύριο Κυριακή το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στο Βανουάτου, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Οι υλικές ζημιές στα Νησιά Σολομώντα δεν έχουν εκτιμηθεί ακόμη, αλλά η Αυστραλία έχει κάνει ήδη έκτακτη δωρεά 100.000 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 55.000 ευρώ).

Νησιά Σολομώντα - ναυάγιο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκα αγροτών: Στον "αέρα" το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Διαφωνίες για τη σύνθεση των αγροτικών επιτροπώνΣήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Φορτισμένο παραμένει το κλίμα στους κόλπους των αγροτών μια ημέρα πριν από τις διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ελβετία: Δικαστήριο διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν ΜοντανάΣήμερα 14:19 | Ειδήσεις

Το ζευγάρι έχει εκφράσει τη λύπη του για την πυρκαγιά κι έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί πλήρως με τις ερευνητικές αρχές.

Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφαΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις δύο συναντήσεις των αγροτών με τον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα.

Κύπρος: Βροχή παραιτήσεων για τις αποκαλύψειςΣήμερα 13:46 | Ειδήσεις

Χθες το βράδυ σημειώθηκε καινούργια επίθεση εμπλέκοντας δύο νέα πρόσωπα,  που, έως τώρα, δεν βρίσκονταν στο μάτι του κυκλώματος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 54χρονος που κατηγορείται για κατ' εξακολούθηση βιασμό των παιδιών του15:14Κύπρος: Βροχή παραιτήσεων για τις αποκαλύψεις15:04Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό 45χρονης σε εμπορικό κέντρο14:54Ελβετία: Δικαστήριο διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά14:44Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 50χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι και γυάλινο μπουκάλι σε δύο άτομα14:34Νέα Ιωνία: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 65χρονο14:24Χρυσές σφαίρες: Νικητής της βραδιάς η ταινία "Μια μάχη μετά την άλλη" - Για τον 1ο ανδρικό ρόλο βραβεύθηκε ο Τιμοτέ Σαλαμέ 14:10Χωρίς ταξί για 48 ώρες η χώρα - Αποφασίσθηκε απεργία από αύριο, Τρίτη 13/113:56Ιράν: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις αρκεί να είναι δίκαιες13:46Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφα13:36Σε υψηλούς τόνους η εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Καταγγελίες ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψη13:26Μπλόκα αγροτών: Στον "αέρα" το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Διαφωνίες για τη σύνθεση των αγροτικών επιτροπών13:16Κλειστά από σήμερα τα αεροδρόμια Σαντορίνης και Κέρκυρας13:06Πέθανε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και εμβληματική φιγούρα του γαλλικού ποδοσφαίρου, Ρολάν Κουρμπίς12:56Γερμανία: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λόγω χιονιού και πάγου12:46Τέμπη - Δίκη για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού12:36Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους από διευθυντής του γραφείου του Χριστοδουλίδη μετά το βίντεο12:26Κύπελλο Ελλάδας: Οι διαιτητές των προημιτελικών12:16Βουλή - Εξεταστική επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ: Διεύρυνση καταλόγου μαρτύρων ζητά η αντιπολίτευση12:06Αλυσίδες στα ορεινά και κλειστά σχολεία σε Δράμα και Ξάνθη λόγω του χιονιά11:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο