LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 02 Δεκεμβρίου 2019 11:44

Επέτειος Γρηγορόπουλου: τι φοβάται η Αστυνομία

Σχέδιο αποφυγής επεισοδίων, ανάλογο με αυτό των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ετοιμάζει η ΕΛΑΣ. Οι φόβοι για καταδρομικές επιχειρήσεις αντιεξουσιαστών.

Επεισόδια - επέτειος Γρηγορόπουλου

Αστυνομικές διαταγές για «μέτρα αυτοπροστασίας» σε αστυνομικούς και αστυνομικές υπηρεσίες. «Αυστηρή» επιτήρηση συγκεντρώσεων. Εναέρια παρακολούθηση «ύποπτων» κινήσεων και χώρων σε όλη την Αθήνα και στα Εξάρχεια. MAT από την επαρχία και ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και Δράση επί ποδός.

Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα μέτρα τα οποία ετοιμάζεται να λάβει η ΕΛ.ΑΣ. εν όψει των συγκεντρώσεων και των πορειών την Παρασκευή, ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ο στόχος; Τα επεισόδια που ενδέχεται να εκδηλωθούν να είναι μικρής έκτασης και να μην επεκταθούν στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να γίνουν συσκέψεις στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σε μια προσπάθεια τα μέτρα για την 6η Δεκέμβρη να είναι το ίδιο πετυχημένα σαν αυτά που ακολουθήθηκαν τη 17η Νοεμβρίου.

Η ειδοποιός διαφορά εν προκειμένω είναι πως οι αντιεξουσιαστές θα είναι «υποψιασμένοι» μετά τις συλλήψεις που έγιναν από ταράτσες στην πλατεία Εξαρχείων, όπου είχαν κρύψει σε δύο διαφορετικές πολυκατοικίες πολεμοφόδια για να πετάξουν από… ψηλά και με ασφάλεια αντικείμενα κατά των αστυνομικών. Θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρχει εναέρια επιτήρηση τόσο με ελικόπτερο όσο και drone, ενώ θα είναι σε επιφυλακή και οι αύρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανησυχούν και εκφράζουν τους φόβους τους πως οι κουκουλοφόροι ενδέχεται να μην κάνουν αρκετά επεισόδια στα Εξάρχεια αλλά να αρκεστούν σε καταδρομικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία, όπως είναι παραδείγματος χάριν τα αστυνομικά τμήματα στο κέντρο της Αθήνας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που θα δοθούν συγκεκριμένες εντολές στις εκάστοτε αστυνομικές υπηρεσίες για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων η αστυνομική επιτήρηση θα είναι αρκετά «στενή» και στις πορείες που θα γίνουν τόσο το μεσημέρι, από φοιτητές και αριστερές οργανώσεις, όσο και στη μεγάλη συγκέντρωση που κάνουν οι αντιεξουσιαστές το απόγευμα.

Την ίδια ημέρα, όπως γίνεται κάθε χρόνο, θα είναι ενεργές οι περιπολίες των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν ύποπτες κινήσεις ατόμων ή ακόμη και χώροι όπου ενδέχεται οι κουκουλοφόροι να συγκεντρώσουν «πολεμοφόδια» όπως πέτρες, μάρμαρα, ξύλα, αλλά και μολότοφ.

Πάντως την ίδια ημέρα λήγει το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στους καταληψίες να εκκενώσουν τα κτίρια σε όλη την Αττική. Στην αυστηρή προειδοποίηση του υπουργού οι αντιεξουσιαστές είχαν απαντήσει πως έχει χρόνο μέχρι την 6η Δεκέμβρη για να… παραιτηθεί! Ανάμεσα στις καταλήψεις που πρόκειται να εκκενωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου είναι και το Κ-ΒΟΞ, ορμητήριο του «Ρουβίκωνα», πάνω στην πλατεία Εξαρχείων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο