LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2020 16:45

Γιάννος Παπαντωνίου: Με οδηγούν σε ηθικό και βιολογικό θάνατο

Δημόσια επιστολή προς τον Άρειο Πάγο, τους Έλληνες βουλευτές και τον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης απέστειλε ο κρατούμενος πρώην υπουργός.

Γιάννος Παπαντωνίου - προφυλάκιση

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια προσπάθεια διεθνοποίησης της ποινικής διαδικασίας σε βάρος του, οδηγεί τη χώρα ο προσωρινά κρατούμενος πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

Με δημόσια επιστολή που έστειλε, δια του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, προς τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τους Έλληνες βουλευτές, αλλά κυρίως τον Ντιντιέ Ρέιντερς, Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης, αναφέρει ότι η εισαγγελική πρόταση με βάση την οποία τού καταλογίζεται ως ζημία του Ελληνικού Δημοσίου όλο το κόστος της αναβάθμισης των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, αποτελεί "…ανεπίτρεπτη λογική και αποδεικτική ακροβασία".

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: "…Θα μπορούσα να γράφω σελίδες για τις κατακλυσμιαίες αντιφάσεις και τα λογικά κενά των εισαγγελικών πορισμάτων, που οδηγούν νομοτελειακά στον ηθικό και βιολογικό θάνατο ενός ανθρώπου, αλλά είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν θα αφιερώσει χρόνο για να τις διαβάσει. Οι καμπάνες των ατεκμηρίωτων κατηγοριών σε βάρος πολιτικών έχουν αρχίσει να χτυπούν, αλλά κανείς δεν θυμάται τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ και τον ποιητή Τζόν Ντόν που έγραψαν "και γι’αυτό ποτέ μη στείλεις να μάθεις για ποιόν κτυπά η καμπάνα. Χτυπά για σένα", τιμημένε αντιπρόσωπε των πολιτών, κατασυκοφαντημένε πολιτικέ".

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξης:

"..Στον κεντρικό χώρο εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών δεσπόζει η ρήση του Ελβετού φιλέλληνα Ιάκωβου Μάγιερ "Η δημοσιότητα είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης". Ο εντολέας μου Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην Υπουργός,κρατείται προσωρινά στις φυλακές σχεδόν 15 μήνες με την κατηγορία ότι προκάλεσε εν γνώσει του ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους 381.578.580 ευρώ!!!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ασκηθείσα ποινική δίωξη που παραγγέλθηκε από την κ. Ελένη Τουλουπάκη και την Εισαγγελική πρόταση ουσίας προς το Δικαστικό Συμβούλιο του κ. Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου, ο εκσυγχρονισμός των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, που αποφασίστηκε το 2000 από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) "ήταν αντίθετος με το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς να εξετασθεί οποιαδήποτε άλλη λύση"!!

Δηλαδή ο πρώην Υπουργός προκάλεσε στο Ελληνικό Δημόσιο ζημία 381.578.580 ευρώ, αντίστοιχη – ισόποση με το κατασκευαστικό κόστος εκσυγχρονισμού των φρεγατών!!! Αναρωτιέται ο μέσος πολίτης μήπως οι φρεγάτες δεν εκσυγχρονίσθηκαν, μήπως εξαφανίσθηκαν, μήπως εξαϋλώθηκαν, μήπως φαγώθηκαν τα χρήματα του κόστους επισκευής;; Η ιστορική αλήθεια είναι ότι οι φρεγάτες αυτές εκσυγχρονίσθηκαν, κατέστησαν λειτουργικά απόλυτα αξιόμαχες και φυλάσσουν εδώ και 20 χρόνια με αποτελεσματικότητα τα θαλάσσια σύνορα της χώρας;;!! Τρεις επιλογές υπήρχαν: είτε ο εκσυγχρονισμός ύψους 381 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, είτε η αγορά 6 νέων φρεγατών αξίας 4 δις ευρώ περίπου, είτε ο παροπλισμός και η πλήρης απαξίωσή τους , με τους ελληνικούς θαλάσσιους ορίζοντες να μένουν αφύλακτοι στην τουρκική απειλή. Η πολιτική ηγεσία έκανε την επιλογή του εκσυγχρονισμού, επειδή δεν υπήρχαν πόροι για την αγορά νέων φρεγατών και αυτή υλοποιήθηκε από τον Γιάννο Παπαντωνίου. Οι Εισαγγελείς, που χειρίστηκαν την υπόθεση, θεώρησαν ζημιογόνα αυτή την επιλογή στο σύνολό της αλλά δεν προσδιόρισαν άλλη μαγική λύση.

Στερεύει η ανθρώπινη λογική, επιβάλλεται εμπάργκο στην πραγματικότητα με την ποινική δίωξη και την άνω εισαγγελική πρόταση ότι υπάρχει απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΦΡΕΓΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Η κυβέρνηση Σύριζα αποφάσισε επίσης τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας τύπου P3-ORION του Πολεμικού Ναυτικού, ηλικίας έως 50 ετών και προκατέβαλε 406 εκατομμύρια περίπου, δηλαδή το 81% του συνολικού κόστους έως τον Μάρτιο του 2019, το δε πρώτο αεροσκάφος παραδόθηκε τον Μάιο του 2019.

Παρατηρούμε δηλαδή ότι ο εκσυγχρονισμός αντί της αγοράς νέων αεροσκαφών, πλοίων κ.ο.κ. είναι διαχρονική κυβερνητική πρακτική. Ακολούθως οι κανόνες της ηθικής απόδειξης του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας κακοποιήθηκαν, εξαρθρώθηκαν. Ένας υποκατασκευαστής στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών, ο οποίος πλέον δεν είναι στη ζωή, ώστε να μπορέσει να διαφωτίσει με την κατάθεσή του την υπόθεση, βαπτίσθηκε από τους Εισαγγελείς ανεπέρειστα, χωρίς ελάχιστη στοιχειοθέτηση, χρηματοδότης του πρώην Υπουργού, την περίοδο από 31-7-2002 έως 20-10-2003. Με τρομάζουν ως δικηγόρο οι μεταφυσικές παραδοχές των 2 Εισαγγελέων ότι κατά την άνω επίδικη περίοδο οι τραπεζικές αναλήψεις μετρητών του τεθνεώτος υποκατασκευαστή ήσαν αντίστοιχες τραπεζικές καταθέσεις μετρητών του Γιάννου Παπαντωνίου.

Με ποίο στοιχείο συνδέουν-δένουν αποδεικτικά τα μετρητά του υποκατασκευαστή με τα μετρητά του Παπαντωνίου;; Κανένας μάρτυρας, κανένα τραπεζικό έγγραφο, κανένα άλλο μέσο δεν επιρρωνύει το αυθαίρετο συμπέρασμα. Εφευρίσκεται ο δήθεν "χρονικός συσχετισμός" των αναλήψεων – καταθέσεων. Ουδέν ανακριβέστερο, ο ίδιος ο Εισαγγελέας στην πρότασή του αναφέρει ότι, ο πρώην Υπουργός καταθέτει μετρητά στην Τράπεζα από 31-7-2002, ο δε υποκατασκευαστής αρχίζει τις τραπεζικές αναλήψεις μετρητών 8 μήνες αργότερα 13-3-2003, για αυτό το ορφανό μεσοδιάστημα από 31-7-2002 έως 13-3-2003 ο Εισαγγελέας δέχεται ότι τα μετρητά που καταθέτει ο Παπαντωνίου είναι από άγνωστη κατά την ανάκριση αιτία!!

Επίσης ο Εισαγγελέας τις καταθέσεις μετρητών του Παπαντωνίου στις 22/04/03, 24/04/03 και 02/05/03 τις θεωρεί αγνώστου κατά την ανάκριση αιτίας. Και ενώ θεωρεί τις άνω καταθέσεις μετρητών ως αγνώστου αιτίας, μη συνδεόμενες με τον υποκατασκευαστή διεμβολίζει δηλ. τον "χρονικό συσχετισμό", εντελώς αντιφατικά, αυτοακυρώνοντας τη συλλογιστική του στο τέλος τις υπάγει σε χρηματισμό του Παπαντωνίου από τον υποκατασκευαστή!!

Ανεπίτρεπτη λογική και αποδεικτική ακροβασία. Θα μπορούσα να γράφω σελίδες για τις κατακλυσμιαίες αντιφάσεις και τα λογικά κενά των Εισαγγελικών πορισμάτων, που οδηγούν νομοτελειακά στον ηθικό και βιολογικό θάνατο ενός ανθρώπου, αλλά είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν θα αφιερώσει χρόνο για να τις διαβάσει. Οι καμπάνες των ατεκμηρίωτων κατηγοριών σε βάρος πολιτικών έχουν αρχίσει να χτυπούν αλλά κανείς δεν θυμάται τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ και τον ποιητή Τζον Ντον που έγραψαν "και γι’αυτό ποτέ μη στείλεις να μάθεις για ποιόν κτυπά η καμπάνα. Χτυπά για σένα", τιμημένε αντιπρόσωπε των πολιτών, κατασυκοφαντημένε πολιτικέ.

Σέβομαι απόλυτα την δικαστική ανεξαρτησία, γνωρίζω τις θεσμικές δυνατότητες των σεβαστών αποδεκτών της παρούσης δημόσιας επιστολής, αναμένω επιθέσεις επειδή ασκώ το ιερό υπερασπιστικό μου καθήκον αλλά εξακολουθώ να πιστεύω βαθιά ότι "η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης".

Μιχάλης Α. Δημητρακόπουλος"

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ πρώτη εμφάνιση του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Βουλή μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του EurogroupΧθες 21:49 | Ειδήσεις

Καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι η εκλογή του είναι πρωτίστως μια νίκη της πατρίδας που γνώρισε δυσκολίες και πρωτόγνωρες κρίσεις.

Σύνταγμα: Συναγερμός για φωτιά - Έκλεισε η οδός Καραγιώργη ΣερβίαςΧθες 21:42 | Ειδήσεις

Κατά την παρέμβαση της πυροσβεστικής έγινε αντιληπτό ότι δεν υπήρξε φωτιά, αλλά υπήρξε βραχυκύκλωμα εντός του κτιρίου με αποτέλεσμα να προκληθούν σπινθήρες.

Αθήνα: Άνδρας μετέφερε Καλάσνικοφ στην βαλίτσα του σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείωνΧθες 20:59 | Ειδήσεις

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε τροχήλατη βαλίτσα που έφερε, βρέθηκε και κατασχέθηκε το πολεμικό τυφέκιο, καθώς και μια γεμιστήρα με 12 φυσίγγια.

Η πρώτη ανάρτηση της Ελεονώρας Ζουγανέλη για το πρόστιμο από την τροχαία - Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλουςΧθες 23:23 | Ειδήσεις

Η γνωστή τραγουδίστρια οδηγούσε το μηχανάκι της, υπό την επήρεια αλκοόλ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένη οβίδα κατά τη διάρκεια των εργασιών στο λιμάνι23:59Η πρώτη ανάρτηση της Ελεονώρας Ζουγανέλη για το πρόστιμο από την τροχαία - Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους23:44Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες κατέρρευσαν στην Βαρκελώνη 23:30ΑΑΔΕ: Νέα σημαντική μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα23:16Γιατρός δέχθηκε επίθεση μέσα σε νοσοκομείο στο Αίγιο - Ο δράστης φέρεται να είχε εμπειρία πυγμαχίας23:02Συνάντηση Μητσοτάκη με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο - Στο επίκεντρο η τριμερής22:48Η πρώτη εμφάνιση του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Βουλή μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του Eurogroup22:34Αθήνα: Άνδρας μετέφερε Καλάσνικοφ στην βαλίτσα του σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων 22:20Στο πλευρό των αγροτών οι οδηγοί ταξί στην Πάτρα22:06Σύνταγμα: Συναγερμός για φωτιά - Έκλεισε η οδός Καραγιώργη Σερβίας21:52Χώρες της ΕΕ: Αποφασίστηκε το επ' αόριστον πάγωμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων 21:38Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 - Στηρίζει παιδιά και δομές στη Θεσσαλία21:28Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τα γραφεία βουλευτών της ΝΔ στη Λάρισα - Έριξαν άχυρα στην είσοδο21:14Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση σε λιμάνι της χώρας - Ζημιές υπέστη πλοίο που ανήκει σε τουρκική εταιρεία21:00Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:46Τέλλογλου - ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι κατηγορούμενοι έχουν ισχυρές διασυνδέσεις με κομματικούς μηχανισμούς20:32Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Μπιζόγλη: Φθηνό σοου, αλληλοκατηγορίες και αποπομπές20:18ANT1 Sports: Το εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Conference League, εξασφάλισε η ΑΕΚ, μετά το διπλό στην Τουρκία, απέναντι στη Σαμσουνσπόρ20:04Στο Βερολίνο τη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι19:50Οπλισμένα τουρκικά μαχητικά έκαναν την εμφάνιση τους στο Αιγαίο19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο