LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Φεβρουαρίου 2020 17:19

Φίλης για εκτρώσεις: μισογυνικός σκοταδισμός με τις “ευλογίες” της Κεραμέως

Επίθεση στην Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων εξαπολύει ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέει για την ανακοίνωση της Εκκλησίας.

Έγκυος - εγκυμοσύνη - ύπνος

«“Οι εκτρώσεις, έγκλημα κατά εμβίων όντων. Το δικαίωμα της γυναίκας να διακόπτει την κύηση, καταστροφικό για το έθνος”. Αυτά -και άλλα πολλά βέβαια- έλεγαν οι βουλευτές της ΝΔ στο Κοινοβούλιο το 1986, όταν ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς, μετά από μεγάλους αγώνες του γυναικείου κινήματος, εισηγούνταν τον ν. 1609/1986, που νομιμοποιούσε το δικαίωμα της γυναίκας να διαχειρίζεται το σώμα της και έκλεινε την πόρτα στις επικίνδυνες, συχνά ακόμη και θανατηφόρες, εκτρώσεις που γίνονταν σε υπόγεια, από ψευτογιατρούς”, αναφέρει σε δήλωση του ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση τη Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και την θέση της Εκκλησίας ότι «η εκούσια έκτρωση ισοδυναμεί με φόνο».

Όπως συμπληρώνει ο Νίκος Φίλης, «από τότε έχουν περάσει 34 χρόνια. Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα -όπως ο πολιτικός γάμος και η κατάργηση της προίκας- στερεώθηκαν και οι πολέμιοί τους στις περισσότερες περιπτώσεις αποτραβήχτηκαν από το φως της ημέρας, εξακολουθώντας μόνο υπογείως να επιδιώκουν την παλινόρθωση ενός Μεσαίωνα που ντρόπιαζε τον πολιτισμό μας. Νέα κοινωνικά δικαιώματα κατοχυρώθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπως το σύμφωνο συμβίωσης, η επιλογή ταυτότητας φύλου κ.ά.»

«Χθες όμως, όπως και πρόσφατα, με την «ημέρα του αγέννητου παιδιού», η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της θυμήθηκε τα επιχειρήματα του 1986 χαρακτηρίζοντας «φόνο» τις εκτρώσεις. Στην ίδια ανακοίνωση έστελνε συγχαρητήρια στην υπουργό της καρδιά της, για τον εκκλησιασμό στις 30 Ιανουαρίου! Μια υπουργό που έχει αναποδογυρίσει τον τίτλο του υπουργείου της, δίνοντας προβάδισμα στο «Θρησκευμάτων» έναντι της «Παιδείας». Για το λόγο αυτό, δεν βρήκε λέξη να πει για την εξωφρενική και αντιεπιστημονική άποψη της Ιεράς Συνόδου, που κατηγορεί τις γυναίκες οι οποίες αποφασίζουν να διακόψουν μια ανεπιθύμητη κύηση ως “φόνισσες”», αναφέρει ο κ. Φίλης. 

Καταλήγοντας, ο πρώην Υπουργός Παιδείας, αναφέρει «είναι απογοητευτικό να διαπιστώνει κανείς πόσο μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας παραμένει η επίσημη Εκκλησία. Και ταυτόχρονα, πώς διά της σιωπής της ή συγκεκριμένων ενεργειών (π.χ. κατάργηση της Θεματικής Εβδομάδας) η σημερινή κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας, προσφέρουν κάλυψη και δίνουν χείρα βοηθείας για να εξαπλωθεί στην κοινωνία ο πιο άγριος, μισογυνικός και απάνθρωπος σκοταδισμός».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟλοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)Σήμερα 20:28 | Ειδήσεις

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Ομόνοια ενώ παραμένει κλειστός ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμούΣήμερα 15:44 | Ειδήσεις

Πρόκειται για ανιψιό του 39χρονου δολοφονημένου, Φανούρη Καργάκη και γιο του προφυλακισμένου γαμπρού του νεκρού.

Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίασηΣήμερα 18:25 | Ειδήσεις

Η έρευνα αρχικά επικεντρωνόταν σε μια υποψία τροφικής δηλητηρίασης, ωστόσο εντοπίστηκαν στοιχεία που δείνουν ότι η οικογένεια θα μπορούσε να έχει εκτεθεί σε φυτοφάρμακα, μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: 13χρονος και 15χρονος έκλεψαν αυτοκίνητο και πήγαν βόλτα21:49Γιοβάνοβιτς: Είμαστε απογοητευμένοι γιατί πιστεύαμε στην πρόκριση στο Μουντιάλ 202621:35Αργεντινή: Αλυσιδωτές εκρήξεις και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη - Περισσότεροι από 20 τραυματίες21:21Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)19:14Θεσσαλονίκη: Πέντε προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου18:59Νορβηγία: Ο Χάαλαντ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο18:44Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στα κράτη – μέλη: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας18:30Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)18:16"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο