LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 11 Νοεμβρίου 2019 16:26

Χατζηδάκης: Δεν γίνεται εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ με ματζούνια και ευχές

Τι είπε για την άρση της μονιμότητας, την εθελουσία και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΓΕΝΟΠ.

Οφειλές - ΔΕΗ - λογαριασμός

Η άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην ΔΕΗ σε συνδυασμό με τον περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων, οδηγούν σε εκσυγχρονισμό και μείωση του κόστους της επιχείρησης, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του, σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

Σε ερώτηση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΓΕΝΟΠ, ο υπουργός τόνισε: «Θα δούμε ποιες απεργιακές κινητοποιήσεις θα κάνουν κι ούτε εγώ θέλω τώρα να κάνω σχόλια σε αποφάσεις που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί. Πάντως, η κυβέρνηση έχει μιλήσει με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να γίνει εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ- για να αντέξει στον ανταγωνισμό- με μαντζούνια και ευχές. Επομένως, δεν υπάρχουν περιθώρια για την κυβέρνηση να φύγει από τις θέσεις της, που ήταν και θέσεις που τις ενέκρινε ο ελληνικός λαός». Επανέλαβε δε, ότι η εθελουσία της ΔΕΗ θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σχετικά με την προοπτική εφαρμογής ανάλογης πολιτικής και στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι έχει συσταθεί διυπουργική επιτροπή και σημείωσε: «Σίγουρα χρειάζεται ένας εκσυγχρονισμός των ΔΕΚΟ, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Τώρα, ποια μορφή θα πάρει αυτός ο εκσυγχρονισμός εξαρτάται και από την ιδιαιτερότητα κάθε επιμέρους ΔΕΚΟ».

Σε ερώτηση για τα αυθαίρετα, ο ΥΠΕΝ ανέφερε: «Προφανώς χρειάζεται μια πιο σφαιρική πολιτική και αυτήν επεξεργαζόμαστε. Θα κινηθούμε με βάση το πνεύμα των προηγούμενων νόμων, με βάση τη νομολογία του ΣτΕ, με βάση το καταληκτικό όριο τακτοποίησης αυθαιρέτων, που είναι το 2011. Από αυτό δεν πρόκειται να ξεφύγουμε. Κι από εκεί και πέρα θα δούμε όλες τις άλλες λεπτομέρειες, μετά και τη συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους, έτσι ώστε να πάμε σε ένα μέτρο το οποίο θα είναι σφαιρικό και το οποίο θα μπορεί να δώσει λύση στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, χωρίς να ξεφύγουμε από μερικές βασικές συνταγματικές και πολεοδομικές αρχές. Θα δοθεί μια παράταση καταρχάς για έξι μήνες, μέχρι το τέλος Ιουνίου, κι από εκεί και πέρα θα υπάρξει ένα πλαίσιο αρχών, το οποίο θα είναι σε μια πιο μόνιμη βάση. Αλλά μπορώ να σας πω ότι βούλησή μας είναι ότι όσο αργεί κανείς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το αυθαίρετό του, όσο καθυστερεί την τακτοποίηση, τόσο περισσότερα θα είναι και τα χρήματα τα οποία θα χρειάζεται να πληρώνει».

Τέλος, για το μεταναστευτικό ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως πρέπει αφενός να μείνουμε μακριά από τον ρατσισμό, αλλά και από την αντίληψη «Η Ελλάδα ρεσεψιονίστ της Ευρώπης-Η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι» και κατέληξε: «Δεν μπορεί το βάρος του μεταναστευτικού, ασχέτως με το αν δεν είναι δική μου εκλογική περιφέρεια, να το σηκώνει η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και το κέντρο των Αθηνών. Δεν γίνεται! Όλοι πρέπει να σηκώσουμε ένα βάρος κι αυτό η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα γίνει με ένα πολύ δίκαιο τρόπο, καθώς οι μετανάστες δεν θα ξεπερνούν σε καμία περίπτωση το 1% του πληθυσμού των τοπικών κοινωνικών που προσωρινά θα μεταφέρονται».

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κεντρικό σημείο των αιτημάτων αποτελεί η κατηγορηματική αντίθεση στη μεταφορά της διαχείρισης και του ελέγχου των αγροτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

Σίδνεϊ: Μαρτυρία Έλληνα κατοίκου στον ΑΝΤ1 για την τρομοκρατική επίθεσηΣήμερα 20:36 | Ειδήσεις

Από την τρομοκρατική επίθεση έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο ένας από τους δύο δράστες.

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτωνΣήμερα 21:39 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας της Αυστραλίας, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 16. Πολλά παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΣήμερα 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου22:04Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων21:50Ο ΑΝΤ1 στηρίζει τη "Φλόγα" για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης 21:36Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Τον γκρέμισε… από τη δεύτερη θέση21:22Σίδνεϊ: Μαρτυρία Έλληνα κατοίκου στον ΑΝΤ1 για την τρομοκρατική επίθεση21:09Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Σαν… σίφουνας πέρασε η “Ένωση” από το Αγρίνιο20:55Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση20:41ANT1 Sports: Εκτός έδρας δοκιμασία για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό κόντρα στον φιλόδοξο Άρη20:27Άρης Μουγκοπέτρος: Τροχαίο ατύχημα για τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου - Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο20:13Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:59Σοκαρισμένη η Αυστραλία από την «τρομοκρατική» και «αντισημιτική» επίθεση στο Σίδνεϊ που άφησε 12 νεκρούς19:42Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος19:28Σίδνεϊ - Βασιλιάς Κάρολος: Η σύζυγος μου κι εγώ, είμαστε αποτροπιασμένοι και λυπημένοι από τη φοβερή αντισημιτική επίθεση19:11Ο Ολυμπιακός «ισοπέδωσε» το Περιστέρι18:54Αίγιο: Νεκρός ο άνδρας που ξυλοκόπησε γιατρό μέσα στο Νοσοκομείο18:37Αργυρούπολη: Οδηγός έβγαλε τσεκούρι σε καυγά με άλλο οδηγό σε διασταύρωση18:23Αυστραλία: Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την ένοπλη επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ18:09Νετανιάχου: Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας ότι οι πολιτικές του ενθαρρύνουν τον αντισημιτισμό17:55Χρυσοχοΐδης: Είναι ψέματα ότι η ΕΛΑΣ άσκησε καταστολή στους αγρότες17:41Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα τιμηθεί με το βραβείο “Τσάπλιν 2026”17:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο