LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2019 11:57

Ναρκαλιευτικό ρομπότ για αμφίβιες επιθέσεις

Το CRAB θα είναι ένα καταδυόμενο σκάφος, που θα μπορεί να κινείται τόσο αυτόνομα όσο και μέσω τηλεχειρισμού. 

Ναρκαλιευτικό ρομπότ

Πρωτότυπο ενός ρομπότ που θα αναζητεί απειλές σε ναρκοθετημένα ύδατα όπου πρόκειται να κινηθούν αποβατικές δυνάμεις σκοπεύει να αναπτύξει το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CHIPS, περιοδικό τεχνολογίας του υπουργείου Ναυτικού των ΗΠΑ.

Το CRAB (Crawling Remotely Operated Amphibious Breacher) θα είναι ένα καταδυόμενο σκάφος, που θα μπορεί να κινείται τόσο αυτόνομα όσο και μέσω τηλεχειρισμού, και θα φέρει εξοπλισμό για τη διάνοιξη ή την ασφάλιση οδών αμφίβιας επίθεσης για αποβατικές δυνάμεις.

«Στη θεωρία, το σύστημα CRAB θα παραβιάζει τεχνητά εμπόδια στην περιοχή απόβασης» είπε ο πλοίαρχος Άντονι Μόλαρ, υπεύθυνος των προγραμμάτων ΜΚ154 και ΜΚ155 της Marine Corps Systems Command (MCSC).

Τα ρομπότ θα ρίχνονται στο νερό σε απόσταση από τις ακτές και θα κινούνται στον πυθμένα για την απομάκρυνση/ εξουδετέρωση εκρηκτικών και μη εμποδίων από την οδό επίθεσης, σύμφωνα με την naftemporiki.gr. Το κάθε CRAB προορίζεται να είναι αναλώσιμο, σύμφωνα με τον Μόλναρ. «Θα σώσουμε ζωές και θα μειώσουμε τα κόστη για το υπουργείο Ναυτικού και το Σώμα Πεζοναυτών» πρόσθεσε σχετικά.

Στο τέταρτο τρίμηνο του δημοσιονομικού έτους 2019 η MCSC υπέβαλε πρόταση στο Office of Naval Research για το σύστημα CRAB. Μόλις λάβει τη σχετική έγκριση, το MCSC θα αρχίσει τη διετή διαδικασία ανάπτυξης ενός πρωτοτύπου.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Πο, επικεφαλής ομάδας για το πρόγραμμα Mobility and Counter Mobility της MCSC, η τεχνολογία αυτή θα αποτελέσει καταλύτη όσον αφορά στον εντοπισμό κινδύνων από τους πεζοναύτες και την ολοκλήρωση αποστολών. «Το CRAB θα υποστηρίζει τις δυνάμεις του Μηχανικού και τους πυροτεχνουργούς των πεζοναυτών, παρέχοντας δυνατότητες τηλεχειριζόμενης ή αυτόνομης εξουδετέρωσης εκρηκτικών και μη εμποδίων εντός των πολύ ρηχών υδάτων, της ζώνης απόσβεσης και της ακτής» είπε ο Πο.

Η αναταραχή στη ζώνη απόσβεσης (surf zone) καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό ναρκών. Επί της παρούσης το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ χρησιμοποιεί το Assault Breacher Vehicle (ένα ειδικά διαμορφωμένο άρμα μάχης Μ1Α1) και άλλα μέσα για τέτοιου είδους αποστολές, ωστόσο το όχημα αυτό δεν είναι σχεδιασμένο για τη ζώνη απόσβεσης. H χρήση ενός αναλώσιμου συστήματος όπως το CRAB για άρση ναρκοπεδίου θα επέτρεπε την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών που βρίσκονται στον βυθό πριν διέλθουν τα επανδρωμένα οχήματα, κατά τη διάρκεια μιας απόβασης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Λοριάν όπου θα υψωθεί η ελληνική σημαία στη φρεγάτα "Κίμων"Σήμερα 11:45 | Ειδήσεις

«Η χώρα μας στηρίζει την Ουκρανία και θα υποστηρίξει οποιαδήποτε λύση μπορεί να της παρέχει χρηματοδοτική σταθερότητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Γιώργος Μαζωνάκης για τις καταγγελίες σε βάρος του: Οργανωμένο σχέδιο εκβίασης - Απολύτως ψευδείςΣήμερα 12:33 | Ειδήσεις

«Ο Γιώργος Μαζωνάκης ευχαριστεί το κοινό του για την αγάπη, την στήριξη και την συμπαράσταση που εκδηλώνεται με κάθε τρόπο στο πρόσωπό του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τραγουδιστή.

Αγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμουςΣήμερα 10:24 | Ειδήσεις

Ποια είναι η εικόνα σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Δυτική Μακεδονία;

Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικόΣήμερα 09:17 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακισθεί άλλα τέσσερα άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Επεισόδια έξω από το ευρωκοινοβούλιο ανάμεσα σε αγρότες και τοπικές αρχές 13:58Φοινικούντα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο συνέταιρος του επιχειρηματία13:44Αγρότες: Νέος αποκλεισμός σήμερα το απόγευμα στα διόδια Μαλγάρων στην ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης13:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Διακόπηκε εκ νέου η δίκη 13:16ΑΑΔΕ - ΔΕΟΣ: Ο νέος ελεγκτικός μηχανισμός που θα αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο και τη διαφθορά13:02Γιώργος Μαζωνάκης για τις καταγγελίες σε βάρος του: Οργανωμένο σχέδιο εκβίασης - Απολύτως ψευδείς12:48Ζελένσκι: Χωρίς απόφαση για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για την Ουκρανία12:34Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Λοριάν όπου θα υψωθεί η ελληνική σημαία στη φρεγάτα "Κίμων"12:20Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Φον ντερ Λάιεν: Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα φύγουν χωρίς απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας12:06Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός καταστημάτων11:52Παπασταύρου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαχρονική παθογένεια στις αγροτικές επιδοτήσεις είναι κάτι που μας απασχολεί όλους11:38Θεσσαλονίκη: Εντοπίσθηκε και συνελήφθη δραπέτης των αγροτικών φυλακών11:24Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)11:10Αγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμους10:56Ρόδος: Ανήλικος μαθητής τραυματίστηκε σε συμπλοκή μετά από κατανάλωση αλκοόλ10:42Βόλος: Κινητήρας αυτοκινήτου πήρε φωτιά από βεγγαλικό10:28Βέλγιο: Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης10:14NBA: Σιάτλ και Λας Βέγκας αποτελούν "μνηστήρες" για να αποκτήσουν ομάδες - Οριστική απόφαση το 2026 10:00Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεων09:46Ουκρανία: Τραυματισμοί και μπλακάουτ προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση drone09:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο