LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Νοεμβρίου 2019 08:41

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και μουσουλμάνους

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία λίγο πριν την συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

AP - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελλάδας Προκόπη Παυλόπουλου κατά την επίσκεψη του στην Αρμενία επικρίνει το τουρκικό ΥΠΕΞ, λίγες ώρες πριν την συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα τάσσεται δίπλα σε εχθρικούς προς την Τουρκία κύκλους, στηρίζοντας τη στάση τους εναντίον της Τουρκίας. Κατηγορεί μάλιστα την Ελλάδα για απάνθρωπες πρακτικές εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «Βλέπουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να τάσσεται δίπλα σε κύκλους εχθρικούς προς την Τουρκία και να υποστηρίζει τις απόψεις και τη στάση των κύκλων αυτών εναντίον της χώρας μας. Κι εμείς δεν ξεχάσαμε ποτέ τις θηριωδίες της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι «είναι μια πραγματικότητα πολύ γνωστή ότι η Ελλάδα εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και μουσουλμάνους σε αυτή την περιοχή, κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και έπειτα».

«Ακόμη και σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην "τουρκική" μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές», υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «η Τουρκία η οποία πιστεύει στην ανάγκη να λαμβάνονται διδάγματα από την ιστορία προς την κατεύθυνση της ειρήνης και αδελφοσύνης κι όχι της έχθρας, οπωσδήποτε έχει επίγνωση της ιστορικής πραγματικότητας».

«Δεν θα διασφαλίσει κανένα όφελος στην Ελλάδα η στήριξή της σε δραστηριότητες εναντίον της χώρας μας και αυτό το υπενθυμίζουμε με αυτή την αφορμή. Με τη σκέψη ότι στις σχέσεις των δύο χωρών ο μόνος δρόμος είναι η στήριξη της καλής γειτονίας καθώς και της ειρήνης, της σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή μας, καλούμε την Ελλάδα να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα από εδώ και πέρα», προστίθεται.

«Από την άλλη, όσον αφορά τα γεγονότα του 1915, ήδη από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο πρόεδρός μας, είχε διατυπωθεί σαφώς η στάση της Τουρκίας με τη δήλωσή του στις 23 Απριλίου 2014. Περαιτέρω εξηγήσεις δεν χρειάζονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Η απάντηση της Ελλάδας 

«Η επιμονή της Τουρκίας να διαστρεβλώνει την Ιστορία δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος. Την καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας. Ας ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και ας εργαστεί επιτέλους για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή μας και, βέβαια, της ευρωπαϊκής της προοπτικής», αναφέρει σε απάντησή του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Α. Γεννηματάς.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος ΔιάδρομοςΣήμερα 15:46 | Ειδήσεις

Η νέα έρευνα του ant1news.gr αποκαλύπτει πώς το ρωσικό αέριο "βαφτίζεται” τουρκικό και συνεχίζει να ρέει προς την Ευρώπη

Κρήτη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ - Δήλωναν ακόμα και εκτάσεις θανόντωνΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Οι συλληφθέντες θα βρεθούν αύριο στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Super League: Νέο σόου του Λεβαδειακού 19:23ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις – Ο Μητσοτάκης δημιουργεί και επιτείνει το αδιέξοδο19:08"Χάος" στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία (βίντεο)18:54Εύβοια: Μεθυσμένη οδηγός προκάλεσε τροχαίο ατύχημα - Έπεσε με το ΙΧ της σε δύο οχήματα18:40Κρήτη - ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο" δηλώνουν συνήγοροι υπεράσπισης συλληφθέντων18:26«Η ειρήνη δεν απέχει πολύ», δήλωσε ο Ερντογάν μετά από τη συνάντησή του με τον Πούτιν18:13Μαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικός17:59Σοβαρό τροχαίο στην Πάτρα - Οδηγός ντελίβερι συγκρούστηκε με μηχανή (εικόνες)17:46Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος17:32Με πολλές απουσίες η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό 17:18Ολοκαύτωμα Καλαβρύτων: Το χρονικό του ναζιστικού εγκλήματος17:04Μπαράζ τροχονομικών παραβάσεων στο Ίλιον - Πάνω από 10 οχήματα μεταφέρθηκαν με γερανό16:51Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις16:37Super League: Με τρία αμφίρροπα ματς η «αυλαία» της 14ης αγωνιστικής16:24Ακρωτήριο Ταίναρο: Διάσωση δεκάδων μεταναστών με τη συνδρομή της Frontex16:10Κώτσηρας - Προϋπολογισμός 2026: Η εκλογή Πιερρακάκη δείχνει την απόσταση που έχει διανύσει η χώρα15:56Ηράκλειο - Τηλεφωνική απάτη: 45χρονη έχασε 800 € από άνδρα που παρίστανε τον λογιστή15:42Γκιουλέκας: Δουλεύουμε όλοι μαζί για την Ελλάδα που μας ενώνει - Τα έργα που θα ολοκληρωθούν ως το 202715:28Βόλος: Φορτηγάκι τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει (εικόνες)15:14Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών15:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο