LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Μαρτίου 2020 22:30

Κορονοϊός: τα ΗΑΕ έστειλαν υγειονομικό υλικό στην Ελλάδα (εικόνες)

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης με τα Η.Α.Ε. αποδεικνύονται πολύτιμες, αυτές τις δύσκολες ώρες...

Ελευθέριος Βενιζέλος - υγειονομικό υλικό - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Υγειονομικό υλικό το οποίο θα διατεθεί άμεσα στις ιατρικές μονάδες της χώρας για την ενίσχυση των αναγκών στη μάχη κατά του COVID-19 απέστειλαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη χώρα μας.

Το υγειονομικό υλικό περίπου 11 τόνων έφτασε απόψε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με ειδική πτήση της Etihad Airways και περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ειδικές φόρμες ιατρικής προστασίας, ιατρικά γάντια, καλύμματα ιατρικών παπουτσιών και απολυμαντικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου η βοήθεια έρχεται μετά από πρωτοβουλία των Α.Ε. Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Διαδόχου του Abu Dhabi & Αναπληρωτή Ανώτατου Διοικητή των Εμιρατινών Ενόπλων Δυνάμεων, και Α.Ε. Sheikh Tahnoon Bin Zayed Al Nahyan, Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των Η.Α.Ε, «και επιβεβαιώνει τη στενή σχέση των Η.Α.Ε. με την Ελλάδα. Μια σχέση που ξεκινά από την οικονομική συνεργασία αλλά με την εμπιστοσύνη που αυτή χτίζει εξελίσσεται σε δεσμό φιλίας».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε προσωπικά τους Α.Ε. Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Διάδοχο του Abu Dhabi & Αναπληρωτή Ανώτατου Διοικητή των Εμιρατινών Ενόπλων Δυνάμεων, και Α.Ε. Sheikh Tahnoon Bin Zayed Al Nahyan, Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των Η.Α.Ε, και τόνισε ότι «Οι σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης με τα Η.Α.Ε. αποδεικνύονται πολύτιμες, αυτές τις δύσκολες ώρες, και ήδη βρίσκουν έκφραση με την αλληλεγγύη που εκδηλώνεται, ιδίως με την αποστολή πολύτιμου υγειονομικού υλικού».

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης το υλικό παρέλαβε η βασική ομάδα που εργάζεται ώστε να θωρακιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα: Μάριος Θεμιστοκλέους, πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιώργος Μυλωνάκης, γενικός γραμματέας της Βουλής, Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας Εξωστρέφειας.

Ελευθέριος Βενιζέλος - υγειονομικό υλικό - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ελευθέριος Βενιζέλος - υγειονομικό υλικό - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ελευθέριος Βενιζέλος - υγειονομικό υλικό - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαEurobasket 2025: Πανηγυρική πρόκριση της Ελλάδας στους "8" - Υπερίσχυσε 84-79 απέναντι στο ΙσραήλΣήμερα 00:02 | Ειδήσεις

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο παίκτης που πήρε από το... χέρι την εθνική για να την οδηγήσει στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με 37 πόντους (18/21 δίποντα), 10 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Ματωμένο φεγγάρι: Εντυπωσιακές εικόνες χάρισε η ολική έκλειψη σελήνηςΧθες 23:18 | Ειδήσεις

Το φαινόμενο ήταν ορατό σε ολόκληρη τη χώρα.

Πίπκο στον ANT1: Η μαζική επίδειξη δύναμης των αντιπάλων μας μπορεί να θεωρηθεί ως σημαντικό κοπλιμέντοΧθες 20:42 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το κοινό μέτωπο του προέδρου της Κίνας, του Ρώσου προέδρου και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τη βελτίωση στο εισόδημα θα την δουν οι μισθωτοί από την πρώτη μισθοδοσία του επομένου έτουςΧθες 12:40 | Ειδήσεις

"Το όφελος για τα νοικοκυριά, τους νέους, τους συνταξιούχους, όλους τους Ελληνες θα είναι πολύ σημαντικό και αυτή είναι απάντηση στην ακρίβεια", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Eurobasket 2025: Πανηγυρική πρόκριση της Ελλάδας στους "8" - Υπερίσχυσε 84-79 απέναντι στο Ισραήλ23:57Ο Τραμπ προειδοποιεί "για τελευταία φορά" τη Χαμάς να αποδεχθεί τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων23:40Ματωμένο φεγγάρι: Εντυπωσιακές εικόνες χάρισε η ολική έκλειψη σελήνης23:25Πυροσβεστική: 30 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο23:10Η "απόδραση" της Καρυάτιδας από το Βρετανικό Μουσείο, με τη βοήθεια του ΑΙ 22:55ΗΠΑ: Η Ρωσία δεν δείχνει ότι θέλει να τελειώσει διπλωματικά τον πόλεμο22:40Λάρισα: Φωτιά κοντά στο Νέο Κοιμητήριο και τις Φυλακές της πόλης22:25Εντυπωσιακές εικόνες στις Βρυξέλλες: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Παλαιστίνης 22:10Χανιά: Τους μαχαίρωσαν μέσα στο σπίτι τους21:55ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 12 Σεπτεμβρίου21:41ΗΠΑ – Ουκρανία: Ο Τραμπ δηλώνει έτοιμος να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία21:27EuroBasket 2025: Ο Ντόντσιτς έστειλε την Σλοβενία στους “8” και την Ιταλία… σπίτι της21:12Σουηδία: Πρωτοφανείς πλημμύρες από σφοδρές βροχοπτώσεις20:59Πίπκο στον ANT1: Η μαζική επίδειξη δύναμης των αντιπάλων μας μπορεί να θεωρηθεί ως σημαντικό κοπλιμέντο 20:45ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου20:45Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:17Ισραήλ: Νέος βομβαρδισμός πολυώροφης πολυκατοικίας στη Γάζα – Είχε προειδοποιήσει για εκκένωση (βίντεο)20:02Κόλπος Αγίου Όρους: Σώοι οι 4 επιβάτες του σκάφους που βυθίστηκε19:47Ναρκωτικά: Παρέλαβαν μεγάλη ποσότητα από το εξωτερικό μέσω δέματος19:32ΣΑΤΑ: 48ωρη απεργία στα ταξί – Πότε τραβάνε χειρόφρενο19:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο