LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2020 10:44

Υπεγράφη από Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η συμφωνία για το Brexit

Η συμφωνία αναμένεται να σταλεί στο Λονδίνο προκειμένου να υπογραφεί από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον...

συμφωνία αποχώρησης - ΒΡΕΧΙΤ - Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν - Σαρλ Μισέλ

Οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπέγραψαν σήμερα τη συμφωνία για το Brexit, την οποία έχει εγκρίνει το Λονδίνο και τώρα αναμένεται η επικύρωσή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

"Μαζί με τον Σαρλ Μισέλ υπογράψαμε τη συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (από την ΕΕ) ανοίγοντας τον δρόμο για την υπογραφή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", επεσήμανε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μήνυμά της στο Twitter.

Αφού εγκρίθηκε επισήμως από την φον ντερ Λάιεν και τον Μισέλ, το κείμενο της συμφωνίας θα υποβληθεί τώρα προς έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 29 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, την Πέμπτη, οι διπλωμάτες των χωρών μελών της ΕΕ θα εγκρίνουν γραπτώς τη συμφωνία, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τη συντεταγμένη αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ στις 31 Ιανουαρίου.

"Αναπόφευκτα τα πράγματα θα αλλάξουν, όμως η φιλία μας θα παραμείνει. Ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο ως εταίροι και σύμμαχοι", υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με tweet στον επίσημο λογαριασμό του. Και πρόσθεσε, στα γαλλικά: "Προσβλέπω να γράψουμε αυτή τη νέα σελίδα μαζί". Ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ ήταν παρών στην υπογραφή αυτή.

Η συμφωνία αναμένεται να σταλεί στο Λονδίνο προκειμένου να υπογραφεί από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε το κείμενο αυτό την προηγούμενη Πέμπτη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι το τελευταίο που θα την εγκρίνει. Τα μέλη της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων πρότειναν χθες το βράδυ την έγκριση του κειμένου με μεγάλη πλειοψηφία 23 ψήφων υπέρ, έναντι 3 κατά.

Ο ευρωβουλευτής των Εργατικών Ρίτσαρντ Κόρμπετ, ένας από τους τρεις που ψήφισαν κατά, κατήγγειλε ένα "Brexit το οποίο δεν αποτελεί πλέον βούληση του βρετανικού λαού" και εξήγησε ότι θα ψηφίσει κατά του κειμένου συμφωνίας στις 29 Ιανουαρίου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιάΣήμερα 08:11 | Ειδήσεις

Πως μπορείτε να γίνετε μέλος αυτής της προσπάθειας, ενισχύοντας το έργο πέντε σημαντικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών: Δεσμός, ΕΛΙΖΑ, Παιδικά Χωριά SOS, Φλόγα και Make-A-Wish Ελλάδος.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”Σήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Η πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια μπορεί να του δώσει δύναμη ώστε να μην καταθέσει τα όπλα και να συνεχίσει να μάχεται με θάρρος.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”Σήμερα 07:59 | Ειδήσεις

«Η Φλόγα», βρίσκεται εδώ και 42 χρόνια δίπλα στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.  

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “ΕΛΙΖΑ”Σήμερα 07:12 | Ειδήσεις

Το Σωματείο ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2008, με αποκλειστικό σκοπό την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης και παραμέλησης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
LIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιά09:36Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο "Καλημέρα Ελλάδα" για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 09:30Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS09:17Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”09:03Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “ΕΛΙΖΑ”08:49Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ζητεί συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα08:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιά08:21Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες08:07Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”07:53Ξεκίνησε η επιστροφή πινακίδων από τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας07:39Χρυσός: “Καλπάζει” η τιμή του – νέο ιστορικό υψηλό07:25Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: 40χρονος δολοφόνησε τη συνομήλικη σύντροφό του07:11Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια: Ο θαυμαστός βίος και το μαρτύριο της06:57Ο Μητσοτάκης επισκέπτεται το Ισραήλ06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14Νιγηρία: Αφέθηκαν ελεύθεροι 130 από τους μαθητές καθολικού σχολείου που απήχθησαν τον Νοέμβριο23:43Τηλεφωνική επικοινωνία Στάρμερ – Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία23:29Super League: Ξανά με ανατροπή στην κορυφή η ΑΕΚ 23:14"Νυχτερινός Ποιμήν": Εντοπίστηκαν ανήλικα άτομα στα οποία είχε χορηγηθεί αλκοόλ σε νυχτερινά κέντρα23:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο