LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Μαρτίου 2020 14:19 | Ανανέωση: 27 Μαρτίου 2020 14:19

Μητσοτάκης: κανένας εφησυχασμός για την κατάσταση στον Έβρο

Τι είπε ο Πρωθυπουργός, σε τηλεδιάσκεψη, για την φύλαξη των συνόρων, τον φράχτη και το κεκτημένο για Ελλάδα και ΕΕ.

Μητσοτάκης - Εβρος - Τηλεδιάσκεψη

Τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση στα σύνορα και ειδικότερα στον Εβρο, πραγματοποίησε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνου Φλώρου και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στην έναρξη της σύσκεψης, ο Πρωθυπουργός τόνισε:
«Ήθελα να συζητήσουμε τις εξελίξεις στα σύνορα, όπου διαπιστώσαμε ότι ο πρόχειρος καταυλισμός, ο οποίος είχε δημιουργηθεί μετά το Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας, φαίνεται να έχει διαλυθεί και όσοι βρίσκονταν στα σύνορα του Έβρου να έχουν απομακρυνθεί από εκεί.
Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ και πάλι την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και όσους συνεισέφεραν σε αυτή την πολύ μεγάλη, επίπονη προσπάθεια να φυλάξουμε τα σύνορά μας όλο αυτό τον τελευταίο μήνα.
Ενδεχομένως να κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά η μάχη αυτή -μην έχετε καμία αμφιβολία- ότι συνεχίζεται. Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ένα πολύ σημαντικό κεκτημένο για λογαριασμό της χώρας και για λογαριασμό της Ευρώπης. Τη δυνατότητα και την αποτελεσματικότητα να φυλάμε τα σύνορά μας χερσαία και θαλάσσια.
Και το γεγονός ότι μπορεί τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, μήνες να μην έχουμε αυτού του είδους τις αυξημένες πιέσεις, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε εγκαθιδρύσει ένα μηχανισμό ανθρώπινο, τεχνολογικό, αλλά και σε επίπεδο φυσικών μέσων που να εξασφαλίζει ότι τα σύνορά μας ήταν, είναι και θα παραμείνουν απόλυτα προστατευμένα, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς ξανά να εκβιάσει την Ευρώπη και την Ελλάδα, όπως κάποιοι επιχείρησαν να το κάνουν τον τελευταίο μήνα».
Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο το επόμενο διάστημα και να γίνει αναδιοργάνωση δυνάμεων δίχως να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Τονίστηκε επίσης, ότι πρέπει να δοθεί βάρος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και ότι είναι σημαντικό να υπάρχει τακτική ευρωπαϊκή παρουσία στον Έβρο και στα νησιά.
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο