LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2020 18:18

Τεχεράνη: Στέλνει στην Ουκρανία τα μαύρα κουτιά του Boeing

Παραδίδει τα μαύρα κουτιά για διεθνή έρευνα το Ιράν, λίγο μετά την παραδοχή της κατάρριψης του αεροσκάφους.

AP -Ιράν - Τεχεράνη - Ουκρανικό αεροσκάφος - συντριβή - Boeing

Το Ιράν στέλνει στην Ουκρανία τα μαύρα κουτιά του ουκρανικού επιβατικού αεροπλάνου που οι ένοπλες δυνάμεις του κατέρριψαν από λάθος αυτόν τον μήνα, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Το Tasnim μετέδωσε επίσης πως οι ιρανικές αρχές είναι έτοιμες για να εξετασθούν από εμπειρογνώμονες της Γαλλίας, του Καναδά και των ΗΠΑ η καταγραφή των δεδομένων πτήσης καθώς και η καταγραφή των ηχητικών δεδομένων από το πιλοτήριο του αεροπλάνου Boeing 737-800 της Ukraine International Airlines που συνετρίβη στις 8 Ιανουαρίου ενώ πραγματοποιούσε πτήση από την Τεχεράνη στο Κίεβο. Οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν Ιρανοί ή πρόσωπα με διπλή υπηκοότητα. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 57 πολίτες του Καναδά.

Ο Χασάν Ρεζαϊφάρ, ο διευθυντής αρμόδιος για τη διερεύνηση ατυχημάτων στον Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν, δήλωσε πως ο στόχος ήταν να διαβαστούν οι πληροφορίες στους καταγραφείς «με τη χρήση εμπειρογνωμοσύνης της Γαλλίας, του Καναδά και της Αμερικής».

«Αν αυτή η προσπάθεια είναι ανεπιτυχής, τότε τα μαύρα κουτιά θα σταλούν στη Γαλλία», δήλωσε, σύμφωνα με το Tasnim, προσθέτοντας πως τα μαύρα κουτιά στέλνονται στο Κίεβο κατόπιν αιτήματος ουκρανών εμπειρογνωμόνων προς την Τεχεράνη και πως δεν θα επιθεωρηθούν στο Ιράν.

Ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο οποίος πιέζει για τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας σχετικά με την κατάρριψη του αεροπλάνου, δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως το Ιράν θα πρέπει να στείλει τα μαύρα κουτιά στη Γαλλία.

Η Γαλλία είναι μία από τις λίγες χώρες που έχει την ικανότητα να διαβάσει τους καταγραφείς των δεδομένων της πτήσης και των δεδομένων του πιλοτηρίου του αεροπλάνου, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως οι καταγραφείς αυτοί έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών και το γραφείο του πρωθυπουργού δεν θέλησαν να σχολιάσουν άμεσα την κίνηση να σταλούν τα μαύρα κουτιά στην Ουκρανία. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δεν θέλησε να κάνει άμεσα κάποιο σχόλιο και εκπρόσωπος της γαλλικής υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων BEA δήλωσε πως περιμένει επίσημο αίτημα για παροχή βοήθειας.

Η Ουκρανία είχε προηγουμένως ανακοινώσει πως αναμένεται από το Ιράν να παραδώσει τα μαύρα κουτιά στην Ουκρανία. Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αναμένει επίσης να μεταβούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Κίεβο ιρανοί αντιπρόσωποι.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Μητσοτάκης στην Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο (εικόνες)Σήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης του ναού αλλά και του βόρειοιυ περίβολου, έργο που υλοποιείται με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Άννα Παναγιωτοπούλου: σε κλίμα συγκίνησης το “τελευταίο αντίο” (εικόνες)Σήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Συγγενείς και φίλοι, αποχαιρετούν σε κλίμα συγκίνησης την αγαπημένη ηθοποιό, Άννα Παναγιωτοπούλου.

Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο ΙσραήλΣήμερα 08:24 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και καιρό ότι θα διατάξει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, όπου κατ’ αυτόν κρύβονται οι «τελευταίες» μονάδες του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

Eurovision: Αρρώστησε η Μαρίνα ΣάττιΣήμερα 11:59 | Ειδήσεις

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι είναι άρρωστη με βίντεο της στο Instagram.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: το βλέμμα των ερυθρόλευκων στραμμένο στην πρόκριση13:24Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Η συνάντηση Δία και Ουρανού και οι προβλέψεις της Πέμπτης (βίντεο)13:10Ο Μητσοτάκης στην Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο (εικόνες)12:56Λονδίνο - Gatwick: Εκκενώθηκε τμήμα στο αεροδρόμιο μετά από συναγερμό για φωτιά (εικόνες)12:43Γεραπετρίτης: Άκαιρη η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα12:29Eurovision: Αρρώστησε η Μαρίνα Σάττι12:16Πούτιν: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει12:02“Έρωτας φυγάς”: εξομολογήσεις και υποψίες στο νέο επεισόδιο (εικόνες)11:49Θεσσαλονίκη: 61χρονος αυνανίστηκε μπροστά σε 18χρονη σε δημόσιο χώρο11:35Eurovision: Απόψε ο 2ος ημιτελικός με την συμμετοχή της Ελλάδας11:21Άννα Παναγιωτοπούλου: σε κλίμα συγκίνησης το “τελευταίο αντίο” (εικόνες)11:08Δωρεάν Μαστογραφία: SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων10:54Αρχιεπισκοπή Αμερικής για Μονή της Χώρας: Οι ΗΠΑ πρέπει να ανησυχούν για αυτές τις εξελίξεις10:41ΕΛΑΣ: Viral το μήνυμα για τους... “αγκωνόμυαλους” που σώζει ζωές! (βίντεο)10:27Ηράκλειο: Πέθανε από τις αναθυμιάσεις της μηχανής του μέσα στο σπίτι του10:13Βόρεια Μακεδονία - εκλογές: Προβληματισμός για την επικράτηση των εθνικιστών09:59Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε και χάνει το Προολυμπιακό09:46Ευγένιος Σπαθάρης: Ο “πατέρας” του Καραγκιόζη09:32Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ09:19Σπηλιωτόπουλος: ‘Έχω αποστασιοποιηθεί από την ΝΔ πολιτικά και ψυχικά09:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο