LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Νοεμβρίου 2019 12:23

Αναστολή λειτουργίας για το Ποτάμι

Η εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος και η υπόσχεση για το μέλλον.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ - λογότυπο

Την αναστολή λειτουργίας του «Ποταμιού» εισηγείται το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο και διαρκές Συνέδριο (ΜεΣυΑ), που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου. Πάντως, μέσω του κειμένου του Πολιτικού Συμβουλίου δίνεται η υπόσχεση, «όταν οι συνθήκες αλλάξουν και οι καιροί το απαιτήσουν, είναι σίγουρο ότι θα βρούμε ξανά το δρόμο να ενωθούμε και να βοηθήσουμε τη χώρα». Ας σημειωθεί ότι το Π.Σ. συμφώνησε να δοθούν 500.000 ευρώ, από την επιχορήγηση, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ προτείνεται να εξουσιοδοτηθεί ο επικεφαλής να ζητήσει από τη Βουλή να ζητήσει την παύση της χρηματοδότησης του Κινήματος.

Αναλυτικά: στο κείμενο του Π.Σ. και αφού γίνεται ο πολιτικός απολογισμός από τις προηγούμενες, επιτυχείς και μη, εκλογικές αναμετρήσεις, αναγνωρίζεται ότι «η αμετάκλητη απόφαση του Επικεφαλής να παραιτηθεί σε συνδυασμό με την πολιτική συγκυρία και τα όσα έχουν συμβεί και έχουν πλήξει πολλαπλώς το Ποτάμι, κάνουν δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας του με τρόπο που να απαντάει στην ιστορία του».

Επισημαίνεται η σύμφωνη γνώμη του Π.Σ. «να δοθούν στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 500.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης διαρροής εγκεφάλων στο εξωτερικό. Ήταν μια έμπρακτη άρνηση της μετατροπής του Κινήματός μας σε έναν ακόμη γραφειοκρατικό κομματικό μηχανισμό που θα ζει με τα λεφτά του κράτους, δηλαδή των πολιτών».

Και στο θέμα της συνέχισης ή μη του πολιτικού φορέα, «με πολιτικό θάρρος και αίσθημα ιστορικής ευθύνης το Πολιτικό Συμβούλιο εισηγείται στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο και διαρκές Συνέδριο του Κινήματος, στη ΜεΣυΑ, την αναστολή λειτουργίας του Κινήματός μας.

Η ΜεΣυΑ με την απόφαση αναστολής εξουσιοδοτεί ταυτόχρονα τον επικεφαλής να ζητήσει από την Βουλή των Ελλήνων να σταματήσει η χρηματοδότηση του Κινήματός μας, η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι τις ερχόμενες ευρωεκλογές».

Και, εν συνεχεία, «η αναστολή λειτουργίας του Κινήματός μας δεν σημαίνει ότι όλοι εμείς θα ιδιωτεύσουμε ή θα συνταξιοδοτηθούμε. Άλλωστε αρκετά στελέχη μας συνεχίζουν και σήμερα να πρωταγωνιστούν σε πολλά πεδία πολιτικής και βέβαια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις ΜΚΟ, τα κοινωνικά δίκτυα. Και όταν οι συνθήκες αλλάξουν και οι καιροί το απαιτήσουν είναι σίγουρο ότι θα βρούμε ξανά το δρόμο να ενωθούμε και να βοηθήσουμε τη χώρα. Άλλωστε οι δεσμοί μεταξύ μας είναι πλέον τόσο ισχυροί που δεν είναι εύκολο να διαρραγούν».

Πάντως, «δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου διαφώνησαν με την πρόταση αναστολής λειτουργίας του κόμματος».

Τα μέλη της ΜεΣυΑ καλούνται στην συνεδρίαση της 24ης Νοεμβρίου «να συζητήσουν, να προβληματισθούν και τελικά να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου για αναστολή της λειτουργίας του Ποταμιού». Η συνεδρίαση θα γίνει στις 11 το πρωί, στο θέατρο «Άλμα», στην οδό Ακομινάτου 15, με ανοιχτή είσοδο για στελέχη και φίλους του «Ποταμιού».

 

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά13:50Ταυτοποιήθηκαν 3 ανήλικοι για φθορές σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη13:36Ουκρανία: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα με drone εναντίον της Χερσώνας13:22Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 3 άτομα για μεταφορά αλλοδαπών, αρπαγή και εκβίαση13:08Νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο Ζοχράν Μαμντάνι12:52Νέα ήττα σοκ για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο12:36Μητσοτάκης, Τασούλας, Κακλαμάνης στη δοξολογία στη Μητρόπολη για τη νέα χρονιά12:20e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:06Απακαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας11:52Πρεμιέρα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ11:38Κολωνός: Ριφιφί σε κατάστημα παιχνιδιών11:24Ελβετία: Τουλάχιστον σαράντα νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά 11:10Μιχαηλίδου: Η Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση είναι επένδυση στο μέλλον – Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ωφελούμενων10:56Κόρινθος: Ηλικιωμένη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα10:42Ρόδος: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση αλκοόλ10:28Σε ισχύ από σήμερα το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους10:14Καιρική ανασκόπηση 2025: 9 στους 12 μήνες με θερμοκρασίες υψηλότερες από το κανονικό09:58Θανατηφόρο τροχαίο στους Αγίους Θεοδώρους - Οδηγός έπεσε στις μπάρες της εθνικής οδού09:42Γερμανία: Νεκροί δύο 18χρονοι από ρίψεις πυροτεχνημάτων09:26Κρήτη: Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων 09:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο