LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Μαρτίου 2020 14:41 | Ανανέωση: 21 Μαρτίου 2020 14:36

Κορονοϊός: αυξημένη η έξοδος από τις μεγάλες πόλεις παρά τις εκκλήσεις

Αρκετοί είναι εκείνοι που αψήφησαν τις εκκλήσεις "να μείνουμε σπίτι" λόγω κορονοϊού. Τα επίσημα στοιχεία από τους σταθμούς διοδίων.

Έξοδος - Εθνική Οδός

Αψήφησαν και πάλι τις προειδοποιήσεις των ειδικών και τις εκκλήσεις για παραμονή στο σπίτι, οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων, συνεχίζοντας τις μετακινήσεις τους στην επαρχία, όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία από τους σταθμούς διοδίων.

Από τα διόδια της Ελευσίνας με κατεύθυνση προς Κόρινθο πέρασαν μέχρι χθες τις 3.00 μ.μ. που άρχισαν οι προειδοποιήσεις, 7.778 αυτοκίνητα ενώ την Παρασκευή 13 Μαρτίου είχαν περάσει 22.6012 αυτοκίνητα.

Αντίστοιχα, από τα διόδια Αφιδνών με κατεύθυνση προς Λαμία πέρασαν 10.938 αυτοκίνητα από 25.788 που είχαν περάσει Παρασκευή 13 του μηνός, ενώ από τα διόδια των Μαλγάρων-Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την Αθήνα πέρασαν 5.274 οχήματα από 14.160 την προηγούμενη Παρασκευή.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι σαφώς λιγότερα τα οχήματα που μετακινήθηκαν προς την επαρχία, αυτήν την Παρασκευή, αλλά και πάλι το μέγεθος της εξόδου παραμένει μεγάλο, δεδομένων των συνθηκών.

Παράλληλα, και αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως και το προηγούμενο, υπήρξε μετακίνηση Θεσσαλονικέων προς τη Χαλκιδική. «Έχουμε λίγο πιο αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων σε σχέση με χθες, σε κάθε περίπτωση όμως είναι λιγότεροι εκείνοι που ξεκίνησαν χθες και σήμερα για τη Χαλκιδική σε σχέση με αυτούς που ήρθαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος.

Ο ίδιος διευκρινίζει, μάλιστα, πως «πολλοί από αυτούς που ήρθαν πριν μια εβδομάδα, παρέμειναν στη Χαλκιδική, όπως φαίνεται και από την κίνηση που υπήρξε κατά τη διάρκεια των περασμένων ημερών στις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ της περιοχής». «Η δική μας παραίνεση προς τον κόσμο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μη μετάδοση του κορονοϊού, ήταν, αφού ήρθαν όσοι ήρθαν, τουλάχιστον να παραμείνουν στο σπίτι. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που βγαίνουν και έξω και δεν αναμένεται να βοηθήσει την κατάσταση ο καιρός που σήμερα είναι καταπληκτικός» προσθέτει ο κ. Γιώργος. Απευθύνει, άλλωστε, έκκληση σε όλους να σκεφτούν τον περίγυρό τους και τους δικούς τους ανθρώπους και να αναλογιστούν ότι το σύστημα υγείας στη Χαλκιδική δεν «σηκώνει» μεγάλη επιβάρυνση.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε εξοργισμένος για όλους όσοι εγκατέλειψαν το Λεκανοπέδιο για το Σαββατοκύριακο, κατηγορώντας τους για ανευθυνότητα και αναφέροντας ότι «έτσι εξαπλώθηκε ο κορονοϊός στην Ιταλία. Από ανθρώπους που έφυγαν από τις πόλεις και πήγαν στα χωριά». 

Θεσσαλονικείς συρρέουν στη Χαλκιδική για βόλτες και ψώνια

«Έχουμε λίγο πιο αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων σε σχέση με χθες, σε κάθε περίπτωση όμως είναι λιγότεροι εκείνοι που ξεκίνησαν χθες και σήμερα για τη Χαλκιδική σε σχέση με αυτούς που ήρθαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος.

Διευκρινίζει δε πως «πολλοί από αυτούς που ήρθαν πριν μια εβδομάδα, παρέμειναν στη Χαλκιδική, όπως φαίνεται και από την κίνηση που υπήρξε κατά τη διάρκεια των περασμένων ημερών στις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ της περιοχής».

«Η δική μας παραίνεση προς τον κόσμο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μη μετάδοση του κορονοϊού, ήταν, αφού ήρθαν όσοι ήρθαν, τουλάχιστον να παραμείνουν στο σπίτι. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που βγαίνουν και έξω και δεν αναμένεται να βοηθήσει την κατάσταση ο καιρός που σήμερα είναι καταπληκτικός» προσθέτει ο κ. Γιώργος.

Απευθύνει μάλιστα έκκληση σε όλους να σκεφτούν τον περίγυρό τους και τους δικούς τους ανθρώπους και να αναλογιστούν ότι το σύστημα υγείας στη Χαλκιδική δεν «σηκώνει» μεγάλη επιβάρυνση.

Παπαστεργίου: Δεν είναι Δεκαπενταύγουστος, δεν είναι πανηγύρι

Έκκληση σε δραματικούς τόνους να παραμείνουν οι πολίτες στα σπίτια τους απευθύνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, στον λογαριασμό του στο Facebook. Σε ανάρτηση του αναφέρει:

Ρε πατέρα, ρε μάνα, κυρ Θανάση… κάτσε μέσα ρε γαμώτο. Και εσύ ρε φίλε, συμπολίτη, ρε μεγάλε με την μπάλα του μπάσκετ, πού πάτε ρε; Πάτε καλά; 

Κατά τις 21.00 σήμερα με πήρε ένας γιατρός του Νοσοκομείου μας τρελαμένος. «Ρε Δημήτρη, που πάνε όλοι αυτοί; Δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται;». 

Όχι, δυστυχώς γιατρέ μου δεν καταλαβαίνουν. Το πρωί η πόλη είχε σχεδόν μποτιλιάρισμα, το γεγονός ότι στην περιοχή δεν έχουμε κανένα επίσημο κρούσμα μας δίνει την βλακώδη πολυτέλεια να σουλατσάρουμε, να ερχόμαστε στο Δημαρχείο και να κάνουμε τσαμπουκάδες στους υπαλλήλους που σου λένε πως το αίτημά σου δεν είναι επείγον, να αλλάζουμε σημείο περιπάτου και από το πάρκο του Αη Γιώργη που ο κακός Δήμαρχος έκλεισε, να πάμε στο πάρκο της Σωτήρας ή του Πυργετού που δεν έχουν περίφραξη και συνεπώς δεν κλειδώνουν, να πάμε στα κοντινά χωριά που κάποιοι (λίγοι) πονηροί έχουν ανοίξει τα καφενεία στη ζούλα για να πουλήσουν 10 τσίπουρα.

Πού πάτε εσείς ο μόνιμοι κάτοικοι; Τώρα θυμηθήκατε να κάνετε τουρισμό στην πόλη σας; Πού πάτε εσείς που φύγατε από τα αστικά κέντρα και ήρθατε στα χωριά σας, τα χωριά μας; Πού πάτε εσείς που ήρθατε από το εξωτερικό να δείτε τους γονείς σας και (κάποιοι) δεν τηρείτε την καραντίνα των 14 ημερών, όπως έχετε υποχρέωση;

Ρε σεις, δεν είναι Δεκαπενταύγουστος, δεν έχουμε πανηγύρι στο χωριό με τη Γωγώ Τσαμπά, δεν θα βγάλουμε κλαρίνα. Και μάλλον δεν θα βγάλουμε ούτε το καλοκαίρι γιατί αν πεθάνουν μερικοί δικοί σας, θα λέμε πως έχουμε πένθος λόγω του άτιμου του ιού. Όχι, λόγω της δικής μας επιπολαιότητας θα γίνει ό,τι θα γίνει.

Σήμερα ζήτησα από την Αστυνομική Διεύθυνση και από τη Δημοτική Αστυνομία ελέγχους για όλα τα παραπάνω. Για τους μόνιμους κατοίκους, σοβαρευτείτε. Φοβάμαι πως η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας μόνον θα μας σώσει, αφού δε βάζουμε μυαλό. Για τους επισκέπτες, αν ήρθατε, κακώς ήρθατε αλλά τουλάχιστον μείνετε μέσα. Για όλους μας, καλό κουράγιο. Ο Δήμος Τρικκαίων πάντως θα συνεχίσει να κάνει ό,τι καλύτερο, ό,τι περισσότερο, ό,τι πιο ανθρώπινο μπορεί.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει «Πέρα από τις ανεύθυνες κι άσκοπες μετακινήσεις, υπάρχει ο καθημερινός κι αθέατος συνωστισμός, μαζί με έλλειψη μέτρων προστασίας, ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς, σε μέσα μεταφοράς, σε ουρές όπου ο κόσμος, ακόμη κι ευπαθείς ομάδες, προμηθεύονται φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Κι εκεί η κυβέρνηση δε δείχνει την ίδια αποφασιστικότητα για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα, που αποτελούν επίσης επικίνδυνες εστίες διασποράς του ιού».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο