LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 19 Φεβρουαρίου 2020 14:20 | Ανανέωση: 19 Φεβρουαρίου 2020 14:20

Έρευνα για τον ιατροδικαστή και την “σεξουαλική κακοποίηση” στο νεκρό βρέφος

Ποιος ζήτησε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στον απόηχο του σάλου και των αντιδράσεων της κοινότητας των Σύρων στην Ελλάδα.

Βρέφος - Πόδι

Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, προκάλεσε ο χειρισμός της υπόθεσης του θανάτου του 11μηνου βρέφους στου Ζωγράφου.

Ο υπουργός διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος του Ιατροδικαστή, που στο αρχικό του πόρισμα διαπίστωσε σεξουαλική κακοποίηση του μωρού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός ζήτησε να ερευνηθεί η υπόθεση από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007.

Λέων: δεν τηρήθηκε το "Πρωτόκολλο"

Στην υπόθεση με το νεκρό βρέφος «δεν τηρήθηκε το ιατροδικαστικό πρωτόκολλο», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Δρ. Γρηγόρη Λέων.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων, στη συγκεκριμένη υπόθεση «δεν τηρήθηκαν οι κανόνες, δηλαδή το πρωτόκολλο της ιατροδικαστικής επιστήμης και δεν γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό. Μου έκανε και εμένα εντύπωση το τόσο βιαστικό πρώτο πόρισμα, γιατί έτσι στιγματίζεται μια οικογένεια», ενώ πρόσθεσε πως «αν κριθεί, ότι υπήρξε παράπτωμα μπορεί να έχουν κάποια πειθαρχική ποινή». 

«Να είμαστε πιο προσεκτικοί προτού μιλήσουμε στα Μέσα», συνέστησε επίσης ο Γρ.Λέων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

«Εμείς οι ιατροδικαστές ως επιστήμονες πρέπει να λειτουργούμε με επιστημονικούς κανόνες. Όταν λειτουργούμε έτσι, αποφεύγονται τα λάθη. Στη συγκεκριμένη υπόθεση έγινε μια βεβιασμένη αρχική πρώτη εκτίμηση, πρώτα ανεπίσημα και μετά επίσημα, χωρίς οι συνάδελφοι να έχουν ολοκληρώσει το σύνολο της ιατροδικαστικής εξέτασης. Μια κλινική εξέταση, ένα βασικό σημείο που περιλαμβάνει είναι η ενδελεχής λήψη ιστορικού. Αν σε μια ανάλογη περίπτωση ένας ιατροδικαστής λάμβανε σωστά το ιστορικό του μωρού, της φαρμακευτικής του αγωγής και του τρόπου χορήγησης του φαρμάκου, θα είχε αποφευχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία. Αυτό που αντιλαμβάνομαι, τόσο εγώ όσο και όποιος επιστήμονας διαβάζει είναι, ότι εδώ δεν έχουμε ακόμα αιτία θανάτου (περιμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις) και από ό,τι φαίνεται οι κακώσεις στην πρωκτική περιοχή πιθανότατα οφείλονται στην θεραπεία που έκανε το μωρό. Δεν τηρήθηκαν, λοιπόν, οι κανόνες, δηλαδή το πρωτόκολλο της ιατροδικαστικής επιστήμης και δεν γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό. Μου έκανε και εμένα εντύπωση το τόσο βιαστικό πρώτο πόρισμα, γιατί έτσι στιγματίζεται μια οικογένεια. Αν κριθεί, ότι υπήρξε παράπτωμα μπορεί να έχουν κάποια πειθαρχική ποινή», είπε ο κ. Λέων στο Infokids,gr.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία δεν έχει κάποιο ξεχωριστό όργανο που να γνωμοδοτεί τέτοια θέματα. «Είμαστε βέβαιοι, ότι θα αναλάβει το υπ. Δικαιοσύνης, το οποίο διαθέτει αξιόλογους συναδέλφους, με επικεφαλής τον κ. Καρακούκη που κοσμεί την υπηρεσία και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με αυτά τα θέματα, οπότε πιστεύω ότι θα πράξει τα δέοντα. Ωστόσο, και οι ίδιοι οι γονείς έχουν όλα τα νόμιμα μέσα για να κινηθούν αναλόγως», κατέληξε.

Για την τραγωδία που βιώνει, αλλά και την περιπέτεια στην οποία μπήκε μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο νεαρός πατέρας που ενώ έχασε το 11 μηνών βρέφους του, κατηγορήθηκε και για τη σεξουαλική του κακοποίηση.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του βρέφους, που οι γονείς του μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις του την Κυριακή στο Παίδων «Αγία Σοφία» συμπέρανε παρά φύσιν κακοποίηση του παιδιού, με τις δηλώσεις του αναφορικά με τα συμπεράσματά του να κάνουν το γύρο των Μέσων Ενημέρωσης.

Ο πατέρας από την πλευρά του, δεν σκοπεύει να καταθέσει μηνύσεις, ενώ υπογράμμισε την καλή συνεργασία που είχε με την Ελληνική Αστυνομία, μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», λίγες ώρες αφού είχε ευχαριστήσει τους αστυνομικούς για την επιμονή τους να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα.

«Δόξα τω Θεώ έλαμψε η αλήθεια, από όλες τις πλευρές», είπε ο πατέρας, που έκανε λόγο για «διπλό χτύπημα» αφού όχι μόνο έχασε το κοριτσάκι του, αλλά κατηγορήθηκε και για το βιασμό του.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της ΑθήναςΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Φιντάν, στόχος της Άγκυρας παραμένει η μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου «σε περιοχή σταθερότητας και ευημερίας», κάτι που –όπως είπε– αποτελεί «ξεκάθαρη βούληση του Προέδρου» της Τουρκίας.

Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχουςΣήμερα 22:07 | Ειδήσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν εντός 60-90 ημερών.

Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)Σήμερα 22:29 | Ειδήσεις

Στο σημείο χρειάστηκε να μεταβεί γερανοφόρο όχημα,  για  να  επαναφέρει σε ορθή θέση το φορτηγό και να ακολουθήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Εντοπίστηκε και ο δεύτεροςΣήμερα 21:52 | Ειδήσεις

Ο δεύτερος δράστης  εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχους22:32"Οσμή σκανδάλου" ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εύβοια: Ψάχνουν πού πήγαν 6,5 εκατ. ευρώ22:24Σοβαρό τροχαίο στην Άρτα: Φορτηγό ανετράπη σε παράδρομο της Ιονίας Οδού - Εγκλωβισμένος ο οδηγός22:16Μετρό Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 27 εκατ. μετακινήσεις εξυπηρέτησαν οι συρμοί22:08Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Εντοπίστηκε και ο δεύτερος21:58Ηλεία: 13χρονος μπήκε σε σχολείο και χτύπησε 12χρονο στο πρόσωπο 21:48Γαλλία: Η χώρα επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision και την αντίθεσή της σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ21:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στο Μέτρο 2321:28Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά οι επιθέσεις δεν δικαιολογούνται21:18Λαμία: Δύο άνδρες είχαν στήσει ενέδρα έξω από μπαρ - Λήστεψαν και έδειραν έναν 35χρονο21:08Θρακομακεδόνες: Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από εκτεθειμένο καλώδιο κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου20:58Αυστραλία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών 20:48ANT1 Sports: Πρώτη νίκη στο Champions League για τον Ολυμπιακό 20:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο