LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2020 22:48

Ληστές έστηναν καρτέρι σε τράπεζες και “χτυπούσαν” άτομα που έκαναν αναλήψεις (εικόνες)

Ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ η λεία της σπείρας. Συνελήφθησαν επτά μέλη της, αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ ΣΠΕΙΡΑΣ

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ατόμων που προηγουμένως είχαν προβεί σε αναλήψεις χρημάτων από τραπεζικά καταστήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στα Πετράλωνα και στον Νέο Κόσμο, επτά Έλληνες, μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς συνεργοί τους. Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη επιπλέον ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για αντίσταση.

Οι ανωτέρω δράστες είχαν συστήσει από τον περασμένο Ιούλιο εγκληματική ομάδα, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος ατόμων για τα οποία γνώριζαν ότι έχουν στην κατοχή τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Κατά την προσφιλή τους μέθοδο, κατόπτευαν τραπεζικά καταστήματα παρακολουθώντας τις κινήσεις πελατών που πραγματοποιούσαν χρηματικές συναλλαγές. Πιο αναλυτικά, ένας εκ των δραστών εισέρχονταν στο υποκατάστημα και προσποιούμενος τον πελάτη στοχοποιούσε άτομα που προέβαιναν σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ακολούθως, αναχωρούσε με το υποψήφιο θύμα του και παράλληλα ειδοποιούσε τους συνεργούς του, δίνοντας τους περιγραφή καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης και κατεύθυνσής του. Στη συνέχεια, οι έτεροι δράστες το εντόπιζαν και το ακολουθούσαν, με τη χρήση οχημάτων, μέχρι του σημείου όπου εξασφάλιζαν ευνοϊκές συνθήκες για την διάπραξη των εγκληματικών τους πράξεων.

Συγκεκριμένα οι δράστες, είτε επιτίθεντο στα θύματα τους στον δρόμο είτε τα αιφνιδίαζαν αφαιρώντας τις τσάντες με τα χρήματα την ώρα που βρίσκονταν στα οχήματα τους είτε εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία παραβίαζαν τα οχήματα τους.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις όπου οι παθόντες αντιστέκονταν, δεν δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να προκαλούν τον τραυματισμό τους.

Τέλος, χαρακτηριστικό του οργανωμένου σχεδίου δράσης τους ήταν το γεγονός ότι διέμεναν μόνιμα σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και μετέβαιναν στην Αθήνα για την διάπραξη των εγκλημάτων τους, διαμένοντας σε ξενοδοχεία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ ΣΠΕΙΡΑΣ

Στην κατοχή τους, καθώς και από έρευνες στα δωμάτια που διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των 7.895 ευρώ
  • Δεκατρία κινητά τηλέφωνα
  • Πλήθος ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των ληστειών

Ακόμη, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα ως μέσα διάπραξης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ ΣΠΕΙΡΑΣ

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν :

  • Επτά ληστείες σε βάρος πεζών, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ανάληψη των οποίων είχαν πραγματοποιήσει προηγουμένως από Τραπεζικό Κατάστημα
  • Τέσσερις κλοπές από οχήματα
  • Μία κλοπή από περίπτερο

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις, υπερβαίνει τις 210.000 ευρώ, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες πράξεις με παρόμοια μεθοδολογία.

Οι δράστες έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν συνοδεία ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όροΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός  μιλώντας σε φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Blavatnik του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξειςΧθες 20:30 | Ειδήσεις

Τα βασικά αιτήματα παραμένουν η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων και η ανάγκη για έγκαιρη καταβολή ενισχύσεων.

Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1Χθες 19:52 | Ειδήσεις

"Δεν νομίζω να είχε καταλάβει τι έχει κάνει", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίαςΧθες 18:45 | Ειδήσεις

Για τα μεγάλα ερωτήματα που δημιουργούνται από την συμπεριφορά της αστυνομίας έπειτα από μια καταγγελία μητέρας σε βάρος παιδόφιλου, μίλησε ο Πέτρος Κουσουλός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο23:59Παρέλαβε το βραβείο "European Golden Boy Web 2025" o Χρήστος Μουζακίτης (βίντεο)23:44ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη21:48Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργία20:32Τέλλογλου για προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης: Χάος με τις πληρωμές αγροτών – Καταγγέλουν "κουτσουρεμένα ποσά"20:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο