LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2020 11:01 | Ανανέωση: 28 Μαρτίου 2020 10:42

Κεραμεώς στον ΑΝΤ1: θα κάνουμε τα πάντα για να μην γίνουν οι Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο

Οι εναλλακτικές λύσεις, βάσει των οδηγιών των επιδημιολόγων. Τι θα γινει με τις εξετάσεις στις άλλες τάξεις του Λυκείου και στα Πανεπιστήμια. Μεγάλη ανταπόκριση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Νίκη Κεραμέως - Πρωινοί Τύποι - ΑΝΤ1

«Ξεκινούν την Δευτέρα έως και τις 9 Απριλίου οι αιτήσεις για την συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες είναι στόχος μας να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία έναρξης», επεσήμανε η Νίκη Κεραμεώς, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε η Υπ. Παιδείας, «έχουμε λάβει όλα τα μέτρα, ακόμη και αν συνεχιστεί η πανδημία, έχουμε μεριμνήσει να υπάρχουν λύσεις, να υπάρξει μείωση της ύλης, ακόμη και να μην είναι πολλά παιδιά στις αίθουσες, αν μας πουν οι ειδικοί ότι μπορούν να γίνουν οι Εξετάσεις τον Ιούνιο ή τον Ιούλιου», υπογραμμίζοντας «θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Σεπτέμβριο».

Σε ότι αφορά τις εξετάσεις στις άλλες τάξεις του Λυκείου, η κ. Κεραμέως είπε ότι «ως έχει η απαγόρευση λειτουργίας των σχολείων φθάνει έως το τέλος Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις που έχουμε είναι η παράταση του σχολικού έτους και η μείωση της ύλης», επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα χαθούν ούτε οι εξετάσεις ούτε το σχολικό έτος».

Για τα μαθήματα εξ αποστάσεως, η Υπ. Παιδείας είπε ότι υπάρχει ενθουσιασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα και δη στους μαθητές που αντιμετωπίζουν κάτι καινούριο, σημειώνοντας ότι «είναι εργαλεία που μας βοηθούν να κρατήσουμε ζωντανή την μαθησιακή διαδικασία» και αναφέροντας ότι την Παρασκευή έγιναν περισσότερε από 15.000 ψηφιακές τάξεις.

Σε ότι αφορά την ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία η ανταπόκριση είναι μεγάλη, επεσήμανε η κ Κεραμέως, αναφέροντας ότι έχουν εγγραφεί στις σχετικές πλατφόρμες, που διαρκώς αναβαθμίζονται, 165.000 εκπαιδευτικοί και 700.000 μαθητές. Παράλληλα, ανέφερε ότι από την Δευτέρα αρχίζουν μαθήματα από την «εκπαιδευτική τηλεόραση» στην ΕΡΤ.

Σε ότι αφορά τα μαθήματα στα ΑΕΙ, η Υπ. Παιδείας είπε ότι «προχωράει κανονικά το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια, τα οποία είναι πιο εξοικειωμένα με την εξ αποστάσεως διδασκαλία και δεν υπάρχει ζήτημα με το ακαδημαϊκό έτος».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική ΜακεδονίαΣήμερα 14:35 | Ειδήσεις

Στο μπλόκο του κόμβου του Φιλώτα ο δρόμος θα κλείσει στις 17:00 έως 19:00.

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ: Ολοκληρώθηκε η πορεία - Νέα συγκέντρωση σήμερα στο κέντρο της ΑθήναςΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τα χρόνια προβλήματα του κλάδου.

Μάλγαρα: Αγρότες μοίρασαν ρύζι σε διερχόμενους οδηγούςΣήμερα 13:36 | Ειδήσεις

Την Τετάρτη, οι αγρότες θα αποκλείσουν επ' αόριστον την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης η οποία  παραμένει ανοιχτή μέχρι και σήμερα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματοςΣήμερα 14:04 | Ειδήσεις

Νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθεροι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, πατέρας και γιος με περιοριστικούς όρους. Η διαδικασία συνεχίζεται.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επιπλέον πληρωμές σε αγρότες από ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΓΑ σήμερα: Θα καταβληθεί ποσό άνω των 480 εκατ.ευρώ15:28Ηράκλειο: Ημίγυμνος άνδρας προκάλεσε ζημιές σε σούπερ μάρκετ, βιτρίνες, αυτοκίνητα15:18Μπλόκα Αγροτών: Συζητείται το να "ανοίξουν" τους δρόμους για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων15:08Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία14:58Γαλλία: Αγρότες αποκλείουν δρόμους σε όλη τη χώρα14:48Αποκαλύψεις - Χαλάνδρι: Διευθύντρια και καθηγητές έπιασαν με κόφτη το χέρι μαθητή - Προσπαθούσαν να σπάσουν την κατάληψη14:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος14:28Επιστροφή στις νίκες «ψάχνει» ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος την Βαλένθια14:18Γαλλία: Δυο παιδιά νεκρά εξαιτίας έκρηξης σε πολυκατοικία κοντά στη Λιόν14:08Επίθεση στο πανεπιστήμιο Brown: Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος - Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο13:58Μάλγαρα: Αγρότες μοίρασαν ρύζι σε διερχόμενους οδηγούς13:48Οι παρουσιαστές του ΑΝΤ1 μας καλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης13:3824ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ: Ολοκληρώθηκε η πορεία - Νέα συγκέντρωση σήμερα στο κέντρο της Αθήνας13:28Ιωάννινα: Συνελήφθη 23χρονη που μετέφερε με αυτοκίνητο της 215 κιλά κάνναβης έχοντας μαζί της το 2,5 ετών παιδί της 13:18Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα – Γυναίκα εγκλωβίστηκε στο μπαλκόνι (βίντεο)13:08Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη 12:58Μπλόκα αγροτών στη Θεσσαλονίκη: Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Αθήνας12:48Γερμανία: Συνελήφθη 21χρονος ως ύποπτος για τον σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά12:38Τραγωδία στη Φωκίδα: Βρέθηκε απανθρακωμένη σορός σε αυτοκίνητο - Πυρκαγιά την ίδια ώρα στο σπίτι του12:28ΔΥΠΑ: Ξεκινά στις 17 Δεκεμβρίου η προπληρωμή επιδομάτων και βοηθημάτων12:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο