LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 07 Φεβρουαρίου 2020 16:22

Γεραπετρίτης: Έτσι θα γίνει η αφαίρεση βαθμών από ομάδες με πολυιδιοκτησία

Τι είπε για τις επαφές με την UEFA, το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος και την αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

διαιτητής - ποδόσφαιρο

Διευκρινίσεις σχετικά με το πώς θα αφαιρούνται βαθμοί από τις ομάδες που θα κρίνεται από δικαιοδοτικό όργανο ότι βρίσκονται σε καθεστώς πολυιδιοκτησίας έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6” ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει παραβίαση αφαιρούνται 5-10 βαθμοί από την τρέχουσα βαθμολογία. Εντός εύλογου χρόνου, όπως προβλέπεται, θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση όσων παραβίασαν τη διάταξη. Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει είτε αυτεπαγγέλτως ή από καταγγελία νέα διαδικασία, με την οποία θα διαπιστωθεί μη συμμόρφωση και επανάληψη των κυρώσεων», είπε αρχικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Εξηγώντας ακόμα περισσότερο τα περί «εύλογου χρόνου», ο Υπουργός Επικρατείας είπε ότι «η δικαιοδοτική Αρχή θέτει ένα χρονικό πλαίσιο για τον εύλογο χρόνο. Για παράδειγμα, μια μεταφορά μετοχών θα πρέπει να γίνεται με το προβλεπόμενο δίκαιο για τις επιχειρήσεις. Δεν θα είναι μια ημέρα, δεν θα είναι και 10 μήνες. Αυτό προβλέπεται από τις γενικές διατάξεις που εφαρμόζονται σε κάθε δικαιοδοτική απόφαση. Θα πρέπει να συμμορφωθούν εντός εύλογου χρόνου, αλλιώς θα υπάρξει επανάληψη ποινής».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι «σε μια έννομη τάξη υπάρχει ιεραρχία πηγών. Είναι αυτονόητο ότι αφού υπάρχει νόμος αυτός είναι υπέρτερος κάθε κανονιστικής πράξης». Επανέλαβε ότι «το πλαίσιο το κυρωτικό το επιβάλει η Πολιτεία. Να φροντίσουν αυτοί που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το ποδόσφαιρο να είναι συμβατοί με τους κανόνες. Υπάρχει σθεναρότατη βούληση για εφαρμογή των κανόνων, που φτάνει μέχρι την αποβολή από τις ευρωπαϊκές οργανώσεις».

UEFA Champions League - UEFA Europa League

Τι θα περιλαμβάνει το συνυποσχετικό

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που είχε με εκπροσώπους της UEFA στην Ελβετία και το συνυποσχετικό που θα υπογραφεί ανάμεσα στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία και την ελληνική κυβέρνηση μέσα στον Φεβρουάριο.

«Υπάρχει πλήρης συναντίληψη UEFA - ελληνικής πολιτείας ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου γιατί υπάρχει διολίσθηση. H UEFA ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού και μέσα στον Φεβρουάριο θα υπογραφεί το συνυποσχετικό με το οποίο η UEFA θα δεσμεύεται ότι θα υποβάλει έκθεση και προτάσεις για όλα τα ζητήματα του ποδοσφαίρου και η Πολιτεία θα δεσμεύεται να υλοποιήσει τις προτάσεις στο μέρος που την αφορούν και ότι παρέχει πολιτική κάλυψη για ό,τι χρειάζεται να γίνει».

«Το συνυποσχετικό θα είναι μνημόνιο διαρκούς συνεργασίας για την παροχή τεχνικής βοήθειας. Θα περιγράφει ότι ίσως και εντός του Μαρτίου η UEFA - και αργότερα η FIFA - θα έρθει με συγκεκριμένες προτάσεις για την αναδιοργάνωση του ποδοσφαίρου. Θα περιλαμβάνουν όλο το φάσμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θα είναι τεχνικές έως λεπτομερειακές οι προτάσεις. Θα είναι εξαιρετικά τεχνικές και ειδικές για οργανωτικά, βία, χειραγώγηση, διαιτησία», διευκρίνισε ακόμα περισσότερο ο Υπουργός Επικρατείας. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «το δικό μας στίγμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναστολή ή παραχώρηση προς οποιοδήποτε συμφέρον, επιχειρηματικό ή οπαδικό».

διαιτητής - ποδόσφαιρο

«Να υπάρξει ανεξάρτητο σώμα επαγγελματιών διαιτητών»

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει αλλαγή στο πρόσωπο του αρχιδιαιτητή , Μέλο Περέιρα, ο κ. Γεραπετρίτης αρχικά απάντησε ότι «το πρωτεύων δεν είναι το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής της διαιτησίας, αλλά το πώς θα οργανωθεί. Πρέπει να αλλάξουν οι δομές».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «η δική μου τοποθέτηση, όχι της Κυβέρνησης, είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητο σώμα επαγγελματιών διαιτητών που δεν θα πρέπει να έχει καμία εξάρτηση με τις ομάδες. Να υπάρχει απόλυτη αυτοτέλεια του διαιτητικού φορέα. Η διαιτησία να έχει λόγο στο πώς οργανώνονται τα παιχνίδια. Παντού στην Ευρώπη η διαιτησία έχει λόγο στο πώς διαμορφώνονται οι κανόνες του παιχνιδιού».

«Δεν είναι στις προθέσεις μας διακοπή του πρωταθλήματος»

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε, ακόμα ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας να υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν είναι κύρωση αναλογική σε αυτή τη στιγμή» συμληρώνοντας την ίδια στιγμή ότι «στη λύση πάντως για απειλή εξόδου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το είπαμε ρητά στην UEFA και είναι βασική μας τοποθέτηση. O παραβιάζων πληρώνει».

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

«Δεν αισθάνομαι ότι ο ανασχηματισμός είναι στις άμεσες προθέσεις του πρωθυπουργού» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, διευκρινίζοντας ότι «η  φάση της αξιολόγησης δεν έχει ολοκληρωθεί» και τονίζοντας ότι «χρειάζεται επαρκής χρόνος για την ανάδειξη του έργου κάθε Υπουργού και την επίτευξη των στόχων». Επεσήμανε πάντως ότι «εν τέλει είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού» το όλο θέμα. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας, «το σχήμα του επιτελικού κράτους έχει δουλέψει εξαιρετικά. Ακόμα δοκιμάζεται, αλλά ήδη έχει παράξει πολλά και γρήγορα αποτελέσματα, ιδίως αυτό τον εκπληκτικό σε όγκο νομοσχέδια».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ζαχαράκη στον ΑΝΤ1: πάνω από 60% η συμμετοχή μαθητών στις τάξεις20:10Δένδιας – Παναγιωτόπουλος: Δεν καταλήφθηκε ποτέ ελληνικό έδαφος19:59Πανελλαδικές Εξετάσεις: το πρόγραμμα για τα ειδικά μαθήματα19:48Αντρέα Μποτσέλι: Μολυνθήκαμε όλοι στην οικογένειά μου από τον κορονοϊό19:36Ινδία: Πέθανε 90χρονος γιόγκι που ισχυριζόταν ότι δεν είχε φάει ή πιει για 80 χρόνια19:25Επιστρεπτέα προκαταβολή: Σχεδόν 4.000 δικαιούχοι την έλαβαν την Τρίτη19:13Χαρδαλιάς: Από την πανδημία δεν ξεμπλέξαμε - Συγκίνηση στην τελευταία ενημέρωση19:01Σωτήρης Τσιόδρας: “Αντίο” με ένα ποίημα18:52Σταϊκούρας – Τσακαλώτος: κόντρα για το Πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι ΙΙ”18:40Κορονοϊός: απολογισμός Τσιόδρα με τις εφιαλτικές εκτιμήσεις για θανάτους στην Ελλάδα18:28Κλείνουν λωρίδες της εθνικής οδού για μήνες18:17Κορονοϊός: 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα18:05Καθίζηση στο Παλαιό Φάληρο: Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων17:54Επιστολή της Κυβέρνησης στην FIFA για την ΠΑΕ Άρης17:42Ο καιρός για τους αγρότες17:30Νέα μπλόκα της Τροχαίας για τις “κόντρες”17:17Άντρας δέχθηκε επίθεση από αγριογούρουνο17:05“Special Report”: Η “Κρυφή Βία” και η “Νέα Ελλάδα” (εικόνες) 16:54Ταμείο Ανάκαμψης: συμβιβαστική λύση από την Κομισιόν16:41Ο Μητσοτάκης στην Bild για το άνοιγμα της χώρας σε ξένους τουρίστες16:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο