LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2019 15:52 | Ανανέωση: 15 Νοεμβρίου 2019 15:52

Φονικός χιονιάς πλήττει την Γαλλία (εικόνες)

Χάος στην Γαλλία από την επέλαση του χιονιά. Ένας νεκρός και δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 

AP - Χιόνια - Γαλλία

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων που σημειώνονται από χθες, Πέμπτη, στη Γαλλία, οι οποίες είχαν επίσης ως αποτέλεσμα 300.000 νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί, κυρίως στα διαμερίσματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ένας 63χρονος αυτοκινητιστής έχασε χθες το βράδυ τη ζωή του στην κοινότητα του Ρος, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Λιόν, από την πτώση δέντρου, ανακοινώθηκε από πηγή της νομαρχίας.

Ο 60χρονος προσπαθούσε να μετακινήσει ένα δέντρο, που είχε πέσει επειδή είχε βαρύνει από το χιόνι, με τη βοήθεια κάποιων άλλων, όταν ένα δεύτερο δέντρο έπεσε πάνω τους. Στο περιστατικό αυτό τραυματίστηκε επίσης ένας 27χρονος.

Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν επίσης διακοπές της ηλεκτροδότησης, καθώς δύο γραμμές υψηλής τάσης κόπηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε.

AP - Χιόνια - Γαλλία

"Έχουμε 300.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Το χιόνι είναι πάρα πολύ. Οι συνθήκες τη νύχτα ήταν δύσκολες και είναι δύσκολο να πούμε προς το παρόν πότε θα αποκατασταθεί" το δίκτυο, δήλωσε ο Ρομπέν Ντεβοζελαέρ, διευθυντής επικοινωνιών της Enedis, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

"Η κατάσταση αυτή αποτελεί εξαίρεση διότι επικεντρώνεται στην ίδια ζώνη. Γι'αυτό έχουμε σημαντικές ζημιές στις γραμμές μας ηλεκτροδότησης. Δέντρα έχουν ξεριζωθεί, κλαδιά σπάνε επειδή βάρυναν από το χιόνι και προκαλούν βραχυκυκλώματα, ενώ ηλεκτρικά καλώδια έχουν παγώσει", πρόσθεσε.

Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν έντονα προβλήματα και στις μεταφορές, αποκλείοντας εν μέρει την κυκλοφορία των τρένων στην Γκρενόμπλ. Προσωρινά απαγορεύτηκε επίσης η κυκλοφορία των φορτηγών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της Λιόν και σε πολλούς επαρχιακούς δρόμους.

AP - Χιόνια - Γαλλία

AP - Χιόνια - Γαλλία

Χιόνια και πλημμύρες στην Ισπανία

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Ισπανία και ιδιαίτερα ο βορράς της χώραςΠυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά, ενώ καταστροφικές πλημμύρες προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στην κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο. Στη διάρκεια της νύχτας οι Αρχές υποχρεώθηκαν να διακόψουν την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο AP-66.

Ισπανία - κακοκαιρία

Ισπανία - κακοκαιρία

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο, ωστόσο η ένταση των φαινομένων αναμένεται να υποχωρήσει.

Ισπανία - κακοκαιρία

Ισπανία - κακοκαιρία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”Σήμερα 17:27 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της κυβέρνησής του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Φωτιά στο Μάτι: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε η ΕισαγγελίαΣήμερα 12:43 | Ειδήσεις

Ποιος από τους κατηγηρούμενους στην πρώτη δίκη είναι ο μόνος που εξαιρέθηκε από την έφεση και γιατί 

Γάζα: Εκτοπισμός και βομβαρδισμός στη Ράφα και αδιέξοδες διαπραγματεύσειςΣήμερα 17:28 | Ειδήσεις

Φεύγουν όπως, όπως εξαντλημένοι οι Παλαιστίνιοι από τη Ράφα που βομβαρδίζεται. Νέος ομαδικός τάφος βρέθηκε σε νοσοκομείο. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο.

Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο της Πάτρας: Αυτοί είναι οι προφυλακισθέντεςΣήμερα 17:02 | Τοπικά Νέα

Με εντολή εισαγγελέα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των προφυλακισθέντων για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στην Πάτρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δούκας – Ιμάμογλου: Αθήνα και Πόλη θα συνεργαστούν κόντρα στη μισαλλοδοξία (εικόνες)20:23Σητεία: Συνελήφθη ανήλικος και η μητέρα του για απειλή κατά νεαρού20:09Εύβοια: Έδειρε τον πατέρα του, συνελήφθη και την άλλη μέρα “τα ίδια”19:56ΣΥΡΙΖΑ για Ράμα: Προκλητική η επίσκεψη, εθνικά επικίνδυνος ο Μητσοτάκης19:42Astra Zeneca – Μαγιορκίνης στον ΑΝΤ1: Όσοι δεν είχαν επιπλοκές τις 30 πρώτες μέρες, είναι ασφαλείς (βίντεο)19:28“Ρουκ Ζουκ”: Πρώτο σε τηλεθεάσεις και τον Απρίλιο19:14Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο της Πάτρας: Αυτοί είναι οι προφυλακισθέντες19:00Θεσσαλονίκη: 14χρονοι κρατούσαν βίντεο με “προσωπικές” στιγμές συμμαθήτριάς τους18:46Ανδρουλάκης για Μονή της Χώρας: Η Τουρκία χρειάζεται μία ολιστική απάντηση18:32Σύνταγμα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε κέντρο αισθητικής18:19Γάζα: Εκτοπισμός και βομβαρδισμός στη Ράφα και αδιέξοδες διαπραγματεύσεις18:05ΔΥΠΑ – Παιδικές Κατασκηνώσεις: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων17:51Μητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”17:38Μεσσηνία: 6χρονη στο νοσοκομείο μετά από επίθεση σκύλου17:25Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Οργή συγγενών για "ειδική" μεταχείριση του κατηγορούμενου17:11ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: μαίνεται η κόντρα για τους “υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά” 16:58Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισής του από τον Εισαγγελέα Εφετών16:44Μεσαρά: Απανωτά περιστατικά ξυλοδαρμών – Ένα άτομο στο νοσοκομείο 16:30ΟΣΕ: Εγκρίθηκε η συντήρηση του συστήματος ραδιοεπικοινωνίας GSM-R 16:17Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 168 σημεία16:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο