LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2020 11:01 | Ανανέωση: 28 Μαρτίου 2020 10:42

Κεραμεώς στον ΑΝΤ1: θα κάνουμε τα πάντα για να μην γίνουν οι Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο

Οι εναλλακτικές λύσεις, βάσει των οδηγιών των επιδημιολόγων. Τι θα γινει με τις εξετάσεις στις άλλες τάξεις του Λυκείου και στα Πανεπιστήμια. Μεγάλη ανταπόκριση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Νίκη Κεραμέως - Πρωινοί Τύποι - ΑΝΤ1

«Ξεκινούν την Δευτέρα έως και τις 9 Απριλίου οι αιτήσεις για την συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες είναι στόχος μας να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία έναρξης», επεσήμανε η Νίκη Κεραμεώς, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε η Υπ. Παιδείας, «έχουμε λάβει όλα τα μέτρα, ακόμη και αν συνεχιστεί η πανδημία, έχουμε μεριμνήσει να υπάρχουν λύσεις, να υπάρξει μείωση της ύλης, ακόμη και να μην είναι πολλά παιδιά στις αίθουσες, αν μας πουν οι ειδικοί ότι μπορούν να γίνουν οι Εξετάσεις τον Ιούνιο ή τον Ιούλιου», υπογραμμίζοντας «θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Σεπτέμβριο».

Σε ότι αφορά τις εξετάσεις στις άλλες τάξεις του Λυκείου, η κ. Κεραμέως είπε ότι «ως έχει η απαγόρευση λειτουργίας των σχολείων φθάνει έως το τέλος Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις που έχουμε είναι η παράταση του σχολικού έτους και η μείωση της ύλης», επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα χαθούν ούτε οι εξετάσεις ούτε το σχολικό έτος».

Για τα μαθήματα εξ αποστάσεως, η Υπ. Παιδείας είπε ότι υπάρχει ενθουσιασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα και δη στους μαθητές που αντιμετωπίζουν κάτι καινούριο, σημειώνοντας ότι «είναι εργαλεία που μας βοηθούν να κρατήσουμε ζωντανή την μαθησιακή διαδικασία» και αναφέροντας ότι την Παρασκευή έγιναν περισσότερε από 15.000 ψηφιακές τάξεις.

Σε ότι αφορά την ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία η ανταπόκριση είναι μεγάλη, επεσήμανε η κ Κεραμέως, αναφέροντας ότι έχουν εγγραφεί στις σχετικές πλατφόρμες, που διαρκώς αναβαθμίζονται, 165.000 εκπαιδευτικοί και 700.000 μαθητές. Παράλληλα, ανέφερε ότι από την Δευτέρα αρχίζουν μαθήματα από την «εκπαιδευτική τηλεόραση» στην ΕΡΤ.

Σε ότι αφορά τα μαθήματα στα ΑΕΙ, η Υπ. Παιδείας είπε ότι «προχωράει κανονικά το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια, τα οποία είναι πιο εξοικειωμένα με την εξ αποστάσεως διδασκαλία και δεν υπάρχει ζήτημα με το ακαδημαϊκό έτος».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΣήμερα 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο