LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2019 13:04 | Ανανέωση: 24 Νοεμβρίου 2019 13:22

Αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ξάνθη (εικόνες)

Παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου, του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά αλλά και υπουργών της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή.

αποκαλυπτήρια - ανδριάντας - Καραμανλής

Πλήθος κόσμου έδωσε σήμερα το παρών στην τελετή για τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πλατεία Διοικητηρίου, στην Ξάνθη.

Τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Καραμανλής", Αχιλλέας Καραμανλής.

Παρόντες στην τελετή ήταν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, ο Πέτρος Μολυβιάτης (πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή), ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, οι υπουργοί Κ. Χατζηδάκης, Α. Γεωργιάδης, Ν. Παναγιωτόπουλος, Β. Κικίλιας, Γ. Κουμουτσάκος, Κ. Καραμανλής, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι κ.α.

αποκαλυπτήρια - ανδριάντας - Καραμανλής

«Εκείνο που πρέπει, ως λαός και ως έθνος, να κρατήσουμε για πάντα από την πλούσια πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι, πριν απ΄ όλα ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα επιτύχαμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, ενώ οι διχασμοί επέφεραν τραγωδίες, οι οποίες μας κόστισαν ακόμη και τμήματα του εθνικού μας κορμού», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του στην τελετή.

«Επιπλέον, εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο πολιτικός μπορεί να προσφέρει στον τόπο του και ν' αφήσει το ιστορικό του αποτύπωμα μόνον όταν έχει ως αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον, δίχως να επιδιώκει την πολιτική του επιβίωση, υποκύπτοντας στις σειρήνες του λαϊκισμού και στον ευτελή υπολογισμό του πολιτικού κόστους», συμπλήρωσε.

αποκαλυπτήρια - ανδριάντας - Καραμανλής

«Αποτίουμε σήμερα εδώ, στην Ξάνθη, στην ελληνική Θράκη, τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον μεγάλο Μακεδόνα ηγέτη και πολιτικό Κωνσταντίνο Καραμανλή», είπε ο κ. Παυλόπουλος. Μίλησε για τον ηγέτη, «ο οποίος, με το κορυφαίο ήθος του, την απαράμιλλη οξυδέρκειά του και το εμβληματικό πολιτικό του ανάστημα επιτέλεσε, στο ακέραιο, μια διπλή εθνική, κυριολεκτικώς, αποστολή: Πρώτον, έβγαλε την χώρα και τον λαό μας από την υπανάπτυξη και την ανέχεια, ανοίγοντας τον δρόμο της ανάπτυξης -οικονομικής και όχι μόνο- ο οποίος, εν τέλει, οδήγησε και στην είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεύτερον, υπερασπίσθηκε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια με σθένος, έτσι ώστε ακόμη και σήμερα ν' αντλούμε πολλαπλά και πολύτιμα διδάγματα από την δική του πολιτική».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «ανήκομεν εις την Δύσιν», που σήμερα είναι το μεγάλο κέρδος της χώρας, υπενθυμίζοντας πόσο λοιδορήθηκε τότε, και σημείωσε πως ο ίδιος άσκησε, όμως, και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και έδειξε ότι η Ελλάδα δεν έχει σύνορα. Υπενθύμισε, επίσης, πόσο λοιδορήθηκε και η επιλογή του για την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και σήμερα Ευρωπαϊκή Ενωση, σημειώνοντας ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αντιστάθηκε στις σειρήνες του λαϊκισμού.

«Η αλήθεια είναι μια: Δίχως τον Κωνσταντίνο Καραμανλή είναι πολύ αμφίβολο αν η Ελλάδα θα είχε βρει στα πολλά επόμενα χρόνια τον δρόμο της στην Ε.Ε και πολύ περισσότερο αν θα τον είχε βρει υπό τους όρους με τους οποίους εντάχθηκε την εποχή εκείνη στην Ευρωπαϊκή Ενωση», παρατήρησε ο κ. Παυλόπουλος.

αποκαλυπτήρια - ανδριάντας - Καραμανλής

Για τον σπουδαίο άνδρα, τον Μακεδόνα, τον εθνάρχη, τον θεμελιωτή της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και τόνισε την ανάγκη να «πάρουμε τη σκυτάλη του για μια καλύτερη, δυναμικότερη και ευτυχέστερη Ελλάδα».

«Σήμερα συγκεντρωμένοι εδώ, κάτω από τον λιτό και δωρικό ανδριάντα του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή καλούμεθα να θυμηθούμε τις μεγάλες παρακαταθήκες του και να συνειδητοποιήσουμε για μια ακόμη φορά ότι ο Μακεδόνας εθνάρχης συνέλαβε, δημιούργησε, περιφρούρησε θεσμικά και μας παρέδωσε τον μακροβιότερο ειρηνικό πολιτικό βίο της Ελλάδας από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους», τόνισε ο κ. Πικραμμένος. Αναφέρθηκε στην αναθεώρηση του Συντάγματος στην οποία προχώρησε το 1975 για ένα Σύνταγμα προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα με άνοιγμα κυρίως στο κοινωνικό κράτος. «Το Σύνταγμα του 1975 αντιμετώπισε αποτελεσματικά το συνολικό ζήτημα της κρίσης των θεσμών, ενταφίασε τον εθνικό διχασμό και εδραίωσε τη Δημοκρατία», υπογράμμισε ο κ. Πικραμένος. Ζήτησε να αναρωτηθούμε πώς θα αντιδρούσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στις σύγχρονες προκλήσεις, πώς θα διόρθωνε τα λάθη με τις παρεμβάσεις του, πώς θα γιάτρευε τις πληγές που άνοιξαν τα χρόνια της κρίσης, και είπε: «Θα κατέφευγε σε μια νέα σύγχρονη και ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος, σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών που ζούμε».

Τόνισε επίσης πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε βαθιά μέσα του την έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης και της συναίνεσης που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την κοινωνική γαλήνη και την εθνική συνοχή και ομοψυχία και σημείωσε πως «χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς κοινωνικό κράτος δεν υπάρχει ούτε ελευθερία, ούτε πραγματική δημοκρατία».

ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Καραμανλής", Αχιλλέας Καραμανλής, επισήμανε ότι για τον ίδιο, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν όχι μόνον ο αδελφός του, αλλά και "πατέρας" του, διότι τον πατέρα του τον έχασε σε ηλικία δύο ετών. Σημείωσε, δε, ότι ότι τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα δείχνουν την αποδοχή και την εκτίμηση στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, από τους πρωτεργάτες της ιδέας για την ανέγερση του ανδριάντα και ο Μιχάλης Στυλιανίδης, πρόεδρος του συλλόγου για τη "διάδοση και ανάπτυξη της πολιτικής κληρονομιάς του Εθνάρχου Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή", που μαζί με το Ιδρυμα "Κωνσταντίνος Καραμανλής" διοργάνωσαν την τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα.

αποκαλυπτήρια - ανδριάντας - Καραμανλής

αποκαλυπτήρια - ανδριάντας - Καραμανλής

αποκαλυπτήρια - ανδριάντας - Καραμανλής

αποκαλυπτήρια - ανδριάντας - Καραμανλής

αποκαλυπτήρια - ανδριάντας - Καραμανλής

ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Τραμπ είπε ότι ακύρωσε δεύτερο κύμα επιθέσεων στη Βενεζουέλα12:28Ιωάννινα: Ξεκίνησε έντονη χιονόπτωση μέσα στην πόλη12:14Κραν Μοντανά: Ημέρα πένθους σήμερα - Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπήσουν σε όλη την αλπική χώρα12:00Μπλόκα: Σε ποια σημεία άνοιξαν τους δρόμους οι παραγωγοί και πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί11:46Δένδιας: Δεν μπορούμε να κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΚΟ της δεκαετίας του '8011:32Μετρό Αθηνών - Γραμμή 2: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 11 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου 11:18Θεσσαλονίκη: 23χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της για βιασμό, εκδικητική πορνογραφία και παράνομη κατακράτηση11:04ΝΒΑ: Αναβλήθηκε λόγω υγρασίας ο αγώνας Σικάγο Μπουλς- Μαϊάμι Χιτ10:50Λίνα Μενδώνη για την απώλεια του Χρήστου Πολίτη: Διέγραψε μια γόνιμη πορεία δεκαετιών στην Τέχνη10:36Μπλόκα Αγροτών: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της διέλευσης βαρέων οχημάτων στο Μουργκάνι10:22Όρος Αιγάλεω: Καταγγελία για επίθεση λύκων στα όρια του αστικού ιστού10:08Άγιος Παντελεήμονας: Άγριος καυγάς μεταξύ ανηλίκων κοριτσιών - Θύμα μια 16χρονη09:54Σέρρες: Απολογείται σήμερα ο 16χρονος για τον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου09:40Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζεται η γέφυρα Πανοράματος - Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της εσωτερικής περιφερειακής09:26Βενεζουέλα: Συνομιλίες της προέδρου της χώρας με τον πρεσβευτή της Κίνας09:12Αγρότες - Δυτική Ελλάδα: Παραμένουν στα μπλόκα 08:58Ολυμπιακός: Σήμερα υποδέχεται την Μπάγερν στο ΣΕΦ - Αναζητά την επιστροφή στις νίκες 08:44Λάρισα: Παραμένουν οι αγρότες στις σήραγγες των Τεμπών08:30Λαμία: Ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους στη Φθιώτιδα08:16Ονδούρα: Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το Κογκρέσο - Τραυματίστηκε βουλευτής08:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο