LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 26 Ιανουαρίου 2020 16:10

Ο καιρός για τους αγρότες

Συνεχίζονται κατά τόπους οι βροχοπτώσεις, ωστόσο σταδιακά σε αρκετές περιοχές οι συνθήκες βελτιώνονται. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες

Οι βροχές και οι μπόρες, σε αρκετές περιοχές της χώρας, θα συνεχιστούν την Δευτέρα, οδεύοντας όμως, όλο και ανατολικότερα, σπρωγμένες από τους ανέμους που βελτιώνουν τον καιρό από τα δυτικά, αλλά ρίχνει λίγο τον υδράργυρο.

Την Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, στην Θράκη και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα.  

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στα Κεντρικά από -1 βαθμό έως 16 βαθμούς και νοτιότερα από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι στα δυτικά, εντάσεως 3 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.  Στα ανατολικά, οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο, πριν γυρίσουν από τα βόρεια σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση.

Ο καιρός την Δευτέρα σε 20 αγροτικές περιοχές

 Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 27/01/2020

Οδηγίες για τους αγρότες

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά στους ελαιοκαλλιεργητές:

  1. Μόλις βελτιωθεί ο καιρός, να προχωρήσουν σε ψεκασμό με κάποιο χαλκούχο σκεύασμα για την προστασία των πληγών από βακτήρια ειδικά στις περιοχές που ενδημεί η καρκίνωση της ελιάς.
  2. Παράλληλα, θα πρέπει να αναβάλλουν το κλάδεμα έως ότου διαπιστωθεί η πιθανή ύπαρξη ζημιάς και η έκταση που έχει αυτή. Θα πρέπει, δηλαδή, να περιμένουν, έτσι ώστε το δέντρο να ξεκινήσει τις αναβλαστήσεις. Σε αυτή την περίπτωση το κλάδεμα θα πρέπει να γίνεται στο ξερό τμήμα πάνω από τις αναβλαστήσεις του φυτού. Τέλος, πρέπει να γίνει ψεκασμός με κάποιο χαλκούχο σκεύασμα  για να προστατευτούν οι πληγές και οι μεγάλες τομές να καλυφθούν με κάποια προστατευτική πάστα για την αποτροπή εισόδου παθογόνων ξύλου.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
EuroCup: Βαριά ήττα του Άρη στο Αλεξάνδρειο από Τσεντεβίτα23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελοντές Νεότητας έψαλαν τα κάλαντα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας23:46Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δύο δράστες δεν είχαν εξωτερική βοήθεια23:32ΕΥΔΑΠ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου 202623:18ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι23:04ΑΑΔΕ: Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου σε χιλιάδες δικαιούχους22:50ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για τον ισχυρισμό περί ουκρανικής επίθεσης σε κατοικία του Πούτιν 22:36Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Προσέφερε εορταστικά γεύματα σε 200 άστεγους συμπολίτες μας22:22Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση κατά την διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν22:08Θύμα άγριου ξυλοδραμού ο αθλητής  Γιάννης Τσουκαλάς στη Σερβία21:54ΟΑΣΘ: Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια από την 1η Ιανουαρίου21:40Λάρισα: Εκτός κινδύνου το 3χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα21:26Μαρούσι – Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη για τους "πράσινους" πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό21:12Τέλλογλου: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια συνάντησης πρωθυπουργού με τους αγρότες20:58Γκίλφοϊλ: Οι σχέσεις των δύο χωρών ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρές20:44ANT1 Sports: Την απόκτηση του Βούλγαρου αμυντικού, Μάρτιν Γκεοργκίεφ έως το 2030 ανακοίνωσε η ΑΕΚ20:30Θωμάς Γεράκης στον ΑΝΤ1 - Αποτίμηση 2025: Από τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ20:16Τι καιρό θα κάνει τη παραμονή Πρωτοχρονιάς20:02Σουηδία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη19:48Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο