LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2020 17:33

Πατούλης: να γίνει ο Πειραιάς ο μεγαλύτερος σταθμός κρουαζιέρας

Συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης του ΟΛΠ, για το εμβληματικό έργο της επέκτασης του σταθμού κρουαζιέρας στον λιμένα Πειραιώς.

Λιμάνι Πειραιά - Quantum of the Seas

Η επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά ώστε να δημιουργηθούν 2 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιεροπλοίων “νέας γενιάς”, μήκους μεγαλύτερου των 280 μέτρων και δυναμικότητας 2.500 επιβατών, βρέθηκε, προ ημερών, στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με εκπροσώπους της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Πρόκειται για έργο ύψους 120 εκατ. ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 7 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θάνος Λιάγκος, μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΠ και ο Χρήστος Γερακαράκης, Διευθυντής Έργων ΟΛΠ ΑΕ, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

ΠΑΤΟΥΛΗΣ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΛΠ

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα επόμενα βήματα προκειμένου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020 να έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον προσωρινό μειοδότη για την εκκίνηση της κατασκευής του έργου. Με βάση τις σχετικές εκτιμήσεις, οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν τέλος Φεβρουαρίου 2020 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 32 μήνες.

Με αφορμή τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα που εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική και δημιουργούν νέες προοπτικές σε σημαντικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας όπως είναι η κρουαζιέρα.

ΠΑΤΟΥΛΗΣ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΛΠ

«Στην Περιφέρεια Αττικής εργαζόμαστε καθημερινά με στόχο να κάνουμε τον Πειραιά, πρώτο λιμάνι της Ευρώπης και το μεγαλύτερο σταθμό Κρουαζιέρας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα χρειάζεται νέες επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις δουλειάς, θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, θα αυξήσουν τα τοπικά εισοδήματα και θα αναβαθμίσουν τη γεωπολιτική θέση της Πατρίδας μας. Επενδύσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και θα υπηρετούν πέραν από το συμφέρον των επενδυτών και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Στους στόχους μας είναι να στηρίξουμε έμπρακτα την ευόδωση των επενδυτικών σχεδίων στο λιμάνι του Πειραιά, τα οποία θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση όλης της Αττικής. Προς την κατεύθυνση αυτή δρομολογείται το σημαντικό έργο που αφορά στην επέκταση και διαπλάτυνση του μόλου καθώς και στην κατασκευή νέου Προβλήτα για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας. Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μπορεί και πρέπει να αλλάξει όψη. Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση συνεργαζόμαστε για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο, προϋπολογισμού 120 εκ ευρώ, αφορά στην επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά προς τα νότια, ώστε να δημιουργηθούν 2 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων “νέας γενιάς” μήκους μεγαλύτερου των 280μ.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή επέκτασης συνολικού εμβαδού 150.000 τμ καθώς και των απαιτούμενων δικτύων απορροής υδάτων, οπτικών ινών και παροχής ρεύματος και νερού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Αναστέλλονται τα αιτήματα για μετανάστευση από 19 χώρες 23:23ΚΑΕ Άρης: "Παραδοσιακή" νίκη της Κλούζ23:14Κακοκαιρία Byron: Προειδοποιητικά μηνύματα 112 σε δέκα περιοχές - Οι συστάσεις του υπουργείου Εργασίας23:04“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Μήνυμα του 11222:54Eurovision 2026: Κανονικά η συμμετοχή του Ισραήλ – Τέσσερις χώρες αποχωρούν μετά από την απόφαση22:44Αγρότες- Μπλόκα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου22:34Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της έπληξαν ουκρανικές εγκαταστάσεις υποδομών και μεταφορών22:24Αγρότες- Μπλόκα: Το Σάββατο η δημιουργία νέου μπλόκου στον κόμβο Δερβενίων22:14Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Μαγειρίας: Η Ferrari ήταν δώρο της μητέρας μου 22:04Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νέος τραυματισμός -Θα μείνει εκτός δράσης για 2-4 εβδομάδες 21:54Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή21:44Αγρότες - Μπλόκα: Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου (Βίντεο)21:34Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίας21:24Φρίκη στην Αργολίδα: Οικογένεια απήγαγε ανήλικη για να την βιάσει 19χρονος21:14Συνελήφθη 49χρονος για διακίνηση ναρκωτικών - Κατάπιε ναρκωτικά και κλώτσησε αστυνομικούς21:04Ουάσινγκτον: Αθώος δηλώνει ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης εναντίων μελών της Εθνοφρουράς20:54Επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στη Θεσσαλονίκη - Συνάντηση με τον Κ. Γκιουλέκα20:44Στους δρόμους της Αττικής ξανά από αύριο τα ταξί20:34ANT1 Sports: "Θρίλερ" το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης20:24Ιταλία: Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Ρώμη (εικόνες)20:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο